Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Radši se zeptej u dětský dr, co ti na to řekně. raději zybtečný vyšetření rehabilitačním než něco opomenout. jinak každý dítě je jiný ale jako laik moc nepoznáš jestli to je ok nebo není. když jsme s holkama cvičila vojtovku tak mi dr řikala že bych je neměla posazovat ani přítahem dokud to nebude dělat sama, max ji nabídnout ruce ale jen držet aby se sama přitáhla
Za sebe radím neporovnávat
ono se to miminko naučí tím, jak s ním manipuluješ. je dobré postupně dávat menší a menší oporu hlavičce. můj syn to taky na prohlídce neudělal a na další už v pohodě. už přesně nevím, ale možná to taky bylo ve 4 měsících.
Jeste ji drzet nemusi, hlavne ji za ty rucicky do sedu nepritahuj, to se delat nema!!! To dela jen doktor! Ale procvicovat doma se to fakt nesmi!
A nemuze to byt spojene s tim ze se mala prohyba hodne do luku, kdyz sem to rikala doktorce tak rikala ze to nemam resit, tak nevim
@Anonymní píše:
A nemuze to byt spojene s tim ze se mala prohyba hodne do luku, kdyz sem to rikala doktorce tak rikala ze to nemam resit, tak nevim
prohýbání do luku není úplně běžné, v jakých situacích to dělá? když pláče nebo i jindy?
Souhlas - hlavně neporovnavat. Muj syn přitahování za ruce vždy bojkotoval a doted uspěšně bojkotuje (8m). Jakmile se ho snaží kdokoli přitahnout za ruce tak se naschvál prověsí. Minule to předvedl doktorce na rehabilitaci a ta pouze prohlásila že se mu to nelíbí a chytla ho za ramínka. Jinak jestli pase souměrně koníčky tak bych se vubec nestresovala
No vetsinou to dela kdyz se vzteka, cetla sem ze se pri prohybani do luku ma nosit v klubicku ale to se ji vubec nelibi, doktorka mi na to rekla ze ji mam nosit ve svisle poloze drzet pod zadeckem a za zadicka no a to sem prave cetla ze se tak mimca nemaji nosit no nevim prijde mi ta doktorka nejaka divna
jo a nekdy to dela kdyz ji zvedam z lehu nebo ji pokladam
Jo a vice preferuje levou stranu, na pravou se normalne otaci ale proste kdyz usina nebo tak vzdycky ma hlavu na levo
Můj syn preferoval pravou stranu, ze začátku se a ni snad ani neotáčel, takže jsem stimulovala co nejvíc z druhé a srovnal se. pokud máš dojem, že je víc věcí, které nejsou ok, tak se obrať rovnou někam kde je dětský fyzioterapeut a poraď se.
ona se většina věcí sama srovná, ale pokud bys neměla klid, tak proč se neporadit, jak správně stimulovat. akorát se příp. neděs, oni vždycky něco najdou ![]()
Ahoj, tak moje malá se taky prohýbala do luku, preferovala jednu stranu (ale byla i na bříšku nestabilní) a nakonec jsme cvičili Vojtovku! Být tebou, jestli máš nějaké pochybnosti, zajdi k RHB lékaři, tu tvoji doktorku vynech, doporučení nepotřebuješ!!! I kdyby to mělo být zbytečné, poradí ti třeba jen jak ji stimulovat nebo řekne že je vše o. k.
@lendule.5 píše:
Ahoj, tak moje malá se taky prohýbala do luku, preferovala jednu stranu (ale byla i na bříšku nestabilní) a nakonec jsme cvičili Vojtovku! Být tebou, jestli máš nějaké pochybnosti, zajdi k RHB lékaři, tu tvoji doktorku vynech, doporučení nepotřebuješ!!! I kdyby to mělo být zbytečné, poradí ti třeba jen jak ji stimulovat nebo řekne že je vše o. k.
mělx jsme prohýbání do luku,nepoužívaly holky levou starnu,dětská nad tím taky mávla rukou. mě to nedalo,zašla jsme k fyzioterapeutce a hned jsme začaly cvičit vojtovku. tím že to bylo chycený brzo tak jsme cvičily jen cca dva měsíce se starší,s mladší o něco déle a i jiný metody,na ni vojtovka nefungovala
Malý taky nedží hlavičku, koně pase, ale jinak mu hlabinka binbá sem a tam - 3, 5 měsíce.
Naše dcera taky nedržela, já to moc neřešila, protože se to nemá dělat. Mudra to zjistila na pětiměs. prohlídce a hned jsme začli rehabkovat. No a sama se do sedu přitáhla někdy v 6,5 měsících, jinak se vždy prověsila.
@aleba ahoj, muzu de zeptat, co jste cvičili, vojtovku? dekuju
Ahojte maminy
chtela jsem se zeptat, mam 4 mesicni holcicku a krasne pase konicky uz od 2 mesicu, ale kdyz ji chci pritahnout za rucicky do sedu nebo ji beru ze zad z lehu hlavicku vzdy provesi do zadu, nemela by ji uz udrzet i tak, kdyz na brisku ji drzi dobre. ptam se proto ze mam kamaradku ktera ma 2 mesicni mimi a kdyz ho bere z lehu tak hlavicku krasne drzi, tak me to zarazilo, diky moc za odpovedi