Posilovna v Praze pro 40+

1730
3.2.26 13:17

Posilovna Praha pro 40+

Ahoj,

chci se začít věnovat silovému cvičení, nejlépe v posilovně a s osobní trenérkou. Uměli byste doporučit, kam v Praze jít, aby se tam čtyřicítka bez zkušeností cítila dobře? Chci, aby tam byli lidi kvůli cvičení a ne kvůli promenádě v podprsence s krutě vyšpuleným zadkem. A ráda bych našla i trenérku, která chápe, co to je být pracující matka dvou malých dětí. Ideláně s přesahem do fyzio, aby věděla, jak respektovat při cvičení určitá omezení a tak. Asi hledám jehlu v kupce sena, že? A ještě ideálně jihovýchodní městské části, ale pište cokoli :D Děkuju za případná doporučení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14930
3.2.26 13:50

Trenéři se běžně vzdělávají ohledně různých skupin lidí a ohledně fyziologie. Proste to zkus, hlavní totiž je, abyste si sedly vzájemně a povahově. Mam trenéra muže na jiný sport, občas ale s nim řeším i fitko, a v tomhle ohledu si opravdu sedíme, rozumíme a mame dokonce i podobne myšlenky, co bych potrebovala. Je i takovy klidny pečlivý typ, zná me a přehnaně me nehecuje a nenutí jit uplne přes hranu, jako to vidim u jiných. Třeba nějakou dobu před tréninkem přemýšlím, ze by bylo fajn vyřešit to a to a on pak řekne v podstatě to samé, aniž bych mu to říkala já :D takže určitě bych nezavrhovala muže, tím se připravíš o 50% možností výběru a trénovat s chlapama je úplně jiné, než v čistě ženském kolektivu, mají větší drive a jinou energii. A navíc jim to při fyzické aktivitě vážně sluší, tak je to takový bonus :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
3.2.26 17:44

Zkus app reservio, třeba najdeš blízko skupinové lekce nebo osobního trenéra, co ti sednou, a lze rezervovat online
Nebo ve své bublině najít partu na venkovní workout hřiště, nebo obojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cirrus fibratus
3.2.26 18:16

Mozna to neni to, co jsi chtela, jsem uz 50+ a chtela jsem take zacit chodit do fitka, mela jsem trenera v posilovne, ten mi nesedl a stejne se mi zacaly objevovat ruzne bolistky a ozyvat stara zraneni,.. proste zjistila jsem, ze potrebuju po letech sve telo na zatez jinak pripravit a vyrovnat dysbalance, nez muzu zacit poradne makat. Ted pul roku cvicim fyziotrenink s trenerkou a je to skvele, site na miru, s intenzitou, kterou prave potrebuju, s pokroky, nejdriv se zatezi vlastniho tela, postupne pridavame velkou skalu pomucek. Je to pestre, zabavne, intenzivni. Treba by to byla cesta i pro Tebe.

• Citovat
  • Upravit
3910
6.2.26 16:16

Kde je uplne jedno, vlastne ani fitko nepotrebujes.

Dolezite je kto! Vyskusaj zopar treningov, pobav sa s trenermi a uvidis. Ludia s presahom su vacsinou k nicomu (taky vsevedi ako ja ;-) ), nevedia nic poriadne. Dobry trener urcite pozna dobreho fyzioterapeuta.

Dobreho trenera poznas tak ze ti vysvetli co je rozcvicka ako ju urobit, pocas treningu sa zameriava na prevedenie/techniku nie na vahy a pocty opakovani, po treningu ti ukaze strecing. Ak nejaky trener (zvlast zaciatocnikovy) neurobi rozcvicku a/alebo strecing tak doporucujem na dalsiu hodinu nechodit aj keby to znamenalo ze toho praveho budes hladat pol roka.

Podobne ked niekto zacina ‚blbostami‘ obkukanymi z televizie - obezna mamicka pride na prvy trening a on jej da behat hore schodami, co sa asi tak moze stat? Bud odpadne alebo sa poblinka. Nehovoriac o tom ze po zdravotnej stranke je takyto trening absolutne nevhodny na zaciatok (zataz kolien, srdca atd…).

Ja ked som ‚znovu zacinal‘ tak som mal par treningov s trenerom aby sme zistili co a ako, potom som pol roka trenoval s fyzioterapeutom a az potom s trenerom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6476
13.2.26 10:56

Já chodím do různých fitek a v těch větších jako je Max Fitness se člověk ztratí. Je mi 50 a všude se ztratím. Max Fitness Štěrboholy, Lužiny, Vysočanská třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3026
3.6.26 00:35

V každým normálním fitku je to pro každýho. Doporučuju vybrat dvě tři fotka v okolí, prostudovat kvalifikaci trenérů a vybrat, kdo je ti sympatický. Plus samozřejmě, aby tě to dlouhodobě nezruinovalo. Někdy stačí třeba pár tréninku - nechat si ukázat cviky, které pak můžeš jet nějakou dobu i sama a pak se zas sejít s trenérem a upravit cviky podle aktuální potřeby.
Troufám si říct, že drtivá většina trenérů trénuje hlavně normální lidi z ulice bez nějakých větších sportovních ambicí.
Musíš si hlavně uvědomit, že ty jsi platící klient a ty si rozhoduješ o tom, co za své peníze dostaneš. Ale pokud chceš výsledky, je třeba tomu dát čas a pravidelnost a vědět, proč chceš cvičit. Na nějaké udržování, aby tě nebolela záda pri běžném fungování ti bude stačit i pravidelný dlouhodobý trénink 1× týdně. Na sixpack a dobrou formu to stačit nebude. To ti můžu říct i jako jen hobby sportovkyně.
Chodit do fitka tak, že tam jednou půjdeš a pak třikrát ne protože něco doma apod. asi ani nedává moc smysl.
Znalost fyzio není úplně nutná, i běžný trenér, který se tomu věnuje dostatečně dlouho, umí udělat trénink tak, aby byl prospěšný i pro lidi s pohybovými omezenými. Nebo se ideálně poradit dopředu s fyzioterapeutem, jestli je třeba některé cviky úplně vynechat, popř. jak nastavit zátěž. Mě tedy i fyzio kolikrát řekl, že určitý cvik může bolet - ona je bolest a bolest. Někdy to znamená úplnou stopku, někdy naopak začít s jinými cviky, s minimální zátěží.
Dovolila bych si nesouhlasit s IcePlanet7 ohledně strečinku. My ho na tréninku neděláme a ani já ho osobně během běžných sportovních aktivit nezařazuju a není problém. Na druhou stranou dělám nějaké specifičtější uvolňovací cviky s ohledem na ortopedické potíže obvykle už aspoň den před tréninkem. Ale taky už nejsem úplná začátečnice, na fyzio docházím roky a znám se, co si k sobě mohu dovolit. Tréninky v posilovně mám spíš udržovací, aby mě nebolel celý člověku.
Pokud má zakladatelka zdravotní omezení, tak pravděpodobně už nějak doma podle fyzio cvičí, protažená bude dost. A stejně ze začátku nebude ani na pořadu dne taková zátěž, že by se kvůli tomu musela ještě extra protahovat. Navíc ženy bývají ohebnější až lehce hypermobilní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze