Porodné 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.3.17 13:29

Dostanu porodný kdyz čekám 1ditě a otec pracuje v Německu? nejsme oddany a přítel ma svuj byt. Děkuji za informace

• Citovat
  • Upravit
9793
20.3.17 13:29
@Anonymní píše:
Holky…chci se zeptat…jelikož teď nepracuji a zdravotní pojištění si platím sama, jak doložím příjmy, když žádné delší dobu nemám? Jde to jen přes přítele to porodné? Miminko se nám narodí začátkem července.

Místo dokladu o příjmech vyplníš za sebe prohlášení osoby bez příjmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
20.3.17 13:32
@Market0 píše:
Ahoj holky, od noveho roku se menila vyse prijmu na dosahnuti porodneho.Ted jsem to resila s Pani na urade. Narok na porodne ma kazdy kdo nepresahne 25500,– cisteho prijmu, kdyz je otec uveden v rodnem liste.Nam to vyslo tak tak..A rodicak, pridavek na dite, prispevek na bydleni se tam nepocita. A u matek zamozivitelek by to melo byt kolem 17 000,–Resila sem porodne na druhe dite a Pani rikala ze se tam hlavne uz pocitaji obe deti, takze by na to melo mit narok vic lidi :-)

Ne, od nového roku se hranice neměnila. Hranice pro porodné na druhé dítě je stále 25 500 Kč a bylo to tak i v předchozím roce. Možná tě zmátlo, že hranice u druhého dítěte je vyšší než u prvního.
A mezi příjmy, které se nezapočítávají patří jen rodičovský příspěvek a přídavek na dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
20.3.17 13:36
@Lendeš píše:
Ne, od nového roku se hranice neměnila. Hranice pro porodné na druhé dítě je stále 25 500 Kč a bylo to tak i v předchozím roce. Možná tě zmátlo, že hranice u druhého dítěte je vyšší než u prvního.
A mezi příjmy, které se nezapočítávají patří jen rodičovský příspěvek a přídavek na dítě.

Ve stredu sem byla na urade a tohle mi Pani rekla..Jeste sem se ji ptala jestli se tam pocita prispevek na bydleni.Ona mi rekla ze ne..Brala sem prispevek na bydleni a tim padem by jsem porodne nedostala, kdyz pritel vydelava 25000,– cistyho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.17 15:40

Zdravím, chtěla jsem se zeptat jestli nevíte zda se počítáme s přítelem dohromady když každý bydlí jinde ale je veden v rodném listě jako otec.

• Citovat
  • Upravit
72
21.3.17 18:16
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla jsem se zeptat jestli nevíte zda se počítáme s přítelem dohromady když každý bydlí jinde ale je veden v rodném listě jako otec.

Ano pocitate se oba :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
28.4.17 12:15

Ahoj, nevite nekdo jestli se pocita do prijmu i sirotčí důchod? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
28.4.17 12:26

@Zpavlí Ano, počítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
28.4.17 13:28

@Lendeš dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.17 15:28

Holky, chtela bych se zeptat, zda budu mit narok na porodne. Jsem na nemocenske, rizikove tehotenstvi, a pritel je 2 roky samoplatce. Plati si pouze zdravotni pojisteni. Prijmy neprokazuje. Pracoval 10let v zahranici a posledni 2roky skoro cele procestoval po svete. Diky moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
27705
7.5.17 15:30
@Anonymní píše:
Holky, chtela bych se zeptat, zda budu mit narok na porodne. Jsem na nemocenske, rizikove tehotenstvi, a pritel je 2 roky samoplatce. Plati si pouze zdravotni pojisteni. Prijmy neprokazuje. Pracoval 10let v zahranici a posledni 2roky skoro cele procestoval po svete. Diky moc :kytka:

záleží na příjmech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.17 15:33

@ka2ka Muj prijem je nyni nemocenska, tj. 8tisic. Pritel je samoplatce, prijmy posledni rok nema. V podstate zije z toho, co vydelal po dobu 10let ve svete.

• Citovat
  • Upravit
27705
7.5.17 15:36
@Anonymní píše:
@ka2ka Muj prijem je nyni nemocenska, tj. 8tisic. Pritel je samoplatce, prijmy posledni rok nema. V podstate zije z toho, co vydelal po dobu 10let ve svete.

https://www.aktualne.cz/…i:wiki:2984/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.17 12:42

Holky chci se zeptat…jelikož nemám práci a ani nejsem na úřadě práce, platím si zdravotní pojištění sama…co budu potřebovat doložit, když se to počítá za čvrtletí? Jak jim doložím, že nemám žádný příjem, abychom si mohli zažádat o porodné. Miminko se má narodit 4.7. :) Děkuji

• Citovat
  • Upravit
9793
15.5.17 20:57

Pokud nemáš žádné příjmy, tak do žádosti vyplníš, že nemáš příjmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat