Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky, mám 5ti týdenní miminko a od minulé středy jsem zavedla noční režim: mezi 19:00 a 20:00 hodinou koupeme, pak kojíme a spát. Chci se zeptat, zda-li bude vadit, když jeden den toto nedodržím?! Nebude tím malej zmatenej?
Nebude to extra vadit pokud to nebude týden tak týden jinak…
My máme režim od prvního dne doma a vyplatilo se to ![]()
Moc děkuji za uklidnění. Malej mi někdy usne hned a někdy řve jak tur. Jd to teda „očistec“. Máte nějaké fígle pro lepší uspávání a spinkání?
MY jsme měli taky doma zavedený režim, ale jelikož pořád někde cestujeme apod…tak ne vždy jde režim dodržet. Moje dítě se s tím srovnalo. Chvilku jí trvalo třeba první den (pokud to bylo na víc) než usla.
Jinak kvůli atop. exemu jsem nekoupala každý den, takže to malá ani nemá zafixované jako „rituál“.Dodržela bych styl uspávání, jinak bych to neřešila.
Zalezi na diteti… zkus a uvidis.
My od malicka mame takovy vsechno volny… kdyz jsme byli doma, tak sla spinkat v sedm, kdyz bylo krasne a byla grilovacka, tak jsme tam byli treba do desiti - je sice fakt, ze usnula v kocaru a doma jsme ji jen prehodili do postylky - ale i tak…
jindy jsme byli na vikend na horach, na trempu, na chate, po navstevach… ![]()
S malou to nikdy nic neudelalo… za to kamoska, kdyz maly nema svacinu a obed ve stejnou hodinu, ma zkazeny i dalsi den… ![]()
Nekoupali jsme každý den - pouze ob den, takže taky to byl nepravidelný režim…
asi záleží na prckovi, jak to bude snášet…vyzkoušej, uvidíš.. ![]()
Souhlasila bych s pravidelnou hodinou spaní! ![]()
My máme taky uavedený režim po šestinedělí a super.
Sem tam se mi podaří dát malého spinkat o hodinku později, ale je to spíše vyjímka a jediné co je špatné, že mi hůře usíná…
Ale aj tak usne ![]()