Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, já rodila v Třebíči minulý rok a byla jsem opravdu spokojená. Personál ok, epidurál jsem na přání bez problémů dostala, jídlo mi tam moc chutnalo, atd…
Jediné co mi vadilo že měli málo hadrových plínek ale to si můžeš vzít i pár z domu.
Je to opravdu moderní porodnice! Porodní sál je moc pěkný.
Moje okolí bylo s Třebíčskou por. taky spokojené.
Na Jihlavu jsou smíšené názory někdo j emoc spokojený a někdo na ni nadává.
Toť moje zkušenost:-)
Těžko říct. Já rodila v Jihlavě, jela jsem tam z Okříšek, které jsou asi 10 km od Třebíče. Nechtělo se mi tam kvůli primáři, kterýho bych u porodu fakt nerada chytla.
Spokojená jsem v Jihlavě byla, žádné zvláštní požadavky jsem neměla, takže v tomto nemůžu soudit. Nakonec se malý narodil císařem. Na dětským byly sestřičky i doktorky v pohodě, jen primář má problém s dudlíkama.
Nevím, jestli se v Třebíči ještě platí za přítomnost otce u porodu, v Jihlavě už je to zadarmo. Nadstandart jsem nežádala.
Já rodila obě dcery v třebíčské porodnici, tu druhou před třemi měsíci a byla jsem velmi spokojená. Od té doby, co postavily ten nový pavilon pro matku a dítě se zkvalitnila i péče. Takže za mě rozhodně Třebíč. ![]()
P. s. Za přítomnost blízké osoby se tam před těmi třemi měsíci platilo. Teď nevím ![]()
Já rodila v Třebíči a spokojená jsem nebyla. Pan primář je kapitola sama o sobě a hlavně jsem nebyla spokojená s přístupem dětských sester na šestinedělí. Nikdo mi tam nic, jako prvorodičce, neukázal, dokonce jsem byla svědkem, jak sestra seřvala mou spolupacinetku, když ji poprosila, jestli by jí neukázala, jak malého přebalit. Když to srovnám s tím, co mi říkala známá o porodnici v Jihlavě, tak jí tam ukázali všechno, včetně poloh na kojení, ošetřování atd. Mně v Třebíči tedy nic ![]()
Tady to téma mě taky zajímá, taky zrovna řeším, kterou z těchto porodnic vybrat a jak je vidět, názory jsou různé.
@Yvon-ka mužu se prosím zeptat kolik se platilo za přítomnost manžela u porodu?
Rodila jsem v Třebíči před třemi a půl lety. Spokojenost. Rodila jsem ještě ve staré budově, ale i tak to nebylo hrozné. Sestry byly příjemné, jak na gynekologii (ležela jsem tam před porodem), tak na porodním sále a na šestinedělí. Sice jsem 1× narazila na nevrlou sestru (noční), ale jinak sestřičky byly skvělé. Bohužel to nemohu říct o sestrách z dětského novorozeneckého. Protivné jak noc a to byla i dětská lékařka. Na gynekologii jsem ležela se dvěma ženskýma, které by měly blíže jihlavskou porodnici. Obě šly rodit raději do Třebíče. Jídlo bylo dobré.
Hodně v té době byla chválena porodnice v Ivančicích.
Můj popis třebíčské porodnice pro emimino ![]()
V porodnici v Třebíči jsem rodila 29.9.2011 – doma s dcerkou jsem tři dny a už teď na ‚pobyt‘ ráda zavzpomínám. Od příjmu na porodní box, přes přípravu na porod a pak porod samotný až na pobyt na šestinedělí = profesionalita každým coulem. Lidský a zároveň profesionální přístup personálu, nikde žádná naštvaná či znuděná sestra, všichni ochotně pomohli a poradili, připadala jsem si tam jako na dovolené ![]()
Měli jsme nadstandard = zaplatíte za noc 600,– ( případně + 400,– za manžela, když tam bude chtít přespat ). Na pokoji je varná konvice, mikrovlnka, lednička, televize, super koupelna. Za chlapa u porodu chtějí 500,– a platí se před porodem.
Každé ráno přišla sestra, optala se, co mi chybí – vložky, ručníky, košile, ložní prádlo, přebalovací podložky… všeho byl dostatek. Na nadstandardu dostanete i toaletní papír a papírové utěrky.
