Porod + vysoké dioptrie = zhoršení zraku?

97
7.4.12 12:18

Porod + vysoké dioptrie = zhoršení zraku?

Máte některá vyšší dioptrie a ovlivnil porod váš zrak a o kolik dioptrií?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22078
7.4.12 12:22

Mám šest dioptrií na každém oku a porody se to nijak nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
7.4.12 12:22

já mám na jednom oku 5 a na druhém 6. během těhu se mi zrak zhoršil o 1, ale po porodu pořád stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
7.4.12 12:25
@siniee píše:
Máte některá vyšší dioptrie a ovlivnil porod váš zrak a o kolik dioptrií?

Tam snad ani nejde o zhoršení dioptrií, ale tlak při porodu by mohl porušit sítnici jde jen o stav sítnice, ani ne tak o počet dioptrií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
7.4.12 12:27

holky a od kolika dioptrií se to počítá? já mam 3 na každém oku,měla bych tedy říct gyndaři at mě někam pošle či něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
7.4.12 12:30
@dituleska píše:
holky a od kolika dioptrií se to počítá? já mam 3 na každém oku,měla bych tedy říct gyndaři at mě někam pošle či něco?

Tuším 8 a výš…ale to se tě určitě budou ptát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
7.4.12 12:32

tak to jo.děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
7.4.12 12:32

Sítnici mi kdysi řekli že mám ok. Ale tlak tam bude stejně a vím, že mě třeba jen díky posilovně a zátěží mi naskočila dioptrie nahoru. A porod bych řekla, že je mnohem větší zátěž.

@Betynka87 píše:
Tam snad ani nejde o zhoršení dioptrií, ale tlak při porodu by mohl porušit sítnici jde jen o stav sítnice, ani ne tak o počet dioptrií.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.4.12 12:35

mě se tedy gyndař ani nikdo u porodu neptal, kolik mám dioptrií
mám na každém oku 5 a s porodem se to nijak nezhoršilo

• Citovat
  • Upravit
6177
7.4.12 12:36
@siniee píše:
Sítnici mi kdysi řekli že mám ok. Ale tlak tam bude stejně a vím, že mě třeba jen díky posilovně a zátěží mi naskočila dioptrie nahoru. A porod bych řekla, že je mnohem větší zátěž.

Určitě to budeš konzultovat s očařem, někam tě pošlou a uvidíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
7.4.12 12:58

Teď ještě najít dobrého očaře :lol:

@Betynka87 píše:
Určitě to budeš konzultovat s očařem, někam tě pošlou a uvidíš :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
7.4.12 13:00

@siniee nevím jestli už jsi rodila nebo ne. ono se při tlačení doporučuje mít zavřené oči, to ti pomůže trochu netlačit do hlavy ale tam kam máš. Což snižuje riziko popraskání cévek v očích. Jasně, stát se to může vždycky… ale nevím teda no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
7.4.12 13:02

Tak jsou vady zraku, kdy se to zhoršuje těhotenstvím a porodem, ale to bys už dávno věděla, že máš tuto vadu… Také mám dioptrie, ted už naštěstí méně a nisc se minezhoršilo

• Citovat
  • Upravit
97
7.4.12 13:11

Tak jako i teď během těhotenství mám pocit že se mi zrak zhoršil a tak se děsím ještě toho porodu. :roll:

@byron píše:
Tak jsou vady zraku, kdy se to zhoršuje těhotenstvím a porodem, ale to bys už dávno věděla, že máš tuto vadu… Také mám dioptrie, ted už naštěstí méně a nisc se minezhoršilo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
7.4.12 13:12

Tak to vím, že oči mají být zavřené, ale nemyslím si že by tlak do hlavy a očí nebyl žádný. Bojím se dalšího zhoršení, už nechci ani o setinu víc.

@Hmarilla píše:
@siniee nevím jestli už jsi rodila nebo ne. ono se při tlačení doporučuje mít zavřené oči, to ti pomůže trochu netlačit do hlavy ale tam kam máš. Což snižuje riziko popraskání cévek v očích. Jasně, stát se to může vždycky… ale nevím teda no.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí