Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vždyť to jsou ještě mrňata. Nechápu jak tři učitelé nedokážou uhlídat jedno kousací dítě v kolektivu osmi dětí. Jako učitelka ve speciálce jsem měla ve třídě vždy děti (s pas, Mr) které nešly pro ránu daleko, kousaly apod. A bylo jim klidně 6 let. A málokdy tam byl jeden takový, ale víc. Za x let se mi nestalo, že by nějaké dítě chodilo doškrabané, dokousane domů. Vždy se to uhlídalo a často velmi brzy jsme takové chování úplně zamezily. Takže bych zatlačila na učitele. Ty ať buď více hlídají nebo si to vyřídí s rodiči, že ta malá ještě není na kolektiv vhodná.
Jestli tě to uklidní, tak u nás je taky jeden takový, ale starší, má asistentku a stejně i když sedí vedle, tak ten kluk je strašně rychlý. Bije tam tedy všechny a ze začátku syn na něj strašně nadával, ale byli i děti které kvůli němu chtěli skončit se školkou. Hlavně se zaměřuje na mladší. Já jsem se na to jednou ptala mezi dveřmi a učitelka mi potvrdila, že je to fakt blbý, že z jedné školky odešel, protože jim řekli že na něho mají jen kapacitu pár hodin denně. Ale rodiče spolupracovali, když jsem viděla maminku, tak mi jí bylo líto a jsem ráda že mám zdravé dítě. Synovi jsem vysvětlila, že se má bránit, že je větší a když mu to jednou vrátí pořádně, tak už si to nedovolí. Nějak si to sedlo nebo si už všichni zvykli, nevím. Ale věř že v tom nejsi sama!
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
@BohunkaP není to soukromá školka. Je to státní školka, jen malá. Žijeme v Německu.