Porod u dvojčat

3
25.12.16 11:36

Porod u dvojčat

Ahoj,
kdo máte za sebou už zkušenost s porodem? Jsem těhotná poprvé a (bohužel) navíc rovnou s dvojčaty! Nějak si neumím představit, jak může probíhat porod v takovém případě, když ani nemám zkušenost. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5894
25.12.16 11:41

@kardona 90 procent bude císař. Aby prvorodicka rodila prirozene dvojcata se moc nenosi. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
25.12.16 11:41

Pokud bude klasicky porod, tak stejne jak u jednoho. Porodis jedno a do par minut druhe. Škoda toho bohužel…dvojcata jsou super ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
25.12.16 11:46

Kamaradka prvorodicka, dvojcata prirozene. Prezila to a za chvili tvrdila, ze by si to klidne dala znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
25.12.16 11:46

Neplaš se zatím s porodem. Uvidíš, jak to bude ve finále a netřeba se tím stresovat. Neznám čísla, ale obávám se, že se drtivá většina dvojčat rodí sekcí. Ono strašně moc záleží na typu dvojčat, zda jsou jednovaječná nebo dvojvaječná. Na stavu matky, na finální poloze plodů…
Neboj se a nestrachuj se dopředu věcmi, které stejně nemůžeš ovlivnit. Teď je důležité, abyste vydrželi 3v1 co nejdéle :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12929
25.12.16 11:53

Počítej spíš se sekcí.
Máme v rodině čtvery dvojčata a jen jedny šly přirozeně. A fakt se jednalo v těch ostatních případech o nutnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5354
25.12.16 11:55

Uvidíš, jak se to vyvine, pokud budou ve finále ve vhodné poloze, nic nebrání přirozenému porodu ;) Je to jako s jedním a to jedno ti připraví cestu druhému ;) Já bohužel musela na císař, protože jsem i první měla císařem.. Operace, jen pokud není zbytí, není to žádný med. Navíc lepší je, když si zvolí termín sami, než když je to plánované ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.12.16 12:00

Já právě po sekci nijak zvlášť netoužím, protože se děloha naruší a jizva také není nic moc :/. Ale přirozeného porodu se bojím také a přijde mi zvláštní, jak je možné zvládnout vytlačit ještě další dítě v jednom roce! :)
Vlastně nevím, co je lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12929
25.12.16 12:05

Lepší je přirozený porod, ale když to nejde, tak co naděláš.
Mně začalo kolabovat tělo, sestřenice měla děti napříč a zadkem a teta rodila tak brzy, že císař být musel.
Neřeš to a soustřeď se hlavně na to, abys byla co nejdéle vcelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.12.16 12:27

Já i přemýšlela nad tím, jestli by to šlo nějak „zredukovat“ nebo i úplně ukončit, ale už ne :|.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
25.12.16 12:41

Já taky druhý porod s holkama sekce..a byla bych mnohem raději, kdybych mohla rodit přirozene..uvidíš jaka bude konecne poloha miminek. Nestresuj se tim předem l.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.12.16 12:44
@kardona píše:
Já i přemýšlela nad tím, jestli by to šlo nějak „zredukovat“ nebo i úplně ukončit, ale už ne :|.

Tohle jste nemyslela vážně, že? 8o mám dvojčata a bylo to moje prvni těhotenství. Rodila jsme normálně, za 15 minut bylo po všem. Vypadalo to na císaře, ale nakonec to šlo samo. Primarka mi rikala, že hodně dělá i psychika. Nejhorší jdou hysterky. Neřešte porod, postarají se o vas ☺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5720
25.12.16 12:45

@kardona ahojky neboj bude vše v poho. Rodila jsem sice před 18 lety ale přirozeně dvouvaječna dvojčata je kolem tebe mnohem vic lidi aby vše dopadlo dobře porodíš prvniho prcka a za chvilku druhýho holky jsou 20 min. Od sebe odpočla jsem si porod druhého ditka je v už lehky už je vše roztahlé a nachystané v podstatě trošku zatlačíš a je venku :hug: neboj vše dopadne dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
25.12.16 12:59
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12929
25.12.16 13:07

@kardona U dvojčat, to snad nemyslíš vážně.
Být tebou asi se objednám k psychologovi. Nezlob se, ale u dvojčat není racionální a normální takto myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí