Porodné 2017
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Holky…chci se zeptat…jelikož teď nepracuji a zdravotní pojištění si platím sama, jak doložím příjmy, když žádné delší dobu nemám? Jde to jen přes přítele to porodné? Miminko se nám narodí začátkem července.
Místo dokladu o příjmech vyplníš za sebe prohlášení osoby bez příjmů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Market0 píše:
Ahoj holky, od noveho roku se menila vyse prijmu na dosahnuti porodneho.Ted jsem to resila s Pani na urade. Narok na porodne ma kazdy kdo nepresahne 25500,– cisteho prijmu, kdyz je otec uveden v rodnem liste.Nam to vyslo tak tak..A rodicak, pridavek na dite, prispevek na bydleni se tam nepocita. A u matek zamozivitelek by to melo byt kolem 17 000,–Resila sem porodne na druhe dite a Pani rikala ze se tam hlavne uz pocitaji obe deti, takze by na to melo mit narok vic lidi
Ne, od nového roku se hranice neměnila. Hranice pro porodné na druhé dítě je stále 25 500 Kč a bylo to tak i v předchozím roce. Možná tě zmátlo, že hranice u druhého dítěte je vyšší než u prvního.
A mezi příjmy, které se nezapočítávají patří jen rodičovský příspěvek a přídavek na dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
Ne, od nového roku se hranice neměnila. Hranice pro porodné na druhé dítě je stále 25 500 Kč a bylo to tak i v předchozím roce. Možná tě zmátlo, že hranice u druhého dítěte je vyšší než u prvního.
A mezi příjmy, které se nezapočítávají patří jen rodičovský příspěvek a přídavek na dítě.
Ve stredu sem byla na urade a tohle mi Pani rekla..Jeste sem se ji ptala jestli se tam pocita prispevek na bydleni.Ona mi rekla ze ne..Brala sem prispevek na bydleni a tim padem by jsem porodne nedostala, kdyz pritel vydelava 25000,– cistyho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, chtěla jsem se zeptat jestli nevíte zda se počítáme s přítelem dohromady když každý bydlí jinde ale je veden v rodném listě jako otec.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla jsem se zeptat jestli nevíte zda se počítáme s přítelem dohromady když každý bydlí jinde ale je veden v rodném listě jako otec.
Ano pocitate se oba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nevite nekdo jestli se pocita do prijmu i sirotčí důchod? Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, chtela bych se zeptat, zda budu mit narok na porodne. Jsem na nemocenske, rizikove tehotenstvi, a pritel je 2 roky samoplatce. Plati si pouze zdravotni pojisteni. Prijmy neprokazuje. Pracoval 10let v zahranici a posledni 2roky skoro cele procestoval po svete. Diky moc ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Holky, chtela bych se zeptat, zda budu mit narok na porodne. Jsem na nemocenske, rizikove tehotenstvi, a pritel je 2 roky samoplatce. Plati si pouze zdravotni pojisteni. Prijmy neprokazuje. Pracoval 10let v zahranici a posledni 2roky skoro cele procestoval po svete. Diky moc
záleží na příjmech
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka Muj prijem je nyni nemocenska, tj. 8tisic. Pritel je samoplatce, prijmy posledni rok nema. V podstate zije z toho, co vydelal po dobu 10let ve svete.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@ka2ka Muj prijem je nyni nemocenska, tj. 8tisic. Pritel je samoplatce, prijmy posledni rok nema. V podstate zije z toho, co vydelal po dobu 10let ve svete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky chci se zeptat…jelikož nemám práci a ani nejsem na úřadě práce, platím si zdravotní pojištění sama…co budu potřebovat doložit, když se to počítá za čvrtletí? Jak jim doložím, že nemám žádný příjem, abychom si mohli zažádat o porodné. Miminko se má narodit 4.7.
Děkuji
- Citovat
- Upravit
Pokud nemáš žádné příjmy, tak do žádosti vyplníš, že nemáš příjmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dostanu porodný kdyz čekám 1ditě a otec pracuje v Německu? nejsme oddany a přítel ma svuj byt. Děkuji za informace