Porod KP

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12007
3.11.17 19:13

Pokud se neotočí, šla bych do jiné porodnice, kde by mi císař z důvodu KP udělali :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
3.11.17 19:15

KP bych spontanne teda nerodila ani za nic.Mne taky nechteli udelat s. c.,ale vyrvala jsem si to.Ty rizika jsou moc velky a jen proto, ze oni chteji mit ve statistikach o jeden s. c min, bych do toho nesla. Mozna i proto, ze jsem z oboru a tech deti, co nedopadlo uplne dobre jsme meli dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
3.11.17 19:19

Jeste přidávám statistiku, kterou mam uloženou, kdyz jsem ted zjišťovala co a jak :) a pamatuj, ze je to tvoje odpovědnost, za tvoje zdraví a zdraví tvého mimca :) kdyz se cokoli stane, budeš s tim žít ty a tvoje dite, ne pan doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
3.11.17 19:23
@Anonymní píše:
@Anturie pochop, že to každý bere jinak, já osobně raději rozzřezané břicho, než vagínu. Takže díky bohu za psychiatrický indikace.

Ano, každá to bere jinak… a proč se schováváš za anonym? A co jako ta vagína? :nevim:
Psycho indikace? Promiň, ale nerozumím ti. :oops: Odpovídám ze slušnosti, když už jsi mě oslovila. Normálně se s anonym. nebavím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
3.11.17 19:23

Já jsem si vždycky říkala, že i KP bych chtěla normálně. Můj druhý porod byl normálně hlavou vpřed a přesto se to totálně posralo. Už vím, že bych KP přirozeně nikdy neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
3.11.17 19:46
@Doctus píše:
@Veronikass
Kdyby se neotočila, tak bych si nezoufal, prostě byste rodila tam, kde u polohy podélné koncem pánevním (PPKP) S. C. udělají velice rádi. Hrubé odmítání S. C. vidím spíše u porodníků – starých pardálů, kteří si myslí, jací nejsou machři. Každý porod je svým způsobem rizikový, PPKP několikrát rizikovější. Až pak zůstane dítě s těžkou dětskou mozkovou obrnou, tak se budou s přítomným pediatrem před soudem hádat, zda pupečník tepal, nebo ne. Ve výsledku pak třeba zůstane těžce postižené dítě, které nežije, ale jen přežívá. Vážně to za toto riziko stojí? Myslím si, že vůbec. Nevím, jak by postupovali, kdyby se jednalo o jejich manželku a vlastní dítě (nejlépe ještě po několikátem IVF). Taky by trvali na vaginálním porodu? To jen na zamyšlení.Každý chce, aby jej operoval někdo, kdo je tzv. vyoperovaný. V chirurgii se podle počtu výkonů u operatéra posusuzuje jeho „prooperovanost“. Čím více operací za určitý časový úsek dotyčný provede, tím lépe. Ale kdo si chce nechat provést S. C. od někoho, kdo císařů provede 2 za měsíc, a ještě jen těch akutních (potom je jizva od Šumavy k Tatrám, nejlépe ve tvaru značky Nike; o nových metodách S. C. – např. Misgav-Ladach – vůbec neslyšeli…)? Já bych se takovému „operatérovi“ vyhnul velkým obloukem.

Děkuju vám moc,…takže myslíte, že i když mi bude doktor trvdit, ze malá bude přiměřeně veliká mým dispozicim a porod bude bez problémů, mám si raději trvat na svém a i přesto sc chtít? Mám strach i proto, protože například u malého byl jeho odhad skoro o kilo nižší! Vnitřně už jsem rozhodnuta pro císaře, spíš teď jen strach z reakce meho gynekologa a zda sezenu ve 30tt porodnici, kde by me popřípadě vzali bez registrace, pokud by se malá neotocila. Snad to vše dopadne dobře…a vám ještě jednou moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
3.11.17 19:51
@tejuho píše:
KP bych spontanne teda nerodila ani za nic.Mne taky nechteli udelat s. c.,ale vyrvala jsem si to.Ty rizika jsou moc velky a jen proto, ze oni chteji mit ve statistikach o jeden s. c min, bych do toho nesla. Mozna i proto, ze jsem z oboru a tech deti, co nedopadlo uplne dobre jsme meli dost.

Moc děkuji za příspěvek, pokud se malá neotoci, jsem nejspíše rozhodnuta pro sc, ted jen presvedcit doktora…snad vse dobře dopadne, moc děkuji:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
3.11.17 19:55
@Lumíkovec píše:
Ja bych do přirozeného KP taky nesla. Jsem 39. tyden a je to 14 dni, co se mala umoudřila a otocila hlavou dolu :) Segra rodila minuly tyden, treti ditko, taky KP a i kdyz v porodnici rikali neco o tom, ze kdo jiny, nez tretirodicka by to měla dat, tak si stala za tim, ze chce sekci a nemeli problem. Rodila v Horovicich. :) Ono tech komplikaci a jejich sance je opravdu hodne pri porodu KP. Navic se neporucuje rodit prirozene ditka nad 3,5 kg, coz je kazde druhe, ale odhad vahy je +- 1 kilo :lol: uz z toho duvodu bych do toho nesla. Myslim, ze je ale dost velka sance, ze se jeste otočí, tak bud v klidku, ale zároveň se poohlidni po porodnici, kde ti vyjdou vstříc. Drzim palce :)

