Porod KP

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8037
7.3.16 19:11
@lídaV píše:
Všechny komplikace, které jste tu zmiňovali, mohou nastat i u porodu hlavou dolu, tak to zas nezveličujte. On CS sebou nese taky hodně komplikací. Jediné dvě odroditelné polohy jsou hlavičkou a pak zadečkem.
A když jsem rodila zadečkem, tak jsem měla 100% pozornost všech možných doktorů, sestřiček a primáře, x vyšetření navíc a x konzultací (kde mi řekli, ať nečtu včechny blbosti co se na netu píší :lol: jako např. to riziko pro chlapečky).
Já si pohlaví dopředu nenechala říct a váhový odhad jsem měla do 3,5 kg.
@carola Jestli se rozhodneš pro normální porod a lékaři ti ho doporučí (velikost mimi, tvoje proporce, atd.) tak bude určitě bezvadný!

Moc ti děkuju. Jinak jsem zapomněla dodat, že čekám holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
7.3.16 19:14

Všem bych chtěla ještě jednou moc a moc poděkovat. Paní doktorka mi také řekla, ať moc nečtu, ale nedalo mi to. Ale strach mám, ale sama porodní asistentka mi řekla, že rizika mohou nastat vždy u jakéhokoli porodu, což je mi jasný. A že v podstatě není velkého rozdílu mezi porodem hlavičkou a polohou KP. Jinak paní doktorka říkala, že malá je zadečkem, což je prý dobře poroditelná poloha. Už bych tu svou holčičku chtěla mít u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
7.3.16 20:17

@carola Maly byl taky zadeckem. Takze dobra zprava. Narodil se tedy s vyvracenyma nožkama, nemohli ho ani zmerit, ale samo se to srovnalo. S tim možná pocitej, jak si mimca v brisku sedi, tak maji nozky jak zabicky :)

Pokud se rozhodnes pro prirozeny porod, urcite je treba aby te důkladne vysetrili pri prijmu a porovnali vahovy odhad s tim jak jsi stavena…ja mam sirokou panev a dr pri vysetrenu rikal ze mam idealni rozmery :) zkoumal jeste pupecni snuru, zda neni nejak blbe obtocena. Osobne si myslím ze je skoda nechat do sebe rezat když jsi druhorodicka…jo a říkali mi ze je dobre aby nepraskla voda ale aby ji pichli az na sale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5920
8.3.16 14:20

@carola Ahoj,já mám taky KP, ale jsem domluvená s nemocnicí že pokud se do týdne neotočí, tak se o to pokusí sami, musím tam jeden den zůstat, a dávají něco na uvolnění dělohy a pokusí se o otočení. Tak se na tuhle možnost zeptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
8.3.16 14:25
@mamule42 píše:
@carola Ahoj,já mám taky KP, ale jsem domluvená s nemocnicí že pokud se do týdne neotočí, tak se o to pokusí sami, musím tam jeden den zůstat, a dávají něco na uvolnění dělohy a pokusí se o otočení. Tak se na tuhle možnost zeptej.

Jj, paní doktorka se mě na to ptala, ale to bych nechtěla. Každopádně dnes jsem byla na kontrole, jsem 38+1 a malá už není KP, ale je tam jakoby příčně a můj Dr. říkal, že v dnešní době je tahle poloha přirozeně v podstatě neporoditelná, tak uvidíme, zda se malá ještě otočí, nebo zůstane takhle. Tobě držím palce, ať ti to dobře dopadne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5920
8.3.16 14:50

@carola Já se musím pokusit o otočení, malá má ES, a tahle poloha by ji mohla ji mohla více ublížit, pokud se to nepodaří, tak se prý domluvíme dál, tak nevím co touhle větou doktorka myslela, už takhle mám strach tak to vše dopadne. Má jen kolem 2 kg, do termínu chybí jenom 20 dní, tak to vidím bledě. Tobě taky přeji aby ti to dobře dopadlo a prcek se ti narodil v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
8.3.16 14:52
@mamule42 píše:
@carola Já se musím pokusit o otočení, malá má ES, a tahle poloha by ji mohla ji mohla více ublížit, pokud se to nepodaří, tak se prý domluvíme dál, tak nevím co touhle větou doktorka myslela, už takhle mám strach tak to vše dopadne. Má jen kolem 2 kg, do termínu chybí jenom 20 dní, tak to vidím bledě. Tobě taky přeji aby ti to dobře dopadlo a prcek se ti narodil v pořádku.

Co je to ES? Taky ti moc přeju, aby bylo všechno v pořádku a děkuju. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5920
8.3.16 14:58

@carola To je Edwardův syndrom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
8.3.16 15:09
@carola píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi. Je tu někdo s čerstvou zkušeností s přirozeným porodem KP? Dnes jsem 38+0. Minulý týden jsem byla v porodnici, paní doktorka mi řekla, že je možnost císařským řezem, ale i přirozeně. Daly mi se sestřičkou pročíst domů papíry ohledně císaře i přirozeného porodu a já jsem z toho totální jelen. Ještě tam pojedu na konzultaci, ale v hlavně mi to šrotuje každý den. Jsem druhorodička, první dítě přirozeně hlavičkou napřed, porod bez komplikací. Váhový odhad miminka v pátek byl 2800g. Děkuji za případné příspěvky.

ahoj, nečetla jsem příspěvky, ale doteď jsem měla malou KP (otočila se v noci, byl to mazec, jela jsem pro bolesti na pohotovost..36tt.) taky druhé dítě - první parádní porod, váha 2800g, tady orientačně bude 3200g a dokud byla KP, byla jsem rozhodnutá pro přirozený porod, i doktor mi to doporučil - taky holka. No otočila se, tak už neřeším, ale jak jsem psala, byla jsem pevně rozhodnutá rodit normálně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
8.3.16 16:33
@reinkarnace píše:
ahoj, nečetla jsem příspěvky, ale doteď jsem měla malou KP (otočila se v noci, byl to mazec, jela jsem pro bolesti na pohotovost..36tt.) taky druhé dítě - první parádní porod, váha 2800g, tady orientačně bude 3200g a dokud byla KP, byla jsem rozhodnutá pro přirozený porod, i doktor mi to doporučil - taky holka. No otočila se, tak už neřeším, ale jak jsem psala, byla jsem pevně rozhodnutá rodit normálně ;)

Ahoj, díky moc za příspěvek, snad se ta moje holka také ještě otočí. Apřeju pohodový porod a zdravé děťátko. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
8.3.16 18:47

@carola děkuji tobě taky!!! A neboj, jednou už jsme to dali, podruhé to bude šup lup ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
9.3.16 17:51
@reinkarnace píše:
@carola děkuji tobě taky!!! A neboj, jednou už jsme to dali, podruhé to bude šup lup ;)

Dík, jsi zlatá, to víš, že to dáme jako nic. :kytka:  :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
6.5.16 11:43

@carola Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak ti to dopadlo :hug:
Já jsem teď 32tt a princezna si sedí na zadečku, mám hrozný strach z císaře a moc ráda bych se mu vyhla, ale zase bych zvolila to, co bude nejlepší pro miminko. Mám hrozný strach :(
Prvního jsem porodila spontánně, bez poranění, měl 4170g, hlavičkou dolů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
6.5.16 11:52
@Káťa19 píše:
@carola Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak ti to dopadlo :hug:
Já jsem teď 32tt a princezna si sedí na zadečku, mám hrozný strach z císaře a moc ráda bych se mu vyhla, ale zase bych zvolila to, co bude nejlepší pro miminko. Mám hrozný strach :(
Prvního jsem porodila spontánně, bez poranění, měl 4170g, hlavičkou dolů

Ahoj, tak to jsme na tom podobně. Syna jsem taky porodila spontánně hlavičkou dolů a tentokrát jsem rodila císařským řezem. Chtěli jsme to zkusit přirozeně, jenže malá měla napřed nožičky a to by bylo prý komplikované, šlo by to bývalo, kdyby naléhala zadečkem. Musím říct, že jsem měla z císaře strach, ale bylo to naprosto v pohodě, i jsem se hrozně rychle zahojila a druhý den po císaři už jsem běhala a prakticky téměř žádné bolesti. Tvoje malá se ale ještě může otočit a já bych ti to moc přála. :hug: Tak dej kdyžtak vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
6.5.16 12:04

@carola tak to chápu, když naléhají nožičky, je to jasné. Gratuluji k miminku :kytka: Pokud budu muset na cs, tak bych si to přála taky tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí