Porodné 2017
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Holky a který úřad prosím tohle řeší? Ráda bych si to taky zjistila, protože na druhé mimi možná nárok na porodné mít budu, tak bych si ráda někam zašla to zjistit
díky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, prosím o informaci, počítá se do příjmů i vrácení daní na manželku nebo jen vrácení daní za nemoc a příp. úvěr? A ještě maličkost, pokud dokládám příjmy za leden, únor, březen - jedná se o příjmy, které jsem za ty měsíce obdržela - tj. i když mi výplata za leden přišla v únoru nebo to co mi fyzicky přišlo v těchto měsících - tj. výplata za prosinec? Díky za informaci.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TeiM a u toho vrácení daní na manželku ale nemůže mít manžel vyšší příjem než 68 000 Kč za rok, je to tak? Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TeiM Vrácení daní se počítá (nepočítá se daňový bonus). A výplata se počítá za ty měsíce, za které náleží - tzn. prosincová výplata se nepočítá pro období leden-březen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš - Děkuji za informaci. V tomto případě by se tedy neměla počítat ani vrátka daní, jelikož nebyla ve výplatě, ale přišla od FÚ až v dubnu - tj. logicky by to měl být příjem až za duben, říkám to správě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TeiM Ano, pokud dokládáš leden-březen, tak se tam ta vratka daní počítat nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím maminky ![]()
Omlouvám se, jestli se to tady už řešilo, v říjnu budu rodit, bude to první mimčo.
Zajímá mě kdy a kde se žádá o porodné? (Je mi jasné, že po porodu, na začátku diskuse jsem četla, že se může žádat až do roka od narození dítěte, nevím, zda to stále platí?
)
A dále by mě zajímalo,…je mi jasné, že se bude započítávat můj a přítelův příjem, ale jde mi konkrétně o to, když jsem od února na rizikovém těhotenství, tudíž beru pouze nemocenskou, která není nijak veselá
, zda se bude započítávat přítelův příjem a můj (nemocenská) nebo se to bude počítat z platu, který jsem brala, než jsem nastoupila na nemocenskou?
Moc se v tom nevyznám, tak se omlouvám, že s tím otravuji tady zase ![]()
A když trošku odbočím, nevíte některá, jak to tedy nakonec bude s tou otcovskou dovolenou, zda ji schválili nebo ne?…Na netu se toho píše tolik, že člověk už ani neví, ale vypadá to nejspíš, že tento rok to ještě nebude… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sonik8721 O porodné se žádá po porodu (když už máš rodný list) na úřadu práce a ano, můžeš požádat nejpozději do jednoho roku. Do příjmů se bude počítat partnerův příjem i tvoje nemocenská.
Otcovská je schválená, účinné by to mělo být tuším od února.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mateřská
Holky, je to tedy tak, že rodičovský příspěvek se do žádosti o porodné neuvádí, ale jak je to s peněžitou pomocí v mateřství? Ta se tam počítá nebo tak ne? Díky moc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Berta123 Ano, PPM se tam počítá, ve formuláři se to zaškrtne v sekci o dávkách nemocenského pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš Děkuji.
Achjo… Mě to přijde, že to je fakt jen pro tmavší spoluobčany
kdo pracoval, dostane PPM a kdo dostane PPM, tomu většinou nevyjde porodné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hani23 píše:
Ahoj holky, mám dotaz. Čtu si jak to je momentálně s porodným a nevím, jestli to chápu dobře. Poradíte mi prosím? Jsem do února 2017 na rodičovské (4 roky). V červnu 2017 mám termín porodu. Budu mít nárok na porodné na druhé dítě?
Já měla děti před rokem 2005 a teď jsem dost v šoku, že na třetí dítě žádné porodné není. Dříve bylo na všechny. Chápu, že byly „matky“, které rodily jen kvůli porodnému a pak dítě odložily, ale byla bych pro jej opět zavést. Alespoň ještě na to třetí dítě. S tím, že v případě, že by jej někdo umístil do kojeneckého ústavu, musel by porodné vrátit. Určitě by to vymyslet šlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit