Porod Thomayerova nemocnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11219
1.12.11 10:32

Ahoj Mirko,můžu se zeptat,jak tam vypadají ty porodní sály?Máš tam úplné soukromí a je v každém boxu i záchod a sprcha?Jsi tam hned po příjmu,nebo tě nejdřív dají někam na pokoj,kde je s tebou ještě X dalších rodiček?A jak to vypadalo potom na oddělení šestinedělí?Starali se o vás dobře?Děkuju a promiň za tu smršť otázek,jsem vyplašená prvorodička :D
Mějte se s miminkem hezky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pokymar
1.12.11 13:27

a můžu na část otázek odpovědět i já? :D

jak to vypadá před porodem nevím - já hned bežela rodit, takže o „hekárně“ nic nevím.

Pak následuje přípravna - klistýr - jeden záchod je hned vedle toho lůžka (samozřejmě za dveřma :) ), kde ti ho provedou a druhý na chodbě (tzn. musíš udělat z přípravny pár kroků na chodbu), zároveň jsou v té „klistýrové“ místnosti i sprchy a míče (vem si vlastní ručník). Pokud jsi tam sama a nepřipravují žádnou další rodičku, tak v té místnosti s tebou může být i partner. Na téhle přípravně trávíš většinou hodinu.

Sprchu, záchod ani míče na porodním sále jako takovém ale nečekej..

Pak jsem se přesunovala na nadstandard. Ale dle mě jsou všude sestřičky stejné - ty „tvoje“ jsou fajn, ale padesát procent těch „laktačních“ jsou úplně k ničemu.

Hlavní poučka je nenechat si nic líbit. A pokud ti budou kojení vysvětlovat jako mě „tady máte brožuru a nazdar“, tak na ně zaječ ať se hned vrátí a vysvětlí ti to. A vysvětlení techniky kojení vážně není „sestra popadne tvojí bradavku, nacpe jí dítěti do pusy a odejde“. A když dítěti vypadne tak co máš jako dělat?

Ale není to zase same negativum :) Například mě jídlo připadalo v pohodě. Ono když jíš (pokud nepočítám jídlo od návštěv) třikát denně, tak ti to chutnat prostě musí :) To víš, hranolky ani čokoládu tam nedostaneš, ale fakt existují větší blafy (například školní jídelna dle mě vařila za mých školních let hůř :lol: ) Jo a rohlíky ke snídani jsou luxusně čerstvoučké - takže si je vždycky schovej na další den a jez jeden den staré (pokud teda věříš tomu, že se po nich dítko nadýmá - ono ho ale bude bolet bříško i tak, takové mlíčko ve střevech ve kterých do té doby nic pořádného nebylo…samá bublina…chudáčkové malinkatí..)

• Citovat
  • Upravit
11219
1.12.11 14:09

Pokymar,děkuju.Já jsem se totiž teď trochu namlsala v Podolí,kam mě převezli kvůli hrozícímu předčasnému porodu ve 27tt.Tam jsem ležela přes noc na porodním sále,kde byla vlastní sprcha a záchod a celkově docela luxusní.Takže jsem zvědavá,jak to bude tady.Teď jsem se ale objednala na předporodní kurz,takže příští týden uvidím všechno sama.Ono to asi potom stejně moc řešit nebudu,to je mi jasný :lol:

S tím kojením jsem na to taky zvědavá,snad tam bude někdo normální,já se totiž moc hádat neumím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mircausa
1.12.11 17:01
IvčaL píše:
Ahoj Mirko,můžu se zeptat,jak tam vypadají ty porodní sály?Máš tam úplné soukromí a je v každém boxu i záchod a sprcha?Jsi tam hned po příjmu,nebo tě nejdřív dají někam na pokoj,kde je s tebou ještě X dalších rodiček?A jak to vypadalo potom na oddělení šestinedělí?Starali se o vás dobře?Děkuju a promiň za tu smršť otázek,jsem vyplašená prvorodička :D
Mějte se s miminkem hezky :mavam:

Ahoj Ivčo,
já si prošla úplně vším, protože kvůli přenášení jsem byla hospitalizovaná ještě před samotným porodem. Přípravna, jak psala Pokymar, je „společná“. Za závěsem je lehátko, kde ti udělají klistýr a pár kroků je záchod. Tam můžeš sedět dokud to vydržíš a potřebuješ :-). Pak jsou tam celkem tři sprchy, dva balóny a židle. U prvního porodu jsem měla ve sprše balón, tak jsem si ho vzala taky. Dala mi ale přes něj sestra podložku, kvůli hygieně. Jelikož jsem tam byla sama, seděl u mě manžel. Víc maminek jsem tam nezažila, ale očividně je to možné. Po té hodině v přípravně mě odvedli na porodní sál, kde byl i sprchový kout. Záchod ne. Do sprchy už jsem ale nešla, ani mi to nenabídly, asi už nebyl čas, nevím. Chodila tam za mnou sestra, aspoň ze začátku, pak jen když pro ně došel manžel. Poslední hodinu tam byla i doktorka, museli mí píchnout vodu a hlídala mimčo.Posledních pár minut, co se tlačilo už si moc nepamatuju, byl to fofr. Mimi hned po porodu odnesli, mají ošetřovnu vedle. Bohužel nemám tucha, jestli tam mají i sál s ošetřovnou. V Budějcích jsem rodila první a tam to tak mají, což je mnohem lepší. Pak mi ho donesli až po šití, cca půl hodině, na chvíli, než ho odnesla sestra z šestinedělí. Tam se o nás starali moc dobře. Jak ženské tak dětské sestry. I když, na nepřijemnou jsem taky narazila, ale to si holt nevybereš.
Ještě k těm sálům, sama jsem měla strach,že tam uslyším někoho od vedle, ale buď tam nikdo nebyl nebo to fakt není slyšet, ale jsi tam sama a máš soukromí, to můžeš být v klidu.
Pokoje na šestinedělí (standard), nejsou žádný zázrak. Společné sprchy a záchody na chodbě. Jestli ale chceš nadstandard, tak tam to asi vypadá líp.
Je to vše? Kdyby něco, ptej se. Poprvé jsem taky byla vyplašená :-) ale chce to hlavně klid a uvolněné tělo, ať to jde líp a rychleji.
Ať jste zdraví

• Citovat
  • Upravit
11219
1.12.11 17:14

Moc moc děkuju,už mám alespoň trochu reálnější představu.Sice se to stejně nedá naplánovat a nějak to prostě bude,ale jsem ráda,že o tom vím trochu víc.Snad na přípravně budu taky sama,nerada bych aby mi u klistýru asistoval ještě někdo jiný než jeden zdravotník,ale pokud to nepůjde jinak,tak to taky nějak vydržím,prostě budu muset.Takže na ten porodní sál vás přesunou,až ve chvíli,kdy jste připravené k porodu a už se tam jen tlačí?Takže tam sprchu ani záchod potřebovat stejně asi nebudu.

Hezký večer :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mircausa
1.12.11 19:21

Na porodní sál tě odvedou asi po té hodině v přípravně, ale záleží jak je rozjetý porod.
Já strávila na porodním sále ještě asi hodinu a čtvrt než se malej narodil. Celou dobu už jsem ležela na lehátku napojená na monitor, ten se točí až do úplného porodu celou dobu. Akorá mi dovolili si třebas lehnout na bok. To ti budou říkat oni, podle toho, jak bude mimčo natočené (aby nešel bokem ale obličejem dolů). Tlačit můžeš taky až ti řeknou, ale při silných bolestech jsem to pokaždé neudýchala, řekli, ať si přitlačím. Ono to prostě půjde samo :-). Co mě štvalo u obou porodů, že pořád ode mě něco chtěli slyšet a já nebyla schopná mluvit :-D prostě se mi skrz ty bolesti nechtělo :-), ale bez komunikace to taky nešlo.
Uvidíš, jak bude tobě no. Jsem ráda, že to mám za sebou, dvě děti mi bohatě stačí :-).
U prvního porodu jsem se ptala, jestli jsou horší než ty další a sestra mi tenkrát řekla, jak kdo. U mě to bylo opačně, první porod byl pohoda proti druhému. Sice trval dlouho, ale bolesti se rozjížděli postupně, člověk si na to za těch několik hodin zvykal :-).

• Citovat
  • Upravit
5
21.12.11 14:41

čerstvé :)

Ahoj holky, tak včera mě pustili z porodnice, tak Vám mohu napsat čerstvé dojmy..
Byla jsem tam naprosto spokojená… doktoři byli fajn, PA při porodu úplně skvělá, senzační přístup.. na šestinedělí PA byly taky všechyn fajn a dětské setry taky. Kdykoliv jsem potřebovala pomoct s kojením, co nejdřív některá přišla a byla trpělivost sama - ten můj rošťák si znás vysloveně dělal srandu.. Co se jídla týče, klasický špitální jídlo, bez ohledu na to, že kojíme.. Ale sníst se to dalo a bylo toho dost, hladem jsem netrpěla :)
Pokud se budete chtít na cokoliv zeptat, určo písnětě, co nejdřív odpovím
Mějte se hezky a hodně štěstí :kytka: A

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
21.12.11 16:06

Ahoj Aleno,
díky za tvojí zkušennost,to je moc fajn,že jsi bylo všechno v pohodě.Já eď chodila na předporodní kurz,takže jsem se tady už trochu seznámila s prostředím a porodními asistentkami.Kterou jsi měla u porodu?Já si je bohužel nepamatuju jménem,znám jen jednu starší a jednu mladší blondýnku a jednu krátkovlasou černovlásku,všechny mi připadali milé a klidně bych je měla i u porodu.Jak dlouho tě nechali po porodu odpočívat,než ti dali miminko?Byla jsi na nadstandardu nebo na normálu?Mě ten nadstandart přijde na těch pár dní docela zbytečný.Pokud jsi byla na normálním oddělení,nemačkali jste se tam ve sprchách?A jak ste to dělali s miminky,když jsi se potřebovala jít právě třeba vysprchovat?
Děkuju a přeji hodně štěstí s miminkem a klidné Vánoce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
22.12.11 10:20

Ahoj Ivčo,
PA jsem měla dlouhovlásku s melírem, myslím, že se jmenuje Mirka.
Malý se narodiv před druhou v noci, na pokoj mě dovezli před čtvrtou a někdy před obědem mi malýho dovezli, ale bylo to v pohodě. Byla jsem na normálu, žádná nádhera to samozřejmě není, ale na ty tři dny to naprosto stačí. Za celou dobu (a vyla jsem tam ještě 14 hodin před porodem) jsem se ve sprše s další maminou potkala 2×, a to jsem tam byla skoro futr. a spolubydlící to taky tak měla :) Jdyž es jdeš vysprchovat, tak se buď dohodneš s mamčou, co bydlí s Trbou nebo mrně dovezeš dětským sestrám.. nikdy jsem neměla problém.. dokonce jsem Kryštofa odvezla k sestrám tu první noc, protože ty dvě předchozí jsem nespala a byla jserm fakt vyčerpaná, když jsem se trochu prospala, tak jsem si zas pro něj došla.
Také Ti přeju krásné svátky, hodně štěstí a ať vše dobře dopadne. A neboj, vše půjde přirozeně a samo, není z čeho být nervózní (taky jsem rodila poprvé :)
Když Tě napadnou další otázky, určo piš :)
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
22.12.11 12:21

Aleno děkuju,
jsem ráda,že už mát o porodnici tolik informací,to se hned člověk méně stresuje,i když na mě to zatím ještě moc nedolehlo,rodit mám až v únoru.Ještě mě napadá,od kdy jsi chodila na poradny do porodnice?Mě říkali,že si mám ve 33týdnu zavolat a objednat se,ale můj doktor se zatím netváří,že by se mě chtěl zbavit a odeslat do porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.12.11 18:04

AHoj, ve 33. týdnu jsem tam zavolala, objednali mě na sepsání anamnézy a pak si mě objednali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2313
24.2.12 18:41

Ahoj, máte prosím někdo zkušenosti s dr. z Krče (krom dr. Chromjakové, kterou chválí snad úplně každý)? Je to nemocnice, kterou máme nejblíž a obávám se, že i když bych chtěla rodit jinde, skončím asi tady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
26.2.12 10:29

Ahoj,já jsem tady rodila před třemi týdny a byla jsem naprosto nadšená.V péči mě měli doktorka Vytisková a doktor Sever při příjmu a doktor Král při porodu a následných kontrolách při vizitě.Všichny naprostí profesionálové a nemůžu si na nic stěžovat.Celkově jsem byla s péčí v této porodnici moc spokojená a když budu rodit podruhé,tak jedině tady.Přostředí sice není extra moderní,ale to po porodu člověk neřeší ani na tom nejposlednějším místě.Strávila jsem tady deset dní kvůli žloutence malého,tak jsem měla možnost to tu dobře poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mircausa
26.2.12 15:09

Ahoj, v poradne jsem potkavala casto dr Vytiskovou a myslim ze Pokornou (takova hodna ticha pani doktorka). Ty byli obe uplne v pohode, super. Jelikoz jsem prenasela, sla jsem pak uz na prijem a pripadne vyvolani. Prijimal me dr. Kral. V Budejcich jsem mela pred porodem dukladny ultrazvuk a vse bylo ok. Tady mi pan doktor udelal ultrazvuk aby se nereklo, maleho vubec nezmeril :(. Mel 4,5kg a musim rict, ze pan doktor u porodu (bohuzel nevim jmeno), se krome me taky hrozne nadrel. Malej nesel ven a „vyrvali“ ho tak akorat. Byl sice modry, ale nakonec se nadechl a je zdravy. Myslim, ze kdyby byl peclivejsi, mohlo to probihat jinak…
Ale hlavne ze je prcek zdravy a silny chlap :-), ve 3m mel uz 7,3kg a 68cm :-).
Hlavu vzhuru a hodne stesti.
P.S. U porodu jsem mela pana doktora, dr. Vytiskovou, Pokornou a jeste jednu, nevzpominam si na jmeno. Studenty na prihlizeni jsem nakonec odmitla, jeste ze :-)))).

• Citovat
  • Upravit
2313
27.2.12 10:32

Díky, budu se modlit, abych se „trefila“ do směny buď dr. Vytiskové nebo Chromjakové, nebo dr. Severa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková