Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ovulace by měla být střídavá, ale možné je všechno. ale klidně můžeš ovulovat z obou vaječníků a ta bolest s tím nemusí souviset. nemáš třeba cystu na tom vaječníku? jinak se poraď s gynekologem, pokud máš nějaké pochybnosti…
Ahoj, mám stejný „problém“. Snažíme se už rok a půl a mně každý měsíc probíhá ovulace jen z pravého vaječníku. Mám to potrvzeno nejen bolestí, ale i několika ultrazvuky. Dokonce ani při stimulaci Clostylbegytem levý vaječník nezareagoval. Před necelým rokem jsem prodělala biochemické těhotenství s nutností revize.
Napadlo mě, zda by to nemohlo mít souvislost s nějakou vrozenou vadou dělohy. Máte někdo zkušenost, případně jde něco takového zjistit neinvazivní metodou?
Poptej se doktora - určitě by si něčeho podezřelého všiml při ultrazvuku. Já mám jen jeden vaječník (druhý mi vykuchli s cystou) a otěhotněla jsem normálně. Držím palce, ať je vše ok ![]()
Děkuju, doktora jsem se na to přímo neptala. Jen jsem mu říkala při té stimulaci Clostylbegytem, že mám pocit, že levý vůbec nereaguje, což se i potvrdilo. On to nijak neřešil. Spíš mě zajímalo, zda s tím nemá někdo zkušenost.
Vaječníky mi fungují oba, ale při mnoha kontrolách zprava ovuluji tak 3× častěji než zleva. I při stimulaci ten pravý vždy reagoval výrazně líp než levý. Žádný z mnoha doktorů na tom nikdy neshledal nic znepokojujícího
Teorie o tom, jak se mají pravidelně střídat, je asi tak stejně teoretická, jako že každá žena má cyklus 28 dní.
Dělohu mám OK (potvrzeno hysteroskopií, což je defakto neinvazivní metoda).
Ahoj, jo možné to je. Taky mi jeden vaječník „nefunguje“,doktor mi řekl, že je prostě línej
Na otěhotnění to naštěstí nemělo vliv
Presne tak, tento dotaz se mela min. ctvrtek v rep. centru pri sonu a vim ze sem mela folikul podruhe na jedne strane. doktor rekl, ze neplati pravidlo o tom, ze by se mely vajecniky stridat.
Holky potřebuji se poradit, protože je to divný. Mám pocit, že mi ovuluje jen levý vaječník, jelikož poznám ovulaci vždy podle bolesti 13 den a když je na řadě pravý, necítím nic. Je to možné? Děkuji
Ahoj mě moje lékařka při poslední kontrole řekla že ovuluji z obou vaječníků najednou, je to prý naprosto normální že každá žena to má jinak. A když to má žena jako třeba já z obou najednou tak je tu předpoklad toho že pokud otěhotním je tu veliká možnost že to budou dvojčátka ![]()
je mozne, abych mela ovulaci jen z jednoho vajecniku? pravidelne kazdy mesic me boli leva strana podbrisku, vzdy 10-14 dni od zacatku cyklu, bolest trva max. tyden.
driv jsem nic takoveho nepocitovala, tÿto bolesti mam po revizi. bolest je to jen takova tupa, nic hrozneho, kvuli cemu bych si musela brat prasky apod.