Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,..trápí mě jedna věc,..už delší dobu špiním mimo cyklus,..dnes opět v 20cyklu,.ale jako bych měla mít MS,..ale mám jí mít až za týden,..prosím Vás, jaká je uspěšnost a léčba pokud se mi to potvrdí?…mám mít ještě nadějí??…je mi 25 a,..zatím snažení neuspěšně,..nejdříve jsem si myslela že je to vřídkem na čipku,..ale dneska si myslím, to co předtím,..že asi mi chybí nějaký hormon,..holky dneska jsem v slzách,..a bezmoci,..prosím poradte mi,.. ![]()
@simipe mam spineni take pred MS uz roky, a take asi porucha zluteho teliska..
Hormony neberu a mam dve deti…neboj;-)
@simipe nesmutni a nepropadej panice, vubec neni duvod. Pri ivf, kdyz se folikuly odeberou, se vubec zlute telisko neutvori (je odebrano spolu s folikuly). Dr. ti nasadi utrogestan, coz je progesteron, ktery drzi tehotenstvi nez prevezme funkci placenta. Klidne to muze jit i bez nej, ale mne treba to spineni psychicky deptalo a jelikoz psychika je pul uspechu… ![]()
@simipe A s gynekologem jsi to probírala? Je to častější, než si myslíš. Já tenhle problém taky měla, takže než jsem chtěla děti, dr mi upravil uměle cyklus léky. Brala jsem duphaston každý měsíc v určitou dobu (tak aby to vycházelo na 28 dní celkem, takže jsem začala 20.den cyklu - 1. den cyklu je první den menstruace - a skončila 25.den cyklu a po třech dnech se dostavila menstruace). A když jsem otěhotněla, brala jsem ho první 4 měsíce. Když ho neberu, mám cykly 20 - 24 dní.