Moc děkuju, taky se modlim, aby se otocila, no ale pripravit se musím i na ty horší varianty…jojo ten odhad me taky děsí, syna mi odhadl o třičtvrtě kila lehčí…tak uz jen to mi nahání hrůzu, kort když jsem nezvladla ani první porod hlavickou dolu…museli pomoct klestemi nakonec a celkove ten porod byl dost hekticky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
3.11.17 19:58
@Lumíkovec píše:
Jeste přidávám statistiku, kterou mam uloženou, kdyz jsem ted zjišťovala co a jak :) a pamatuj, ze je to tvoje odpovědnost, za tvoje zdraví a zdraví tvého mimca :) kdyz se cokoli stane, budeš s tim žít ty a tvoje dite, ne pan doktor.

Ano, moc děkuju…jsem asi rozhodnuta pro sc, jen si musim vse vyzjistit a hlavně se nenechat premluvit doktorem, ale vvnitřně cítím, že chci sc…radši…nechci riskovat, že se malinky něco stane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
3.11.17 20:00

Ja cekala 4.dite a do porodu KP jsem nesla. Od cisare me odrazoval gyndar (byl i docela hnusnej…neco ve stylu tady nejste v cukrarne, abyste si porucila cisarsky rez :zed:) i primar porodnice. Trvala jsem na svem. A kdyz jsem si volala do sousedni nemocnice, jak vedou porody KP, tak rikali, ze prirozene. Spoluzacka tam dela na detskym a rikala mi, ze by chtela videt toho kolegu, kterej by to odrodil…tak :nevim:.
Nenech se premluvit, pokud se na to necitis, nechod do toho, psychika udele sve. Drzim palce, at se rozhodnes co nejlepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
3.11.17 20:06
@Lucmína píše:
Ja cekala 4.dite a do porodu KP jsem nesla. Od cisare me odrazoval gyndar (byl i docela hnusnej…neco ve stylu tady nejste v cukrarne, abyste si porucila cisarsky rez :zed:) i primar porodnice. Trvala jsem na svem. A kdyz jsem si volala do sousedni nemocnice, jak vedou porody KP, tak rikali, ze prirozene. Spoluzacka tam dela na detskym a rikala mi, ze by chtela videt toho kolegu, kterej by to odrodil…tak :nevim:.
Nenech se premluvit, pokud se na to necitis, nechod do toho, psychika udele sve. Drzim palce, at se rozhodnes co nejlepe.

Moc děkuju, pomohlo mi to v rozhodnuti…nejspíše vážně budu trvat na sc, pokud doktor nebude souhlasit, najdu si jinou porodnici…rodit chci v neratovicích (nebo ne chci, ale rodila jsem tam prvně, tak jsem se tam registrovala i ted) tak se radeji poohlidnu i jinde praze…Děkuji moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
3.11.17 20:12

@Veronikass ja bych urcite sla na cisare. Nase mala malem umrela pri porodu, protoze mela dystokii ramenek. Zasekla se ve me ramenky. A to sla hlavickou. Az bude druhe tak uvazuju o cisari i kdyz bude hlavickou dolu, tohle bych uz zazit totiz nechtela.. takze za ne cisar, i kdyz je normalni porod lepsi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
3.11.17 20:23

Osobně jsem při třetím dítěti měla také původně KP a chtěli mě rodit normálně. Odmítala jsem. Chtěla jsem císař. Malá měla 3,90 kg.
Nakonec se otočila až několikátý den přenášení sama a šla hlavičkou a normálně.
Ale KP jsem odmítla rodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9735
3.11.17 20:27

@Veronikass
Nemusíte děkovat. Jde o zdraví vás a vašeho miminka. A za to ponesete břímě až do konce života. Porodník do vašeho rozhodnutí nemá co mluvit, nejvyšší hodnotou je totiž vaše svobodné rozhodnutí. Už váš první porod bych komplikovaný nepostupujícím plodem, je možné, že v tom byla i některý suboptimální rozměr pánve. Při porodu PPKP by se to mohlo klidně i zopakovat. Možná vás budou přemlouvat, že když dítě neprojde porodními cestami, tak se nesetká s tamější bakteriální mikroflórou a bude náchylnější k alergiím (některé matky v zahraničí přistupují – snad pod nátlakem? – k potírání obličeje novorozence tkaninou, která byla smočena ve vagině rodičky). Za mě ovšem raději alergik než – promiňte ten výraz – „bezmozek“. S alergií se žít dá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
3.11.17 20:36

2kamaradky rodily KP a asi to nebylo zas az tak hrozne. Delsi tlaceni, ale zvladly to obe dobre! U nas v porodnici by rodili taky prirozene (ptala jsem se na to na cviceni porodnich asistentek, protoze se mi mala taky otocila az tak 33.tt). Pry z toho maji rodicky zbytecne strach. Ale ja brala CS jako neco, co fakt nechci-bolest jizvy, nespatrit hned dite, problemy s kojenim atd…
Ale chapu, ze mas strach! Priste uz bude treba mala otocena a nebudes to muset resit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí