Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj maminky!
také si lámete hlavu s výběrem porodnice? Máte již zkušenosti, podle čeho vybíráte? Já váhám - Apoliář vs. Podolí. U Apolináře mě děsí ty hromadné hekárny a pokoje po 8 o kterých se dočítám… V Podolí mě děsí, že preferují přirozený porod - bez léků - já nesnáším bolest a určitě nějaké léky budu chtít…
Co vaše názory a postřehy???
FÁÁKT? v Podoli preferuji prirozeny porod?:D noo to je sice pravda, ale na utiseni bolesti ti urcite neco daj, neboj:D btw. bez epiduralu to taky jde, navic se obcas ani nestihne udelat odbery aby se epidural mohl pichnout a nekdy i zavini zpomaleni kontrakci takze nakonec je to na cisare.
Takze za me jednoznacne znovu PODOLÍ!
![]()
A uz kvuli porodnim garzonieram s prislusenstvim a masazni vanou a vlastni porodni asistentkou , ne rodit nekde za plentou a poslouchat kricici spolurodicky:D
Příspěvek upraven 20.02.12 v 15:00
Ahoj, pokud budeš chtít léky na utišení, tak se nemusíš bát, i v Podolí ti je dají. Pokud se to stihne
Já si o ně řekla něco málo po jedné hodině, jenže to už nebyl čas na nic, v 1.28 byl malej na světě a bylo to naprosto v pohodě
Já bych šla určo zase do Podolí, je tam fakt super personál a nejlepší jsou sestřičky na novorozeneckým … Apolináře jsem taky zvažovala, ale zavrhla jsem ho právě díky velkému sálu, který je oddělený jen plentami …
Monjie píše:
FÁÁKT? v Podoli preferuji prirozeny porod?:D noo to je sice pravda, ale na utiseni bolesti ti urcite neco daj, neboj:D btw. bez epiduralu to taky jde, navic se obcas ani nestihne udelat odbery aby se epidural mohl pichnout a nekdy i zavini zpomaleni kontrakci takze nakonec je to na cisare.Takze za me jednoznacne znovu PODOLÍ!
A uz kvuli porodnim garzonieram s prislusenstvim a masazni vanou, ne rodit nekde za plentou a poslouchat kricici spolurodicky:D![]()
![]()
Jsem prvorodička, takže vycházím z toho, co se kde dočtu
… a to v podolí skutečně je každá maminka sama „na hekárně“ a každá má k dispozici vanu?
Pokoje po osmi? ![]()
Apolinář má porodní boxy (nikoliv plentu, ale pevné přepážky, nicméně zvukotěsné samozřejmě ani omylem), standardní pokoje třílůžkové (se sprchou na chodbě), nadstandard jedno a dvoulůžkové. Zkušenosti zatím nemám (chystám se každým dnem), nicméně toto jsou důvěryhodné informace, co jsem zatím nastudovala ![]()
ugluk píše:
Pokoje po osmi?
Apolinář má porodní boxy (nikoliv plentu, ale pevné přepážky, nicméně zvukotěsné samozřejmě ani omylem), standardní pokoje třílůžkové (se sprchou na chodbě), nadstandard jedno a dvoulůžkové. Zkušenosti zatím nemám (chystám se každým dnem), nicméně toto jsou důvěryhodné informace, co jsem zatím nastudovala
a nedá se třeba zařídit nějaká prohlídka porodnice? ![]()
Tak nevim co znamena oznaceni Hekarna. Ale me odtekla rano voda, takze mi zacli porod vyvolavat, to jsem byla normalne na oddeleni P3 myslim- kde me kazdou hodku kontrolovali a delali monitor na kolik jsem otevrena. Po otevreni na 3cm me poslali do te porodni garzonky s prislusenstvim-wc,sprcha. Kazda ma prislusenstvi, myslim ze dve i masazni vanu.Tam jsem byla s manzelem a prichazela jedna porodni asistentka, ktera me mela celou dobu na starost. Po porodu mi delali jeste v celkove manualni vybaveni placenty a to jen navezli pristroje, nejela jsem nikam jinam na sal a /mala se narodila v 03:30/ nechali me na sale-por.garzonce do 13 hod, pak me vezli na sestinedeli.
Tak dá se jít na předporodní kurz, ale ani ten nezaručí, že když budou zrovna sály plné, tak se na ně člověk dostane. Jinak relativně slušně to mají nafocené na http://www.apolinar.cz/…ce/index.htm (dole i sály, boxy a pokoje šestinedělí), já teda radši vycházela z osobních referencí. Plenty snad bývaly dřív, pak to nějak zrekonstruovali a opravdu jsem z posledních let neslyšela o nikom, kdo by pak ležel na víc jak trojlůžáku. Byť jsou samozřejmě reference rozporuplné, každý má trochu jiné požadavky a očekávání a jak Apolinář tak Podolí prostě bez diskuze jsou továrny na děti.
December píše:ugluk píše:a nedá se třeba zařídit nějaká prohlídka porodnice?
Pokoje po osmi?
Apolinář má porodní boxy (nikoliv plentu, ale pevné přepážky, nicméně zvukotěsné samozřejmě ani omylem), standardní pokoje třílůžkové (se sprchou na chodbě), nadstandard jedno a dvoulůžkové. Zkušenosti zatím nemám (chystám se každým dnem), nicméně toto jsou důvěryhodné informace, co jsem zatím nastudovala
Urcite da, a bacha 14+0 je treba se registrovat!
Tak registrace v Praze ve 14+0 bohužel asi všude. Apolinář je má teď zcela nově po internetu.
Jsem pro Podolí, jednoznačně
Super soukromí, vana byl skvělá ( i když jsem ji využít nestihla, děsně jsem se těšila). Svoje WC, sprchu, možnost mít u sebe 2 nejbližší…PA, která za mnou docházela, nebo přišla okamžitě na zazvonění. Byla jsem na 100% spokojená a na 100% bych šla rodit opět do Podolí ![]()
rhiannon píše:
Jsem pro Podolí, jednoznačněSuper soukromí, vana byl skvělá ( i když jsem ji využít nestihla, děsně jsem se těšila). Svoje WC, sprchu, možnost mít u sebe 2 nejbližší…PA, která za mnou docházela, nebo přišla okamžitě na zazvonění. Byla jsem na 100% spokojená a na 100% bych šla rodit opět do Podolí
Ahoj, já jsem taky hodně zvažovala kam jít, protože Apolinář = špína (také jsem prvorodička, takže jen podle referencí) a Podolí zase blbej přístup doktorů a sester. Měla jsem opravdu dost negativních ohlasů z okolí. Takže nakonec vyhrál Benešov. Tam jsem z důvodu špinění ležela 4 dny a musím říct, že jsem byla v šoku z přístupu všech. Byli opravdu tak příjemní a ochotní, až jsem nemohla uvěřit. Ale upozorňuji, že vše (kromě Benešova) je opravdu jen z doslechu známých. Určitě je i spousta dobrých referencí na pražské porodnice.