Poškozené zboží

647
18.3.20 12:04

Poškozené zboží

Ahoj holky. Včera mi přišla zásilka - pánev.
Klasický z obchodu, inzerát byl uvedeny na jednom bazaru, ale odesílatelem byla firma zabývající se těmito produkty.

Bez faktury, žádný doklad. Cena odpovídala jiným uvedeným v jiných obchodech.

Ale teď k věci - zboží přišlo poškozené. Tukance, škrábance. Přepravní společnosti se to určitě nestalo: zboží bylo v několika fólií a ve velké krabici.

Dodavatel od toho dává ruce pryč - prý jsem si měla zboží zkontrolovalt před zaplacením a převzetím. Ruku na srdce, to neumožní nikdo.

A co teď? Dodavatel tvrdí, že má fotky, že zboží bylo před odesláním v pořádku - ale to může ukázat fotky jakékoli jiné pánve stejného typu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3172
18.3.20 14:03

@Danielss
V případě nákupu přes internet máš možnost vrácení zboží do 14 dní. Pohrozila bych ČOI.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
18.3.20 14:32

@Zwetta Takhle pak tvrdí, že v inzerátu neuvádi záruku, pouze že je zboží nové, a dál mi oznámil, že prodával jako soukromá osoba, nikoli jako firma - tj pravda.

A tím to pro něj konci, zboží jsem si pra měla prohlídnout před zaplacením, prý má fotky, že ho odesílal v pořádku… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
18.3.20 14:42
@Danielss píše:
@Zwetta Takhle pak tvrdí, že v inzerátu neuvádi záruku, pouze že je zboží nové, a dál mi oznámil, že prodával jako soukromá osoba, nikoli jako firma - tj pravda.A tím to pro něj konci, zboží jsem si pra měla prohlídnout před zaplacením, prý má fotky, že ho odesílal v pořádku… :roll:

takže podvodníček, který si to zařídil tak, aby se na něj v podstatě nemohlo.. :think: :pocitac:
V tom případě asi nezbývá, než se do budoucna poučit a pokud to někde lze, udělit mu negativní hodnocení a informovat okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36659
18.3.20 14:51
@Danielss píše:
@Zwetta Takhle pak tvrdí, že v inzerátu neuvádi záruku, pouze že je zboží nové, a dál mi oznámil, že prodával jako soukromá osoba, nikoli jako firma - tj pravda.

Myslím, že tohle ale nemůže! Pokud s tím normálně obchoduje, tak to musí prodat jako firma, nemůže něco prodávat jako firma a něco jako soukromá osoba. Kromě toho, když je odesílatel firma, tak by měl i ostatních věcí vystupovat jako firma. Je vcelku možné, že dopravní náklady hradí jako firma a snižuje si tím zisk, ale prodává jako fyzická osoba a zisk nezdaňuje.

Kontaktoval bych ho s tím, že uplatňuješ možnost vrácení v 14 denní lhůtě, jelikož je na zásilce uvedený jako firma a pokud to neakceptuje, tak to postoupíš dále k řešení ČOI a dáš i podnět na FU, že jako jako firma prodává část zboží bokem a bez zdanění!

Asi mu částka za 1 pánev nebude stát za případné šetření a pokuty od ČOI a FU.

PS: A máš právo i na vrácení poštovného, jestli jej účtoval zvlášť. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
18.3.20 15:25

@jege Ano, poštovné bylo zvlášť. Jako částka byla jen 650+100 Kč pošta, ale jde o princip, zboží je poškrábané, ač z vnější strany, ale je. A i samotná pánev z boku je odloupnuta. A to se mi prostě nelíbí. Obzvlášť když inzeroval, že je zboží nové. Člověk předpokládá i nějakou záruku, doklad. Od kohokoli.

To, že je firma jsem se dozvěděla až později, při předání dopravci, kdy ní přišel email a já se podívala s čím vším obchoduje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36659
18.3.20 16:08
@Danielss píše:
@jege Ano, poštovné bylo zvlášť. Jako částka byla jen 650+100 Kč pošta, ale jde o princip, zboží je poškrábané, ač z vnější strany, ale je. A i samotná pánev z boku je odloupnuta. A to se mi prostě nelíbí. Obzvlášť když inzeroval, že je zboží nové. Člověk předpokládá i nějakou záruku, doklad. Od kohokoli.To, že je firma jsem se dozvěděla až později, při předání dopravci, kdy ní přišel email a já se podívala s čím vším obchoduje…

Hele, z osobní zkušenosti - také občas něco nabídnu na inzerát, a to buďto ofiko jako firma, nebo nějaké zbytky soukromě, ale v prvním případě je to vždy s dokladem a zárukou, v druhém případě dávám nějakou záruku soukromě, nebo aspoň garanci funkčnosti a pár dní nebo týdnů/měsíců na odzkoušení a popřípadě možnost vystavení dokladu, ale s +21% DPH.

Soukromé prodeje většinou realizuji osobně a za hotové, je v mém zájmu, aby byl zákazník spokojen a určitě bych neměl zájem, aby to někde rozmazával a pod. Navíc věci nabízím za takovou cenu, že jsou moc a moc spokojení a nemají proč se na mě někde stěžovat. Osobně to dělám zřídka a jenom proto, že prodej použitého/bazarového zboží je pro plátce DPH dost složitý a hlediska zákazníka se zbytečně prodraží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
18.3.20 16:12

@jege S tim klecovym luzkem po tve manzelce, ktere jsi mi nedavno prodal pro Ontika, jsem moooc spokojena ;).

• Citovat
  • Upravit
36659
18.3.20 16:28
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22926
20.3.20 07:23
@Zwetta píše:
@Danielss
V případě nákupu přes internet máš možnost vrácení zboží do 14 dní. Pohrozila bych ČOI.. :cert:

Přesně tak.
Zkus mu pohrozit COIkou, nebo se domluvit na vrácení zboží.
Adresu na prodejce máš? Je to daleko? Možná bych to řešila osobne, taky se to může stat, že nebudeš mít ani peníze, ani pánev :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák