Porod miminka přes 4kg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.7.20 13:15

Ahoj zakladatelko,
já rodila miminko skoro 4,1 kg (odhad mimochodem 3,2 kg) a za mě peklo, nedoporučuji.
Plně souzním s názorem v tomto článku:
 https://porodnitrauma.cz/…odit-da-ale/

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.20 11:21

Jde to. Porod cca 3 hodiny od první kontrakce. Bez nastrihu. Drobné natrzeni. A váha 4,9kg :lol:

• Citovat
  • Upravit
322
12.7.20 11:35

Pro mě byl vyvolávaný porod prvního syna 4,1 kg o dost jednodušší než druhý spontánní porod 3,4 kg. Myslím, že dost záleží na okolnostech, dopředu se tím nestresuj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
12.7.20 13:39

Ahoj zakladatelko, já bych se tím naopak narozdíl od kolegyň v diskusi stresovala a hodně bych tu váhu zvažovala. Ono nejde jenom o to, jestli se miminko nějak narodí, to se asi narodí spodem, ale tyhle větší děti mívají porodní nádory, zlámané klíční kosti apod.
Navíc je tu riziko dystokie ramének a to opravdu není sranda. Paréz brachiálního plexu poslední dobou přibývá.
Navíc nejde jen o miminko, ale i o tebe. U porodu velkých dětí mnohem, mnohem a ještě jednou zdůrazňuji mnohem častěji dochází k tomu, že se rodičce přetrhne sval levator ani, to je skryté poranění, které se ale projeví až v menopauze prolapsem, a to opravdu není nic, o co by člověk stál. Můj názor, zvaž to sama. Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.20 14:52

Zemska pritazlivost je kamos 4kg mimin

Ahoj zakladatelko,
Pridam se do skupiny tech, co te uklidni.
Prvni dite 4140g, 52cm, hlava 36cm.
Druhe dite (22mes po prvnim) 4240g, 54cm, hlava 37cm. Cukrovku jsem nemela ja ani deti.
U obou se u vahy trefili s odchylkou +-50g (v Brne). Obe sly zahlavim a obe prirozene, rychle, hladce, bez chemie, bez nastrihu, bez poraneni. Nemela jsem ani skrabanec!!! Netrpim ani inkontinenci a miminka naprosto v poradku.. naopak, zadna zloutenka, ouska ok, kycle ok, cukrovka zadna. Asi tak.
U obou me hystericky v porodnici strasili snad vsichni porodnici prupovidkama typu: „to jako vazne chcete rodit?! To snad ne..“. Zvazovala jsem dat stiznost na takove jednani a straseni rodicky. Na posledni navsteve mi rekli, ze nekoho tak pozitivniho, kdo se vubec neboji, tam dlouho nemeli a ze s takovym pristupem by me rad rodil kazdej.
Samozrejme jsou pripady, kdy to je na prd, tem ja prd rozumim, ale rozhodne vim, ze strach nicemu a nikomu nepomuze. :roll: :mavam:
Kdyby te neco zajimalo, tak se ptej :)
Jo a merim 174cm, sirsi panev, cvicila jsem s aniballem a takove ty babske rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
13.7.20 15:01

V porodnici odhadli syna na 4 kg, ve finále to bylo 4.340g a 54 cm, takže se celkem trefili. Popravdě s jeho velkou hlavou jsem byla ráda, že přišel na svět císařským řezem. Jsem poměrně malá - 164 cm a pánev nemám nějak extra širokou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.20 21:17

@Luciaashek
No tak já, ale nenapisu rozhodně nic pozitivního. Dcera měla 4600 g. Odhadlí to přesně už na zacetku třetího trimestru. Mám cukrovku. V nemocnici se doktoři chovali jak mentálně zaostali a to jsem rodila na vyhlášeném speciálním pracovišti, které nebudu jmenovat. U přirozeného porodu jsou pro mě jakékoliv zásahy naprosto nepřijatelné.
Nakonec jsem si vynutila císaře, porod mi chtěli vyvolávat. Nebudu to tady rozebírat, do oči mi nějaká blondýna, co se vydávala za doktorku tvrdila že dcera má 3,5 kg. Když jsem jí upozornila, že má přes 4 a půl a že o tom vím, ať mi okamžitě zavolá primare, tak se pak už neukázala. Byla jsem v naprosto šíleně situaci, věděla jsem, že obludu přirozeně neporodim.
Po krátké výměně názoru s duševně pricetnym primarem jsem šla ráno na císaře.
To co následovalo je jeden z nejhorších zážitků mého života. Obrovská ztráta krve, prerezane břišní svaly, prorizly mocak, mozková embolie. Na JIP jsem si myslela, že vymodlene dítě ani neuvidím. Bez jakéhokoliv vyšetření nebo následně léčby mě vykopli domu normálně za týden, ani ne. Dítě mělo menší problémy, žloutenku a nejedla. Vzpamatovala jsem se z toho dyl než tři roky. Nevím, jedine snad bůh tenkrát stal na naší strane :andel:. Teď jsme zdravé dcera i já.
V Německu se nemají rodit prirozene děti nad 4 kg u prvodicek, nebo alespoň matku musí informovat o tom že je dítě velké, u vicerodicek a striktně u všech je zakázaný přirozený porod nad 4200g. Vím o tom, že se narodily některé děti kolem 4 kg bezproblémové. A snad i skoro 5 kg se narodilo přirozeně před 30 lety. Můžou to ale být kecy.

• Citovat
  • Upravit
16.7.20 22:01
@Anonymní píše:
@Luciaashek
No tak já, ale nenapisu rozhodně nic pozitivního. Dcera měla 4600 g. Odhadlí to přesně už na zacetku třetího trimestru. Mám cukrovku. V nemocnici se doktoři chovali jak mentálně zaostali a to jsem rodila na vyhlášeném speciálním pracovišti, které nebudu jmenovat. U přirozeného porodu jsou pro mě jakékoliv zásahy naprosto nepřijatelné.
Nakonec jsem si vynutila císaře, porod mi chtěli vyvolávat. Nebudu to tady rozebírat, do oči mi nějaká blondýna, co se vydávala za doktorku tvrdila že dcera má 3,5 kg. Když jsem jí upozornila, že má přes 4 a půl a že o tom vím, ať mi okamžitě zavolá primare, tak se pak už neukázala. Byla jsem v naprosto šíleně situaci, věděla jsem, že obludu přirozeně neporodim.
Po krátké výměně názoru s duševně pricetnym primarem jsem šla ráno na císaře.
To co následovalo je jeden z nejhorších zážitků mého života. Obrovská ztráta krve, prerezane břišní svaly, prorizly mocak, mozková embolie. Na JIP jsem si myslela, že vymodlene dítě ani neuvidím. Bez jakéhokoliv vyšetření nebo následně léčby mě vykopli domu normálně za týden, ani ne. Dítě mělo menší problémy, žloutenku a nejedla. Vzpamatovala jsem se z toho dyl než tři roky. Nevím, jedine snad bůh tenkrát stal na naší strane :andel:. Teď jsme zdravé dcera i já.
V Německu se nemají rodit prirozene děti nad 4 kg u prvodicek, nebo alespoň matku musí informovat o tom že je dítě velké, u vicerodicek a striktně u všech je zakázaný přirozený porod nad 4200g. Vím o tom, že se narodily některé děti kolem 4 kg bezproblémové. A snad i skoro 5 kg se narodilo přirozeně před 30 lety. Můžou to ale být kecy.

Nevim, proc by to nad 4kg u prvorodicek a nad 4.2kg u vicerodicek automaticky nemelo jit (!?). Spis by se mel pestovat opacny pristup a podporovat maminky, ze to zvladnou. Ja zadnou cukrovku nemela ani malej a rozhodne se nejednalo o zadnou OBLUDU, jak tu pisete. Naopak mi lidi kolem me rekli, ze ani neni poznat, ze ma takovou vahu. Proste mohutnej velkej statnej kluk, ale ne tlustej…
Ve Vasem pripade byla mozna vetsi chyba ten cisar dle toho co pisete a asi spatnej vyber lidi…
A pokud neverite, ze to jde, tak ja jsem toho zivym dukazem. Vas priklad je sice odstrasujici a silenej, ale prave proto nevim, proc by mel desit ostatni maminky a kazit jim vidinu prirozeneho porodu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
16.7.20 22:28

Poslední dítko 4440 g, porod přirozený, bez nástřihu, kosmetické 3 stehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
31.7.20 21:10

Holky tak to malá rozčísla sama ve 36+6, přirozeně, 3900g bez jediného stehu :) takže to fakt jde, jen to byl teda docela záhul :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
911
31.7.20 21:26

Ma dcera mela 4.20.. neotevirala jsem se, ale to neni tim ze byla vetsi. Na konci je to fuska to udychat a vytlacit. Ale da se, tlacila jsem ji dlouho. Prvni dcera mela 3.10. A je to tedy znat, to bylo hned. Ale da se opravdu. Neboj. Muj bratr mel 4.90 a taky to mama zvladla. Dokonce jen par stehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
31.7.20 22:21

Syn se narodil 4,360g a 53cm, narodil se spontalne trvalo to 26hodin :pocitac: :pocitac: :,( (počítám od první kontrakce) a ještě ke všemu měl velkou hlavu a šel i s ručičkou… No co si budem povídat tlačila jsem přes 2 hodiny a byla úplně vyřízena. Už na začátku na Bulovce věděli že bude velký a já chtěla jít na vyvolání a oni stále že ještě počkáme ještě počkáme, no tak jsem si pěkně užila dlouhý porod :P :P :P Snad druhý bude o dost kratší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí