Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, kdyz v klidu lezim, lehce mi tepe kolem pupiku. poskakuje u brisko… je to v rytmu meho srdicka nebo v rytmu miminka? nebo co to je?
@katuska_m píše:
Holky, kdyz v klidu lezim, lehce mi tepe kolem pupiku. poskakuje u brisko… je to v rytmu meho srdicka nebo v rytmu miminka? nebo co to je?
záleží v které TT jsi. předpokládám, že to bude tvoje břišní aorta, ale může to být i škytavka (od cca 25tt). srdce dítěte to určitě není
Já četla poskakující pupínek bože musím se už probudit
Je to škytání miminka jak se napilo vody ne? Je to stejný tepmo a pořád dokolečka až to přestane
Holky fakt skytavka?!?neee, ja se picnu
ja cekala, ze mi odpovite, ze to jen proudi krev briskema proto ten drobny pohyb… jsem v 16tt teprve, a vidim to tepani furt, kdykoli se podivam na brisko, tak bych rekla, ze je to spis v rytmu meho srdce, ale hrud se mi nezveda tak jak brisko… tak jsem z toho jelen.
No jelikoz je mimi jeste male a necitim ani pohyby jeste, tak to bude asita aorta a ne nic spojene s mimi
@katuska_m píše:
Holky fakt skytavka?!?neee, ja se picnuja cekala, ze mi odpovite, ze to jen proudi krev briskema proto ten drobny pohyb… jsem v 16tt teprve, a vidim to tepani furt, kdykoli se podivam na brisko, tak bych rekla, ze je to spis v rytmu meho srdce, ale hrud se mi nezveda tak jak brisko… tak jsem z toho jelen.
tak to škytavka není. to je určitě tvoje břišní aorta ta je v těhotenství blízko pod kůží proto to je vidět.
Tak skytat v rytmu tepani srdce bych nechtela
. To se snad ani neda stihnout, ne?
Rekla bych taky, ze to jsou tvoje cevy…
To bude škytavka
Naše Barča ji měla i 3× denně a vydržela škytat i 20 minut ![]()
@katuska_m píše:
Holky fakt skytavka?!?neee, ja se picnuja cekala, ze mi odpovite, ze to jen proudi krev briskema proto ten drobny pohyb… jsem v 16tt teprve, a vidim to tepani furt, kdykoli se podivam na brisko, tak bych rekla, ze je to spis v rytmu meho srdce, ale hrud se mi nezveda tak jak brisko… tak jsem z toho jelen.
je to tvůj tep, resp břišní aorta. v tomhle tt to škytavkla nebude na 100%, to až dýl. V tomhle týdnu pohyby už cítit můžeš(ale nemusíš, je brzy), ale vidět budou až dýl ![]()