Jídla bylo až až – dovezla jsem i něco domů.
Oblečení pro mimi s sebou vůbec nevozte, toho tam mají dostatek ( i zavinovačku ). Jen pak na cestu domů.
Podtrženo – sečteno: 1 000% ANO PRO TŘEBÍČSKOU PORODNICI!!
Doporučuji maminkám chystajícím se do porodnice:
Netahat s sebou kosmetiku pro mimi, vykoupete ho za pobyt jen jednou, a to kosmetiku donese sestra. Jen to sádlo si vzít, tím pak doporučují mimi namazat.
Doporučuji nezapomenout vzít s sebou do porodnice:
Sklenku sádla, papírové pleny pro mimi, vlhčený toaletní papír
@a1j2a3 platili jsme 500,–
Jinak já jsem měla možnost rodit první dceru ve staré třebíčské porodnici a druhou v nové. V mém případě jsem byla víc spokojená v té nové ![]()
Zdravím, oživuji diskuzi a stejně jako zakladatelka poprosím, pokud jste některá v jedné (nebo třeba i v obou) z těchto porodnic rodily, aby jste napsaly své zkušenosti, popřípadě výtky, prostě pokud možno co nejvíc informací o těchto porodnicích. Nejlépe a za poslední rok - dva, pokud možno. Děkuji a přeji pěkný víkend ![]()
Rodila jsem minulý týden v Jihlavě a vážně úžasná porodnice! Bydlíme sice celkem daleko, ale i tak nám stálo za to jet na plánovaný CS do Jihlavy, v žádné bližší porodnici neumožňují mamince být s dítětem hned po CS, nedají tolik, aby matka a dítě nebyli odděleni, a to pro mne bylo zásadní. (Z předchozího CS mám trauma, když mi syna na celou noc někam odvezli a já ho viděla až ráno, neměla jsem možnost kojit atd.)
Dál bych ocenila zejména ochotu a lidskost personálu, všichni byli ohromně milí, vstřícní, příjemní.
Za celý pobyt nebyla jediná věc kterou bych jim mohla vytknout (poskytování informací, jídlo, péče o dítě i o matku atd.), takže Jihlavu mohu jen doporučit.
Ja rodila v lednu v Jihlave a super! Oni teda chvali i Trebic..ale jak na porodnim tak na novorozeneckym super..sestricky i doktori
Ja rodila v Trebici 2× za poslednich 5 let a parada. Soukromi, mily personal a ani na novorozeneckym jsem se nesetkala s neochotou, ale musis si umet rict napr. o radu.
Ahoj, ja lezim zrovna ted v jihlavsky porodnici. Jsem tu paty den a zatim byly vsechny sestry i doktori mili, vsechno hezky vysvetlili… A i porad sestricky pripominaji, at si kdykoliv zazvonim, kdyz budu neco chtit. Nikdo nepeskuje, v kolik hodin mas kojit, jak casto koupat… Porodni asistentka byla taky super u porodu, moc prijemna, nahrivala mi polstarky na bricho, uklidnovala…
Jidlo docela dobre, az na rybi file s kasi😁
Jedina nevyhoda, ze kdyz se tady nahromadi vic miminek, tak maji nedostatek latkovych plen, do kterych mimca zabaluji…a kdyz mas trosku blinkaci miminko, tak ti proste nedaji 5 a vic plen denne. Tak to mi manzel vozi i domaci. A kosilky maji jenom velikost 56, 50cm a 3kg miminko v tom hrozne plave, uz se tesim az si malou doma oblecu po svem😁
Oživuji po čase tuto diskusi. Poprosím o informace, jak jste byli aktuálně spokojené v porodnici v Třebíči a v Jihlavě? A ještě lépe, pokud jste některá rodila ambulantně, jak se k tomu stavěli, jak moc dělali problémy a po jak dlouhé době jste šli nakonec domů? Děkuji
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahoj chtěla bych poprosit maminky, které rodily v Jihlavě nebo Třebíči (nebo nejlépe obou porodnicích), co více doporučují, co se jim líbilo, vadilo… Já se zatím neumím rozhodnout…Jihlavu mám sice blíž, ale máme odtamtud špatné zkušenosti (i když z jiných oddělení, o porodnici tolik nevím)..A Třebíč je tady hodnocená na 100 %… Prosím aby se vyjádřili hlavně ty maminky, co rodili v poslední době