Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky jak vypadaji porodni boxy v bohunicich, ma kazdy svuj zachod a sprchu?
@Markita ahojky…maji…jsou ted zrekonstruovane
…a jsou moc pekne
nadstandard ma TV + radio, kreslo pro doprovod, jeden ma vanu, atd. navic…jinak standard krom tohohle je temer stejny…hlavne, ze maji kazdy WC a sprchu ![]()
Ahooj!
Tak jsem čertsvě po porodu v Bohunicích.
Porodní boxy jsou tam spravené, resp. z nějakých nadstandardních udělali standardní (zmenšili ji, ale mají svoje WC a sprchy) - na tom jsem byla já a bohatě to stačí. Je tam vlastní sociálka. Rozdíl vzhledem k nadstandardu už je jen ten, že tam je televize, žebřiny a místnost je dvojnásobná, ale to jsou, podle mne už zbytečnosti.
Jinak ty původní standardní boxy (, co jsou u recepce porodních asistentech asi zůstali stejné, myslím, tam nevím, kam by dodělali WC a sprchu…ty byli malinkaté. Možná je mají jako záložní).
Šestinedělí je aktuálně strašně plné. Chtěla jsem nadstandard…bez šance..až na poslední noc vyšel (je na něj pořadník
). Já teda skončila na trojlůžkáči (dva trojlůžkáče spojené společnou sociálkou) a teda masakr. Je tam prostě hluk, ženské se navzájem ruší, stačí jedno miminko, co propláče noc (a takové se vždycky najde) a nespí nikdo. Jinak jídlo tradičně nic moc. Sestřičky, doktoři byli úplně super (a to jsem minule vždy dost nadávala, ale teď tam byli všichni moc milí).
A jediné, co člověk dostane jsou poporodní vložky. Neomezeně na porodním boxu a pak na pokoji jich je šest kusů. Jinak pro miminko oblečení, které si člověk musí chodit vyzvedávat k sestrám. Kosmetika nic (jen vzorek Bepanthenu pro miminko), na WC toal. papír být nemusí.
Takže Bohunice mohu doporučit, ale počítat s trochu náročnějším pobytem na šestinedělí, obě patra jsou opravdu plná a je štěstí být aspoň na dvojlůžkovém pokoji.
@Lolinka79 to si me moc nepotesila ja doufala v nadstqndard max pokoje po dvou proto jsem upustila od milosrdnych…
Tak nevim, ja poprve rodila na obilnaku, boxy super, ale sestinedeli byl luxus po trech, normalni bylo po 6-8, koupelna a zachod na chodbe, rodila jsem predcsane takze jsem malyho nemela u sebe, o nej bylo postarano suprove, vydupala jsem si pokoj pro sebe na gynde tudis bez miminek, to bylo taky fajn, ale predstava, ze bych byla s malym na jednom pokoji s 8miminkama me desi, nevim jestil tam probehli nejake zmeny. bydlim kousek od milosu, ale pry pokoje na sestinedeli taky nic moc, v bohunicich rodila kamaradka, box mela nadrstandart, a pokoj po dvou, vypadal taky pekne, ale spis mela stesti. ted teda nevim kam. potrebuji vlastni sprchu a zachod na box a na sestinedeli bych si rada odpocla v ramci moznosti.
no mam jeste cas popremyslet, hlavne aby to vsechno dobre dopadlo
@Markita 1.dítě jsem rodila u Miloušů prod dobrý, ale to šestinedělí tam bylo nic moc. Jsou tam pokoje dělaný pro 2 postele, ale pro velké množství porodů tam mají nacpanou ještě jednu postel, takže tam není vůbec místo. V Bohunicích jsem byla v roce 2013. Pokoj i sál jsem si zaplatila nadstandart a byla jsem moc spokojená. V Bohunicích je oddělení šestinedělí opravené, tak to tam vypadá docela dobře.
Jo ja prave upustila od milousu ze pujdu do bohunic prave kvuli vetsimu poctu nadstandartu a pokoju po dvou, to ze je tam plno a davaj na pokoje po trech je pro me osobne nemila zprava a moc me netesi ale ja uz bohuzel moc casu nemam no…
@sonulicka píše:
@Lolinka79 to si me moc nepotesila ja doufala v nadstqndard max pokoje po dvou proto jsem upustila od milosrdnych…
Mno, já si to taky malovala
Rodila jsem tam třikrát…první dva pobyty nebyl problém. Teď obrovský…ženský škemraly a otravovaly sestry (ty byly patřičně vypruzený), zda se už něco uvolnilo atd. Vypisoval se pořadník ![]()
A to jsem tam byla od pátku ráno do pondělí. Takže přicházely vesměs jen přirozené porody o víkendech, žádné plánované (indukce a CS)…a totálně plno.
@Markita : to je dočasný stav. V březnu /dubnu se vždycky rodí nejvíce dětí..jsou to děti z dovolené. Takže holt momentálně je špička.
@sonulicka : Mno na 6. patře jsou pokoje po dvou, na 7. patře po třech. Nadstandardů je na tom 7. patře (, kde jsem vždycky byla) 5. Nevím, zda je i tolik na 6. patře. Jenže normálních pokojů je tam na patře cca 10-11 a to je hodně lidí (zvlášť, když je pokoj po 3 lidech). Takže poptávka je veliká i když cena je celkem horentní. Ale musím říct, že i ta jedna noc byla super, byla jsem po těch dvou na velkeém pokoji, totálně nevyspaná..a to jsem měla „štěstí v neštěstí“, že moje dítě jediné spalo celou noc a ani nepíplo
Ale bylo to na nic, že…
@Lolinka79 jj i v sesten jsou nadstandarty. No snad to brzy prejde v patek u me budou rozhodovat zda vyvolat ci nevyvolat… Ja se prave tesila na nadstandart ze budu mit klid ja tady tohle nesnasim, proto jsem zavrhla milouse tam je jen jeden a dostat se na nej je nemozne. A clovek by rekl ze pri tech cenach budou volne ![]()
Sonulicka, vidim, ze klid by jsme chteli vsechny, a asi nam to za ty penize stoji, jeste premyslim, ze bych sla znovu na obilnak
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.