Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, jdu si k Vám pro radu ohledně porodnických vložek. Porodnice ve které budu rodit poskytuje vložky, ale jsou to takové ty buničité, které snadno protečou. Tomu bych chtěla zabránit hlavně kvůli návštěvám a pocitu trapasu. Narazila jsem na vložky od Batistu. Maminky si je hodně chválí, ale nikde jsem nenašla jestli je ve sporu vložky igelit nebo ne? Pokud by tam byl tak bych je ráda zakoupila. A ještě jedna otázka, kolik balení? Budou stačit 3 balení? A kolik stoji?
Igelit neni. To nemaji snad zadne porodnicke vlozky. Je to kuli vetrani, aby k ranam mohl vzduch a vse se lepe hojilo.
Nemají igelit, to žádný porodnický kvůli větrání. Já měla tyle a byla jsem s nima spokojená nejvíc, protože jsou snad nejdelší ze všech a i příjemný. Balení kolik nevím, záleží jestli je budeš používat celé šestinedělí nebo pak přejdeš na normální. Já je měla celé šestinedělí a spotřebovala jsem tak 20 balíků, objednávala jsem z internetu, takže vyšly hodně levně.
@Bauli Spíše je budu používat pouze v porodnici. A neprotečou když tam není ten igelit? Já jsem na ně právě koukala na netu a podle obrázku to vypadalo, že tam právě igelit je.
Byly dobré, koupila jsem si jich až moc
Všichni, kterým jsem je poradila, byly moc rádi. Ale ty, co dávali v porodnici byly taky fajn. Mě teda nikdy neprotelky, měnila jsem je hodně často.
Není, ale mě tea nikdy neprotekly. a v Motole je dávaly taky, přesně tyhle.
@Nb ja jsem taky s batist flower byla spokojena nejvic. Igelit neni v zadnych porodnickych, myslim.
V porodnici jsem spotrebovala 2 baliky.
Muzu se zeptat, co chces pouzivat po navratu domu?
Kamaradka si totiz vzala klasickou menstruacni vlozku, typu Always a zadelala si na problem. ![]()
@PID chtěla bych používat klasické, ale rozhodně ne always. Ty jsou takové tvrdé drsné.
Igelit nemaj, ale jsou super! Kupuju si je ted uz i behem MS. ![]()
@Nb já je vrstvila a měnila hodně často, ten první den jsem hodně krvácela, ale každý den to hodně sláblo, takže doma už nebylo potřeba vrstvit
V porodnici jsem spotřebovala skoro 3 balíky. Ale jak jsem už psala, já je používala celé šestinedělí a byla jsem spokojená. u klasických vložek jsem měla strach ze zánětu, ale i mi byla nepříjemná ta představa si dát ty normální.
Mě vyhovovaly v porodnici vložky „vata omotaná nitěma“
Fakt krásně prodyšný a neprotekly, měnila jsem často. Hlavně byly měkkoučké na stehy, nemohla jsem ani sedět.
Pak jsem domů kupovala tyto a celkem dobré, ale mě vyhovovaly obyč v lékárně Samu ![]()
Batist taky chvalim, tema v porodnici z bun.jsem se tam dole po sprse utirala. Meoa jsem tusim dva baliky, max.tri. po spotrebovani jsem uz doma krvacela min, tak klasicke Auwajs.
@Nb U kamaradky neslo o to, ze byly drsne nebo tvrde, ale ze byly „nepropustne“ a se ji to zaparilo a mela s tim pak nejake problemy.
Musi to prave co nejvic vetrat. Nam v porodnici i rikali, at si i tu porodnickou vlozku sundame (kdyz lezime) a vetrame co nejcasteji.
Pouzivala jsem po obou porodech porodnicke vlozky a neprotekaly mi a to jsem krvacela hodne.
Nejlepsi ze vsech, super dlouhe a neprotekly…doporucuji a nedoporucuji klasicke vlozky - ty mozna az trebas ke konci.. ![]()
@Nb žádné porodnické bložky nemají igelit, jinak by nesplňovali základní věc - prodyšnost. Batist byly fajn (měl ajsdem je pak na doma), ale jsou hodně jemné, hladké. V porodnici mi maximálně vyhovovali ty jejich vložky - dobře se vrstvili (stejně budeš ze začátku chodit třeba se třema), což si u těch batist nedokážu nějak představit.