Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak mu rovnou řekni, že se na cílené snažení vyprdnete a nenápadně buď tak dva, tři krát týdně při chuti. Snaž se navodit dojem, že sexujete, ptz máš chuť a ne proto, že plánujete mimi. Odbouráš tím u něj stres. Myslím, že taková frekvence k otěhotnění bohatě stačí. Spermie v děloze totiž vydrží klidně i tři dny /někdy i déle/ , takže bych to každý druhý den skutečně přes koleno nelámala.
Já myslím, že když vychytáš přesně ovulaci, s BT apod., tak by ta frekvence 1× týdně mohla stačit
Nebo třeba 2× za týden. Netlačit na pilu. Pokud nemáte ještě jiný problém. Jak ho zasekneš, tak to bude blbý. Když má obecně takhle menší potřebu, tak obden na něj musí být fakt tlak.
Jinak tě chápu.
Eliška píše:
Já myslím, že když vychytáš přesně ovulaci, s BT apod., tak by ta frekvence 1× týdně mohla stačitNebo třeba 2× za týden. Netlačit na pilu. Pokud nemáte ještě jiný problém. Jak ho zasekneš, tak to bude blbý. Když má obecně takhle menší potřebu, tak obden na něj musí být fakt tlak.
Jinak tě chápu.
Nechci tím měřením zas dostat do tlaku sebe… ale jiná možnost asi není.
afrikan píše:Eliška píše:Nechci tím měřením zas dostat do tlaku sebe… ale jiná možnost asi není.
Já myslím, že když vychytáš přesně ovulaci, s BT apod., tak by ta frekvence 1× týdně mohla stačitNebo třeba 2× za týden. Netlačit na pilu. Pokud nemáte ještě jiný problém. Jak ho zasekneš, tak to bude blbý. Když má obecně takhle menší potřebu, tak obden na něj musí být fakt tlak.
Jinak tě chápu.
Hlavně mu neříkej, kdy ovuluješ. Aby pak neměl pocit, že to děláte kvůli tomu. Nejlépe, když o tom vůbec nebude mít přehled…
Jo já taky myslím - hlavně ho nestresovat, nápadně častý sex podle mě dobrý nebude, já bych udělala dlouhodobější plán, tu ovulaci zjistila a až budeš mít třeba za 2 či 3 měsíce povědomí, kdy to přijde, tak svádět… a jinak moc o plození nemluvit…
No myslím, že když budeš v tlaku ty, je styk realizovatelný, ale pokud to u něj vypadá v tlaku takhle, tak to nepůjde. Přesně jak píšou holky, vůbec nemusí vědět, kdy máš ovu, i když i nedat to na sobě vědět není snadný.
Eliška píše:
No myslím, že když budeš v tlaku ty, je styk realizovatelný, ale pokud to u něj vypadá v tlaku takhle, tak to nepůjde. Přesně jak píšou holky, vůbec nemusí vědět, kdy máš ovu, i když i nedat to na sobě vědět není snadný.
Co tak čtu, má trochu problémy s močením, mohlo by to být i od prostaty. To už má třeba rok, jsem ráda, že ho to alespoň dokope na vyšetření (lákám ho tam už přes rok, ale je mu to chlapsky trapný…). Pokud bude OK, tak zůstanu u ovulačních testů. Díky za podporu holky.
Eliška píše:
Právě, že už to ví. Po nocích si občas čte na netu.. Vždycky mě tím dostane. Jak říkám, oba dítě chceme, ale jestli je nervozní i z toho pocitu „teď dělám dítě a teď na tom záleží“… nevím, ale přitom, když teď to bylo po 14ti dnech (byla v tom i MS), tak úplně v pohodě, ale jakmile to chci ob den, tak je hotovo.
On si čte na netu, kdy máš ovu? A ten pocit, nesmím selhat, je určitě pro chlapa náročnej. Když je delší pauza, asi to napětí povolí.
my po desetilétém vztahu už neskákali jako králíci, ale jak šlo o „snažení“ tak sme se přemohli
. tvůj asi bude mít trošku problém, tak bych to řešila bud nějakýma práškama na erekci, a nebo to prostě směřovala na ovulaci.
Eliška píše:
On si čte na netu, kdy máš ovu? A ten pocit, nesmím selhat, je určitě pro chlapa náročnej. Když je delší pauza, asi to napětí povolí.
Zajímá se o to, já už mu to právě neříkám právě, aby byl klid. Asi si kontroluje, zda mu nekecám, že to je otázka jen pár dnů ![]()
Anonymní píše:
my po desetilétém vztahu už neskákali jako králíci, ale jak šlo o „snažení“ tak sme se přemohli![]()
![]()
. tvůj asi bude mít trošku problém, tak bych to řešila bud nějakýma práškama na erekci, a nebo to prostě směřovala na ovulaci.
A klaplo to? Nebyli jste stesovaní tím, že TEĎ MUSÍTE?
afrikan píše:Anonymní píše:A klaplo to? Nebyli jste stesovaní tím, že TEĎ MUSÍTE?
my po desetilétém vztahu už neskákali jako králíci, ale jak šlo o „snažení“ tak sme se přemohli![]()
![]()
klaplo, šli jsme do toho s tím, že to bude trvat rok (a počítali jsme s tím
) takže to že se zadařilo první měsíc nás překvapilo. mile, samozdřejmně. já jsem měla ms, ale slabou. ale stejně jsem se testila, a když jsem ráno v 5 (nemohla jsem dospat) uviděla // tak mě málem kleplo, budila jsem chlapa, a ten mi říkal, ale moc se netěš, to bude planej poplach. no už nám ten planej poplach spí v postýlce ![]()
Anonymní píše:afrikan píše:klaplo, šli jsme do toho s tím, že to bude trvat rok (a počítali jsme s tímAnonymní píše:A klaplo to? Nebyli jste stesovaní tím, že TEĎ MUSÍTE?
![]()
) takže to že se zadařilo první měsíc nás překvapilo. mile, samozdřejmně. já jsem měla ms, ale slabou. ale stejně jsem se testila, a když jsem ráno v 5 (nemohla jsem dospat) uviděla // tak mě málem kleplo, budila jsem chlapa, a ten mi říkal, ale moc se netěš, to bude planej poplach. no už nám ten planej poplach spí v postýlce
Jéé, to je hezký, zas jsem z toho naměkko.
Mohla bych se ještě zeptat, zda jste v plodných dnech měli sex každý den nebo opravdu jen jednou a bylo??
Ahoj holky, už jsem zoufalá. Když ve stručnosti popíšu náš 3letý vztah, vzájemná pohoda, sexu přiměřeně, postupně díky menšímu apetitu partnera cca 1 týdně na což jsem si zvykla… Po zkušenosti s předchozími partnery zkrátka dávám do popředí jiné vlastnosti.. Ale k problému. Rozhodli jsme se pro první miminko. Vzhledem k délce ovulace a četnosti našeho sexu jsem se asi už na začátku dostala do stresu, že to zkrátka naší „blbostí“ budem pernamentně prošvihávat. Říkala jsem si, že pořídím rovnou ovulační testy a prostě budeme muset každý měsíc jít najisto - účelně. Což bohužel v praxi dost dobře nejde. Snažila jsem se na rady kamarádek začlenit do života více sexu, ale to je kámen úrazu. Od té doby, co nepoužívám ovulační testy a zkoušíme to 1× za 2 dny, tak je partner tak vystesovaný, že se mu sice postaví, ale jakmile ho do mě zasune je po erekci. Takže častý sex nelze provozovat, jsem z toho zoufalá, on taky, ale nevím, zda je to spíš urologický problém, aby 30ti letý muž měl po jednodenní pauze problém s erekcí. Máte s tím zkušenost? Říká, že už je třeba přes den ve stresu z toho, že když po něm budu chtít sex, tak selže. Ano, sice je na mě vidět, že už jsem občas i naštavaná, ale i tak se snažím pořád to zkoušet, neuzavřít se. Kdybyste věděly o nějakém tipu, jak chlapa odnervit, jsem s ním-platím zlatem