Porodné 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31
22.5.17 16:33

Holky a který úřad prosím tohle řeší? Ráda bych si to taky zjistila, protože na druhé mimi možná nárok na porodné mít budu, tak bych si ráda někam zašla to zjistit :-) díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
22.5.17 17:34

@Berta123 Řeší to úřad práce dle místa bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
22.5.17 17:54

Ahoj, prosím o informaci, počítá se do příjmů i vrácení daní na manželku nebo jen vrácení daní za nemoc a příp. úvěr? A ještě maličkost, pokud dokládám příjmy za leden, únor, březen - jedná se o příjmy, které jsem za ty měsíce obdržela - tj. i když mi výplata za leden přišla v únoru nebo to co mi fyzicky přišlo v těchto měsících - tj. výplata za prosinec? Díky za informaci.. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
22.5.17 17:57

@TeiM a u toho vrácení daní na manželku ale nemůže mít manžel vyšší příjem než 68 000 Kč za rok, je to tak? Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
22.5.17 18:00

@Berta123 - Tento příjem nesmí překročit právě ta manželka… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
22.5.17 22:48

@TeiM Vrácení daní se počítá (nepočítá se daňový bonus). A výplata se počítá za ty měsíce, za které náleží - tzn. prosincová výplata se nepočítá pro období leden-březen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
23.5.17 06:57

@Lendeš - Děkuji za informaci. V tomto případě by se tedy neměla počítat ani vrátka daní, jelikož nebyla ve výplatě, ale přišla od FÚ až v dubnu - tj. logicky by to měl být příjem až za duben, říkám to správě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
23.5.17 08:15

@TeiM Ano, pokud dokládáš leden-březen, tak se tam ta vratka daní počítat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
9.6.17 12:51

Zdravím maminky :mavam:

Omlouvám se, jestli se to tady už řešilo, v říjnu budu rodit, bude to první mimčo.
Zajímá mě kdy a kde se žádá o porodné? (Je mi jasné, že po porodu, na začátku diskuse jsem četla, že se může žádat až do roka od narození dítěte, nevím, zda to stále platí? :) )
A dále by mě zajímalo,…je mi jasné, že se bude započítávat můj a přítelův příjem, ale jde mi konkrétně o to, když jsem od února na rizikovém těhotenství, tudíž beru pouze nemocenskou, která není nijak veselá :D, zda se bude započítávat přítelův příjem a můj (nemocenská) nebo se to bude počítat z platu, který jsem brala, než jsem nastoupila na nemocenskou?
Moc se v tom nevyznám, tak se omlouvám, že s tím otravuji tady zase :nevim:

A když trošku odbočím, nevíte některá, jak to tedy nakonec bude s tou otcovskou dovolenou, zda ji schválili nebo ne?…Na netu se toho píše tolik, že člověk už ani neví, ale vypadá to nejspíš, že tento rok to ještě nebude… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
9.6.17 16:26

@sonik8721 O porodné se žádá po porodu (když už máš rodný list) na úřadu práce a ano, můžeš požádat nejpozději do jednoho roku. Do příjmů se bude počítat partnerův příjem i tvoje nemocenská.

Otcovská je schválená, účinné by to mělo být tuším od února.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
9.6.17 17:00

@Lendeš děkuji, to mám smolika no, do února uz to nevydrzim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
25.6.17 21:42

mateřská

Holky, je to tedy tak, že rodičovský příspěvek se do žádosti o porodné neuvádí, ale jak je to s peněžitou pomocí v mateřství? Ta se tam počítá nebo tak ne? Díky moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
25.6.17 21:57

@Berta123 Ano, PPM se tam počítá, ve formuláři se to zaškrtne v sekci o dávkách nemocenského pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
26.6.17 10:35

@Lendeš Děkuji.
Achjo… Mě to přijde, že to je fakt jen pro tmavší spoluobčany :-(( kdo pracoval, dostane PPM a kdo dostane PPM, tomu většinou nevyjde porodné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
15.12.17 23:54
@Hani23 píše:
Ahoj holky, mám dotaz. Čtu si jak to je momentálně s porodným a nevím, jestli to chápu dobře. Poradíte mi prosím? Jsem do února 2017 na rodičovské (4 roky). V červnu 2017 mám termín porodu. Budu mít nárok na porodné na druhé dítě?

Já měla děti před rokem 2005 a teď jsem dost v šoku, že na třetí dítě žádné porodné není. Dříve bylo na všechny. Chápu, že byly „matky“, které rodily jen kvůli porodnému a pak dítě odložily, ale byla bych pro jej opět zavést. Alespoň ještě na to třetí dítě. S tím, že v případě, že by jej někdo umístil do kojeneckého ústavu, musel by porodné vrátit. Určitě by to vymyslet šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat