Porodné pro rok 2013
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Kikuška90 píše:
@kattkka S tím já právě nesouhlasím
@Mysch píše:
Ja taky v kanclu za dvanact nesedim…a vubec celkove stat porodnost pracujici vrstvy nijak nepodporuje…proste na maminky prdi a pak se divi, ze je malo deti…
Vis celkove je to spatne vsechno nastavene.
KAzdy by se mel starat sam o sebe a ne cekat co mi da stat. Ono treb achybu vidim v systemu vyplaceni prispevku na bydleni.Tam tece spousta penez.
Vzdycky na tom jsou biti ti co se staraji sami o sebe.
Me se strasne libi ze stat dava prispevek na bydleni ale dava ho na obecni byty napriklad. Takze jsou vlastne dotovani 2×…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina píše:
Taky myslím, že by měl porodné dostat každý bez ohledu na plat. Tak jak je to nastavené teď, na to nedosáhne moc lidí. Já třeba nemyslím, že vydělávám málo, rozhodně jsem na porodné nedosáhla, ale když spočítám, co jsem všechno utratila za věci pro dítě (je to moje první dítě), tak jsem ráda, že jsem měla něco našetřené, co se mi hodilo a spoustu věcí mi daly nebo půjčily kolegyně v práci, nebo jsem pořídila přes bazar. Kdybych to měla paltit, tak už na to nemám. Všechno musíme platit, zdravotní pojištění mi je naprd, jen taška do porodnice mě přijde na 2500, za pobyt v porodnici platím, za přednášky pro nastávající maminky platím, za přítomnost otce u porodu platím, za přítomnost otce na přednášce pro těhotné platím (celkově tedy přádnáška 690 - 400 já a 290 otec (tak samozřejmě tam být úplně nemusí, ale co kdyby moc chtěl???), přednášky jsou 3, to je 2100 jenom za to, že mě tam pár hodin sestra ukazuje, co a jak, za papírky do glukometru platím, za magnesium platím, za jakékoliv další lékařské potřeby platím, za první NT screening platím, upřímně, mě by se porodné hodně hodilo.To, že si celý svůj produktivní věk (20 let - jsem starší matka:-))) platím zdravotní pojištění, se mi zatím nijak nevrátilo, neb nebývám vůbec nemocná. Chápu, že se to tak nedá brát, že prostě někdo to potřebuje víc, někdo míň, ale i tak bych čekala nějakou podporu aspoň v době, kdy výdaje jsou najednou několikanásobně zvýšené. Ani se nedivím, že člověk kalkuluje s každým dítětem, zda si ho dovolit nebo ne… A ředitel VZP zatím vydělává miliony a žije si z mých peněz jako král.. No, co dodat.
Muzu se zeptat co v te tasce mas zabaleno za 2500.
![]()
Prednasky jsou dobrovolne.Hele u prvniho jsem nebyla taky na predporodnim kurzu a na druhou stranku jsem za to rada. Tohle jsou zbytecne vyhozene penize.Ani tedkom. Otec u produ se plati asi jak kde u nas uz ne. Jako i ta vybavicka nas nevysla na moc.No asi nejsem narocna. Nas vybavicka na druhe stala 5000. Na prvni 7000. U druheho vtom mame i kocarek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka píše:
Vis celkove je to spatne vsechno nastavene.
KAzdy by se mel starat sam o sebe a ne cekat co mi da stat. Ono treb achybu vidim v systemu vyplaceni prispevku na bydleni.Tam tece spousta penez.
Vzdycky na tom jsou biti ti co se staraji sami o sebe.
Me se strasne libi ze stat dava prispevek na bydleni ale dava ho na obecni byty napriklad. Takze jsou vlastne dotovani 2×…
Jo, to máš pravdu- každej by se měl starát sám o sebe a nečekat na to, co mu dá stát, nicméně za nějaký zvýhodnění nebo bonusy pro rodiny s dětma by se určo nikdo nezlobil…Dobře to napsala Fazulina..Jo a poplatek za přítomnost otce u porodu mi přijde jako absolutní hovadina…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ale uz i ten poplatek se rusi.
Jako nevim kde fazulina bude rodit ale co vim tak napriklad u Milosrdnych v Brne se uz poplatek neplati.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc dekuji tem co mi poslali odkaz a normalne poradili.Co se tyka dalsich komentaru k memu albu, dovolene apod.-myslim ze nikomu neni nic do toho kde jsme na to vzali penize. Porodne se drive dostavalo „jakoby“formou odmeny a penize navic se hodi vzdycky a uplne kazdemu. Nehlede na to, ze ja i pritel oba radne platime statu vse co je potreba, tak nevim proc bychom taky nekdy neco od statu nemohli dostat. Jinak teda-ze zavidi sousedi kazdou prkotinu to jeste chapu…ale ze i cizi lidi, co o mne vi s odpustenim prd…to je dost hrozny…jsme opravdu narod zlych lidi:/…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No taky konečně!!Vždyt' je to ptakovina!!V Pardubkach už se taky neplatí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@moonnicka píše:
Moc dekuji tem co mi poslali odkaz a normalne poradili.Co se tyka dalsich komentaru k memu albu, dovolene apod.-myslim ze nikomu neni nic do toho kde jsme na to vzali penize. Porodne se drive dostavalo „jakoby“formou odmeny a penize navic se hodi vzdycky a uplne kazdemu. Nehlede na to, ze ja i pritel oba radne platime statu vse co je potreba, tak nevim proc bychom taky nekdy neco od statu nemohli dostat. Jinak teda-ze zavidi sousedi kazdou prkotinu to jeste chapu…ale ze i cizi lidi, co o mne vi s odpustenim prd…to je dost hrozny…jsme opravdu narod zlych lidi:/…
Si to tak neber, proste se rozjela diskuze a dostalo se to uplne jinam… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mysch neberu
jsem na takovy reci asi uz zvykla..lidi jsou vsude stejni
fazulina to napsala skvele…takto podle me premysli normalni lidi
ja se na miminko tesim a i kdybych za tech par tisic mela pro nej koupit tu nejvetsi hovadinu tak za to budu rada…princip je opravdu jen v tom, ze vsichni plati vsechno a vsude, tak proc nevyuzit kazde koruny, co nam nekdo da navic…to bychom byli hloupi prece ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka
ad taška:-))) No, všechno, co jsem si kde vyčetla, zkonzultovala s kamarádkami, co už mají děti, vyloučila to, co fakt nepotřebuji a tak. Uznávám, že jsem nezkušená a je možné, že jsem si pořídila i něco, co jsem nemusela, ale třeba jen kočárek mě vyšel na 7000 (z bazaru, nevím, asi jsem náročná, nechtěla jsem ale žádnou rachotinu a za trojkombinaci mi to přišlo adekvátní:-)). No a jelikož jsem opravdu neměla nic, ale vůůůbec nic, co by se jen vzdáleně podobalo výbavě pro dítě, tak jsem opravdu vše kupovala, kromě nějakého oblečení, to jsem dostala od kolegyně a postýlky, kterou má můj přítel ještě po sobě:-). Takže povlečení, matrace, peřinky, fusaky do kočárku, deky, plínky, ručníky, samozřejmě i oblečení (ze sekáče), přebalovací pult, kosmetika, prací prostředky, drogerie, hračky, nábytek (neměla bych jinak nic kam dát), třeba i těhotenské oblečení, v něčem člověk chodit musí…
Jsi dobrá, žes pořídila tak levně, třeba příště se mi to taky podaří:-)))).
Za předporodní kurz jsem ráda, bylo to pro mě zatím to nejpřínosnější, co se mi za info dostalo, taky to bylo zaměřené na konkrétní porodnici, kam jdu, jak to dělají oni a tak.
Rodit budu na Obilňáku, tam se platí. Dokonce, kdybych měla na nadstandardní pokoj, tak nejen že za něj zaplatím za sebe nějakých 1000 Kč za noc, ale ještě 360 navíc za přítomnost dítěte (asi vydýchá víc vzduchu a spotřebuje víc elektřiny a tepla), takže tak.
Ale už jsem asi off topic, pardon, já jen, že nevidím v tom, aby každá rodina měla nárok na porodné, nic špatného. To nejsou peníze navíc, ale na to, aby do začátku měli na dítě. On i ten, kdo nevydělává 12.000 hrubýho, třeba nemá tolik, aby najednou vydat větší obnost peněz…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@moonnicka píše:
@Mysch neberujsem na takovy reci asi uz zvykla..lidi jsou vsude stejni
fazulina to napsala skvele…takto podle me premysli normalni lidi
ja se na miminko tesim a i kdybych za tech par tisic mela pro nej koupit tu nejvetsi hovadinu tak za to budu rada…princip je opravdu jen v tom, ze vsichni plati vsechno a vsude, tak proc nevyuzit kazde koruny, co nam nekdo da navic…to bychom byli hloupi prece
Jj, Fazulina to napsala uplne presne..Kazdej by za nej byl rad..Holky si za nej koupily kocarek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina píše:
@kattkka
ad taška:-))) No, všechno, co jsem si kde vyčetla, zkonzultovala s kamarádkami, co už mají děti, vyloučila to, co fakt nepotřebuji a tak. Uznávám, že jsem nezkušená a je možné, že jsem si pořídila i něco, co jsem nemusela, ale třeba jen kočárek mě vyšel na 7000 (z bazaru, nevím, asi jsem náročná, nechtěla jsem ale žádnou rachotinu a za trojkombinaci mi to přišlo adekvátní:-)). No a jelikož jsem opravdu neměla nic, ale vůůůbec nic, co by se jen vzdáleně podobalo výbavě pro dítě, tak jsem opravdu vše kupovala, kromě nějakého oblečení, to jsem dostala od kolegyně a postýlky, kterou má můj přítel ještě po sobě:-). Takže povlečení, matrace, peřinky, fusaky do kočárku, deky, plínky, ručníky, samozřejmě i oblečení (ze sekáče), přebalovací pult, kosmetika, prací prostředky, drogerie, hračky, nábytek (neměla bych jinak nic kam dát), třeba i těhotenské oblečení, v něčem člověk chodit musí…
Jsi dobrá, žes pořídila tak levně, třeba příště se mi to taky podaří:-)))).Za předporodní kurz jsem ráda, bylo to pro mě zatím to nejpřínosnější, co se mi za info dostalo, taky to bylo zaměřené na konkrétní porodnici, kam jdu, jak to dělají oni a tak.
Rodit budu na Obilňáku, tam se platí. Dokonce, kdybych měla na nadstandardní pokoj, tak nejen že za něj zaplatím za sebe nějakých 1000 Kč za noc, ale ještě 360 navíc za přítomnost dítěte (asi vydýchá víc vzduchu a spotřebuje víc elektřiny a tepla), takže tak.
Ale už jsem asi off topic, pardon, já jen, že nevidím v tom, aby každá rodina měla nárok na porodné, nic špatného. To nejsou peníze navíc, ale na to, aby do začátku měli na dítě. On i ten, kdo nevydělává 12.000 hrubýho, třeba nemá tolik, aby najednou vydat větší obnost peněz…
Tak to je to na Obilnaku sakra drahy!!!a platit za mimco??snad ani nekomentuju…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina : tak to cucim. U milosrdnych je to momentalne 700kc nadstandart.
Ja taky nekoupila rachotinu ale dle recenzi a stal me 3000.No a jak pises je mozny ze jsi toho nakoupila spoustu zbytecne.Jako ja mam tasku zabalenou i s plinkama kdyby za 800kc tak uz jsem to prehnala.Se mi nechce tedkom jit ji otevirat a divat se a pocitat. ![]()
Popravde co jsem slysela od znamych tak ty predporodni kurzy rovna se k nicemu vsechno je nakonec uplne jinak. Nejlepsi je se na to nepripravit moje zkusenost u male. Tedkom to taky neresim a vim ze delam dobre.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@moonnicka píše:
Ja jim to tady rikam celou dobu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka jj vsimla jsem si
ale tak pro pobaveni byly nektery komentare tech ostatnich dobry
… dekuju a peknej vikend ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@moonnicka píše:
@kattkka jj vsimla jsem siale tak pro pobaveni byly nektery komentare tech ostatnich dobry
… dekuju a peknej vikend
Taky preju pekny vikend. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit