Porodnice Bohunice, změny a zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
156
18.7.14 13:56

@radulaur
Tak jeste ze tak, jeste by me zajimalo, jestli v te cene za nadstandard je i lepsi chovani dr. a PA… Zatim jsem se celkove v Bohunkach nesetkala s nejakym arogantem, ale u porodu clovek oceni vstricnost, trpelivost a pochopeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
18.7.14 14:00

@Pe86
ahojky, 1400/den?
A to i kdyz nadst. porodni box nechci a standard bude obsazeny tak si musim vzit nadstandard? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
18.7.14 14:03

@Kacrisek
Nadstandardní porodní box je 1000 Kč, pokud je volný jen nadstandard, tak ho neplatíš :-)
Nadstandardní pokoj na šestinedělí je 1400 Kč za noc, pokud tam máš i mimčo. Pokud jsi tam bez mimča (docela nesmysl), tak o něco míň. Standardní pokoj je zdarma a asi ho mají vždycky volný, jen je tam asi hodně rušno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
18.7.14 14:07

@Pe86 To jo teda. Malej v noci krásně spal a ty další dvě děti celý noci ječeli. Do toho uplakaný maminky a jejich telefonáty. Mně přítel přemlouval, že mi nadstandard zaplatí, ale já si říkala, že nepotřebuju nic extra. Pak jsem se mlátila do hlavy. Ale tak ty čtyři dny se to vydržet dalo. Nedokážu si představit být tam takhle 14 dní :lol: Příště (jestli nějaký bude) tak jedině nadstandard a klidně za 5000 :cert: :D

A taky mi teda hodně vadilo, že jsem po porodu ležela na posteli, nohy roztažený, protože stehy pálily jak čert. Ani sedět jsem nemohla, chodila jsem jak babka a každej den chodily na náš pokoj návštěvy.. jedna za druhou. Tatínci, tetičky, babičky, děti.. Mně když někdo přišel, vzala jsem si župan a šla i s malým v pojízdné postýlce na chodbu sednout na židle za roh. Kolikrát bylo plno takže jsem stála, že už se mi i čapy podlamovaly, ale na pokoji jsem dámy nechtěla rušit. Ony si braly rodiny na pokoj. Docela nepříjemný když chcete zrovna nakojit nebo si spravit vložku a tak ;) Nebavilo mě pořád chodit pryč tak jsem prostě pak už vytáhla prso i před návštěvou :roll:

• Citovat
  • Upravit
156
18.7.14 14:07

@Pe86
tak asi budu doufat v plny standard a volny nadstandard :D jak je to s teplotou, je na tech boxech aspon klimoska? Nebo proste dychatelno..v techto dusnech me to dort zajima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
18.7.14 14:08

@Kacrisek
A to chování lidí je tam různé. Na příjmu byla PA Vítková nebo Vítová, nevím přesně, byla děsně protivná. Na porod jsem měla soukromě zajištěnou PA paní Čermákovou, ta je moc hodná a měla jsem tím pádem zajištěný přístup, jaký jsem chtěla. Doktoři byli vesměs milí, sestry až na jednu na novorozeneckém taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
18.7.14 14:12

@Hr4sek22
No přesně, jak píšeš :-) My jsme dali dost vysokou částku za soukromou PA, ale měla jsem klid a nikdo mě nebuzeroval, rodila jsem jak jsem chtěla a jak dlouho jsem chtěla :-) A za nadstandard taky kopa peněz, ale muž byl pořád s náma, žádné cizí návštěvy, telefonáty, prospaná celá noc a moje vlastní WC a sprcha, takže bezproblémová hygiena. Taky jsem před nikým cizím nemusela roztahovat nohy, řešit intimní záležitosti apod. Porod nás stál kolem 10 tisíc, ale neměnila bych, protože jsem byla v klidu a odcházela v klidu, nebrečela jsem tam ani jednou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
18.7.14 14:14

@Kacrisek
Na těch boxech jsou okna i klimoška, jen na tom jednom s vanou nejsou ty okna a klima prý nestačí, když rodíš dlouho. Na šestinedělí byla na nadstandardu taky klima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
18.7.14 14:15

Na šestinedělí je klima všude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
18.7.14 14:20

@Pe86 Hmm, no katastrofa. Já poslouchala jak mám být zticha, že na moje naříkání není nikdo zvědavej, že ruším ostatní rodičky a straším je, že tam nejsem sama a už na mě nemá nervy apod. ;) Přitom já se k ní chovala hezky, jen jsem měla takový bolesti, že jsem myslela, že to je můj konec a jinak jako bolest snáším dobře. Přítel už toho měl plný zuby tak mi nechal poslat jinou, ta mě i odrodila spolu s jednou mladou černovlasou, jména si teď nevzpomenu a to byla uplná pohoda. Nakonec jsem se při porodu i smála a nikdo mě nedeptal :D

• Citovat
  • Upravit
10048
18.7.14 14:28

@Hr4sek22 A napamtuješ si jméno nebo třeba popis té Příšerné PA, uplně mi sedí na tu co jsem zaznamenala já :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
18.7.14 14:30

@Dice Měla bych to mít napsaný v těch papírech z porodnice. Pak se schválně podívám. Třeba tam bude uvedená. Jsou tam určitě zapsaný ty dvě co mě nakonec rodily, ale ta první nevím. Klidně ji sem napíšu, byla fakt hrozná a znepříjemnila mi celý porod :D

• Citovat
  • Upravit
235
18.7.14 14:31

@Hr4sek22
No já jsem se toho přístupu bála, tak jsem se předem domluvila s tou paní Čermákovou a měla u porodu ji. Měly jsme předem domluvený plán, co chci a nechci atd. Kdybych tam měla tu Vítkovou, co byla na příjmu, tak mě asi klepne - měla jsem na příjmu docela bolesti a ona byla protivná, pak mě nechala hodinu čekat na vyšetřovně, než se uvolní box. Ani mi nevysvětlila, proč a jak dlouho budu čekat a ještě mě seřvala, že zvracím, protože piju moc vody - bylo 30 stupňů a já jsem vypila 0,5 litru… Jestli jsi tam tu Vítkovou taky neměla, docela by mi to na ni sedělo, ale je to jen odhad. Já v podstatě vše hodnotím pozitivně, jen ten příjem byl blbý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
18.7.14 14:40

@Pe86 Jó, to já taky hodila šavli, ale za to po mě naštěstí nikdo neprskal :D

• Citovat
  • Upravit
10048
18.7.14 14:47

Tak na příjmu byla sestra otřesná a ta PA já nevím jméno ale byla to jakoby hlavní a teda nepříjmá byla děsně…
Já měla naštěstí mladou tmavovlásku, ale jméno tedka taky nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková