Porodné pro rok 2013
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@kattkka
No, na Obilňáku je nadstandard za 1000 a polonadstandard 700 (polo znamená 2 jednolůžkové pokoje a jejich společná koupelna, což je taky v pohodě), ale ten doplatek 360 za dítě na pokoji mě fakt dostal teda.
No jo, typická prvorodička jsem já, možná jsem fakt koupila do té tašky něco navíc, ale konzultovala jsem poctivě:-)), v pondělí jsem v lékárně koupila 4× porodnické vložky (samozřejmě ty všechny asi nebudu brát do porodky, něco si nechám na doma), 1× jednorázové kalhotky, Bepanthen a líh na pupík a platila jsem přes 500, fakt nechápu, jak jsi to udělala. To by chtělo konzultaci s Tebou:-)), jo, počítám do té tašky i ty kojenecké podprsenky:-).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak kojeneckou podprsku mam jen jednu-koupila jsem si obycku, levnou, pac kdybych nekojila, co s ni pak a stejne jsem ji nenosila-jen parkrat…Nosila jsem sport. podprdy nebo lambady a ted uz nosim klasicky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina : no tak kojici podprsenky jsem si koupila za 120kc jednu mam dve nejlepsi jsou ty sportovni.Ne kojici ale sportovni. Krabicka pratelnych poporodnich kalhotek a ty vysli okolo 100 a jsou tam 3 +bepanthen 100. A mam tady porodnicke vlozky 56kusu a ty stali 100 jedny necham doma a jedny beru sebou.Po ceste z porodky si koupim uz nejake obycejne s lepitky.2X vlozky do prdy ty vysli okolo 50nevim presne mam z dmka a i kojici kloboucky za 60kc z dm. Plus ty plinky pro mimi a ty vysli na 160v dm. Jo a tedy musela jsem si koupit pantofle do porodky ale ty me stali 120 pac je potrebuju jenom do porodnice. Zupan ani v porodnici nepouzivam a maji tam jejich erarni kosile vzhledem k tomu ze se muze stat ze se budu i 3× prevlikat tak si vezmu ty jejich…Takze taska zabalena za 930kc i tak neni to ani 1000kc…
Příspěvek upraven 30.08.13 v 16:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mysch píše:
Tak kojeneckou podprsku mam jen jednu-koupila jsem si obycku, levnou, pac kdybych nekojila, co s ni pak a stejne jsem ji nenosila-jen parkrat…Nosila jsem sport. podprdy nebo lambady a ted uz nosim klasicky…
At zijou vietnamci a jejich podprdy za 120. Jako ty jsou fakt nejlepsi na to kojeni. A jak pises kdyz nebudu kojit co stim? U male jsem kojila 3mesice.Od 5tydne jsme prikrmovali uz jsem ponaucena i s kojenim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a kruh na sezeni kdyby to moc bolelo nafukovaci stoji 30kc.zas nekdo vyuzije nekdo ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka píše:
At zijou vietnamci a jejich podprdy za 120. Jako ty jsou fakt nejlepsi na to kojeni. A jak pises kdyz nebudu kojit co stim? U male jsem kojila 3mesice.Od 5tydne jsme prikrmovali uz jsem ponaucena i s kojenim.
Jj, presne tak..obyc sportovni podprda nejlepsi!!!A kosile jsem taky nosila jejich erarni, protoze svy bych musela mit tak tri…svoji jsem tam sice mela, ale neunosila jsem ji..az doma.Jo a o ty erarni je docela boj!!!Kdyz clovek zavahal, nebyly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mno, co se týče podprsenek, bohužel moje proporce mi nedovolují nosit sportovní podrpsenky ani levné od Vietnamců. Nesedí mi a necítím se v nich dobře. Než si koupím podprdu, tak je to horor, než mi nějaká sedí. Ty kojící teda nejsou taky nic moc, ale jiné jsem nesehnala, co by byly aspoň trochu pohodlné, koupila jsem balení 2 za 590 Kč v CA. Poporodní kalhotky mám balení 5 ks, Bepanthen stál podle mě nějakých 290 (větší balení), vidíš a nemám kloboučky!!!:-)))) a kruh na sezení…
Jinak dále jsem kupovala vlhčené jednorázové ubrousky, bezparfémovanou kosmetiku Sebamed pro mě i dítě, prsní vložky z DM, pantofle (ale ty využiju i potom, taky byly za 120 Kč), ještě musím koupit plínky, taky koupím ty z DM, no možná to za 2500 není, ale i tak je to hodně:-))).
Noční košili ani župan nekupuju, beru erár, neboť to nepoužívám ani doma, a kupovat to jen kvůli tomu nebudu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina píše:
Mno, co se týče podprsenek, bohužel moje proporce mi nedovolují nosit sportovní podrpsenky ani levné od Vietnamců. Nesedí mi a necítím se v nich dobře. Než si koupím podprdu, tak je to horor, než mi nějaká sedí. Ty kojící teda nejsou taky nic moc, ale jiné jsem nesehnala, co by byly aspoň trochu pohodlné, koupila jsem balení 2 za 590 Kč v CA. Poporodní kalhotky mám balení 5 ks, Bepanthen stál podle mě nějakých 290 (větší balení), vidíš a nemám kloboučky!!!:-)))) a kruh na sezení…
Jinak dále jsem kupovala vlhčené jednorázové ubrousky, bezparfémovanou kosmetiku Sebamed pro mě i dítě, prsní vložky z DM, pantofle (ale ty využiju i potom, taky byly za 120 Kč), ještě musím koupit plínky, taky koupím ty z DM, no možná to za 2500 není, ale i tak je to hodně:-))).
Noční košili ani župan nekupuju, beru erár, neboť to nepoužívám ani doma, a kupovat to jen kvůli tomu nebudu.
no hlavne si nenech hned vnutit kloboucky…v porodkach to radi delaji..hned to nejde, tak sup kloboucky! Pak se to blbe odnaucuje…Na prdylku rybilku… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina : mam taky velke proporce.Ale ty sportovni treba greenice mi tedkom staci xxl a sedi krasne. Ale ty dve co jsem si ted koupila tak jsou jine a maji cislo 46. Jo a kdyz jsem si kupovala posledni podprsenku tak v kik myslim ze to bylo F ale jista si nejsem kupuju momentalne tak ze vezmu nejvetsi a zkusim jak jsem zjistila tak neni FjakoF atd. Proste zkouset a zkouset…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No třeba je přítel/manžel OSVČ a příjmy dělá procentama, tam pak vychází, že výdaje dělají 60% z příjmů, takže se pak člověk se 400 tisíci za rok dostane na nějakých 140 tisíc/rok a tomu odpovídá 13,3 tisíc/měsíc… paní třeba nepracovala– takže mají nárok na porodný, aspon já jsem tak to porodný pochopila (2,4 násobek životního minima je kolem 18500 pro 2 dospělé a 1 mimčo)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina ty rodis na obilnaku? ja taky…:) pristi tyden tam jdu na prvni kontrolu
jak to tam chodi? je mozne se tam porozhlidnout na ty porodni a poporodni oddeleni? termin mam 18.9. a 21.9.
co ty? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Milé, zlaté slečny, dámy. Myslím, že Vám může být úplně u Vašich krásných zadečků, jestli někdo má či nemá něco nárok a už vůbec ne jen podle Vašich pocitů a předpokladů, když dotyčného neznáte. Otázka byla zcela jednoduchá a pokud znám odpověď a sem ochoten poradit odpovím a pokud ne tak se svých projevů zdržím. Myslím, že to není tak obtížné. Měl sem za to, že proto tu sou takové servery. Kvůli radám a pomoci, pokud ne, nemá to celé smysl. Nárok o něco zažádat má každý bez ohledu na poměry. Od toho, jestli někdo má nárok něco získat, tu jsou nastaveny podmínky, ale ne Vy.
K tématu dávek: pokud kterýkoliv občan, celý život poctivě odvádí státu ze svého výdělku sociální, zdravotní a platí daně, nevidím jediný důvod proč by měl/neměl mí někdo vetší/menší nárok pak nějaké dávky čerpat bez ohledu na to jestli je jeho výdělek 10.000,– nebo 100.000,–.
O co víc je pak fér, že člověk vydělávající třeba byť jen o trochu víc, než je zmíněných 18.500,– nedostane nic, ale musí platit na dávky které jsou pak pro ty kteří spadají do zmíněné hranice, kterou nějakým způsobem vymyslí naši vážení zákonodárci. Uvědomte si, že rozdíl mezi lidmi kteří se pohybují pod a nad hranicí může být jen pár stovek a už je k nim rozdílný přístup i když odvádí defacto to samé.
Zneužívání dávek můžete řešit u lidí co nepracují, proto že pracovat nechtějí.
Prosím, dříve než emotivně něco napíšete a k něčemu se vyjádříte, zkuste nejprve popřemýšlet.
Děkuji, s úctou budoucí tatínek…
P. S. Myslím, že čas v těhotenství si máte vzájemně zpříjemnit a podpořit se a ne tu na sebe být negativní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@moonnicka Áno, podmínky jsou nějak nastaveny a vy je obcházíte tím, že zamlčujete skutečný příjem. To je fér?? Pro vás určitě ![]()
Jestli je fér, že porodné dostane někdo kdo sedí doma na zadku a ostatní co pracují nemají nárok - to stejně ani jeden z nás nezmění. Ale jsou lidi, co nemají zapotřebí obírat stát (tím, že v podstatě lžou o svým příjmech) jen proto, že ostatní taky dostávají. To je ten českej princip - ostatní mají taky, tak já chci a chci a chci
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit