Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@bulina píše:
tak náš malej jediný, co pravidelně jí, je dopolední svačina a oběd. Ke svačině má ovoce a to mu chutná, na oběd mi přijde, že už je hladovej, takže to zdlábne. Moc nesnídá, odpoledne po spaní musí mít mlíko, jinak je schopnej prořvat půlku odpoledne, skoro nevečeří, ale před spaním musí mít taky mlíko. Dřív jedl jogurty, teď ani za bohaSalámy, ani sýry (plátkový) nejí
Úplně celá moje
Taky musela mít mlíko- lépe řečeno KAKAO- do mlíka jsem ji musela přihodit dvě lžíčky granka
Od rána do večera byla jen zelenina ovoce a granko- do dvou a půl let…pak se ji mlíko zprotivilo a přešla na všehosměs. Naše psycholožka říká, že děti co mají PAS jsou velice problematičtí co se týče stravování- neumějí ani „hezky“ stolovat, používat řádně příbor( moje jí jak prasato
) a ještě navíc- neumějí a nedbají o svoje tělo tj. neumějí se sami obléct - svlíct- nic…naše bude mít už 5 let na podzim a dodnes se neumí sama obléct, umýt, najíst…nic
Všechno musí s dopomocí. Jiné děti si ve 4 zavážou tkaničky od bot a ona neumí ani ty boty nazout ![]()
Dále potíže s WC- čůrat na WC půjde, ale kakat na nočník
Panická hrůza s roury na WC a koupání a hygiena taky děs - panický strach z víčka(zátky) od vany- pouze sprchování a ještě musím na odtok vody dát houbu, aby to kolečko ve vaně neviděla
![]()
my jsme plenky odbourali ve 3letech,předtím řval na nočníku jak když mu řežou nohy,ale ted chodí v pohodě na wc akorát má plínku ještě na noc a obléknout si umí slipy,tepláky,ponožky,vršek mu nejde ani oblíkat ani svlíkat a máme problém-mikinu,bundu musí mít zapnuté až ke krku jinak je řev a vztekání,neexistuje rozepnutá mikina či bunda
náš neumí ani držet lžičku v ruce, nebo takhle, on jí drží, ale absolutně neví, co s ní. On si neumí ani hrát, se vším háže. Venku běhá tak, že běží podél zdi, hlava mu jde rovně a očima kouká jakoby do strany. Vypadá to strašně a už několik lidí mělo snahu ho komentovat ![]()
dzarunko- teď se musím usmívat, my jsme to měli taky
S tou mikinou a bundou!
A čepicí, neexistovalo, abych ji dala na hlavu čepici, či šáhla na hlavu
Všechno v mrazech nasílím s řevem a zavazováním na tučné mašličky
Mytí hlavy? ?????Odvoz do Bohnic
Postupem času si na vše zvykla a pčešla na jiné „trucování“…ted trucuje a nechce si umývat " kačenu"
neroztáhne od sebe ve vaně nohy a nedovolí mi tam zajet rukou a vymýt
A jelikož je silnější postavy, více se potí a mívá dokonce i zapářky v tříslech, tak je to boj- běs - děs.....celou dobu púokukuje ve vaně na tu zátku, jestli tam není apod…
Kdyby nebyla tak velká, tak ji umývám snad v lavoře
Nedávno jsem řešila problém s česáním a stříháním- musela jsem to všechno na etapy ![]()
Omlouvám se za překlepy písmen, ale ta moje cácorka tady drcá do mé lokte a vynucuje si všelijakým způsobem mou pozornost, žárlivka jedna, vadí ji, že si sednu k PC
![]()
@Vanesanka píše:
Omlouvám se za překlepy písmen, ale ta moje cácorka tady drcá do mé lokte a vynucuje si všelijakým způsobem mou pozornost, žárlivka jedna, vadí ji, že si sednu k PC![]()
já ho tady taky mám a tahá mi obě ruce, chce, abych ho držela kolem pasu ![]()
hezký den holky,přemýšlela jsem o skupině,ale ve 3 to nemá asi smysl což ![]()
@dzarunka píše:hezký den holky,přemýšlela jsem o skupině,ale ve 3 to nemá asi smysl což
ahoj, taky mě to napadlo, nechci tady moc o Matesovi psát, aby to každej viděl
Ale třebas by se ještě někdo přidal, co?
Diskuze byla uzamčena a nyní pokračuje v uzavřené skupině Poruchy autistického spektra.
Monika
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat