Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Nechápu, ty máš peníze, nezaplatíš dluh a vše řešíš až ti zablokuje exekutor účet? Na to llze říct jediné…dobře ti tak.
Taky nechápu. Ale dnes a denně se tu řeší otázka: proč svoje problémy neřešíte dřív, než dojde k zablokování účtů exekucí a potom se tady rozčilujete? Já zapomněla, on vlastně nikdo o žádných dluzích a hrozících exekucích nevi ![]()
@Anonymní píše:
ty jsi taky hodně chytrá a odpověděla si přesně na to na co jsem se ptala. děkuji
Logicky bych řekla, že když ti neodpoví banka, která má o tvém případu přesnější informace, tak tady se asi těžko najde lepší věštec ![]()
Pokud máš už obstavené účty, exekuce začala
Tohle „V dopise stálo, že pokud dobrovolně zaplatím sama a dříve mohu platit sníženou částku a prý do 3 dnů mi odblokují účty i nemovitost.“ platí po 15 dní.
Takže spíš už máš po srandě a exekuce běží.
@Anonymní píše:
je mi divné, že yb banka neměla ani po 3 dnech info, zda je to takto možno zaplatit dříve. proto se ptám tady - někod může mít pdoobnou zkušenost jako já.
Proč by tyto informace měla mít banka? ![]()
Banka vykoná obstavení účtu, jak ji to přikazuje exe úřad.
O tom jak, kdo co a komu dluží a kvůli čemu je exe - non of their bussiness.
Oni mají požadavek od exe na obsatvení účtu - obstaví. Tečka.
Zavolej si na ten exe úřad. Ano, dovolat se je těžké, když tu dluží každý 7. člověk.
@Anonymní píše:
V dopsise je psaná lhůta 30 dní do které je možné zaplatit a mít tak snížené náklady. A ta deponovaná výplata jsem se ptala účetní je v práci naúčtu. Dokud nedojde k naplěnní právní moci nechává si to u sebe zaměstnavatel a poté až posílá exekutorovi.
Tak mmt - oni to obstavili pouze účty v bance, nebo také mzdu u zaměstnavatele?
To jsou dvě různé věci ![]()
Obvykle je výkon současně, aby to bylo efektivní a rychlé (což tady také zjevně funguje).
@Anonymní píše:
jo dneska se zase budu zkoušet dovolat a uvidíme.
To značí klidně vytáčet co 5 minut.
Ne to zkusit jednou dopo a jednou odpoledne. Je skoro 12. Budou dělat tak do 15.
Tak promiň, ale jen blb si šetří a neplatí raději dluhy.Co sis myslela, že se dluh vytratí? Za mě dobře ti tak.
@Anonymní píše:
vždycky musím vyběhnout ven, nechci aby mě slyšeli lidi v práci a ještě nějak porušila kázen, že chodím furt volat. Email jim nefunguje vrací se mi zpět.
Budu zkoušet ještě odpoledně místo oběda a uvidím
I kdyby fungoval, chodí jim toho tolik, že nemají čas se crcat s odpovědí.
@arada píše:
Tak promiň, ale jen blb si šetří a neplatí raději dluhy.Co sis myslela, že se dluh vytratí? Za mě dobře ti tak.
Ale na druhou stranu má našetřeno a exekutor bude mít rychleji své peníze.
Takže vlastně udělala dobře. Sice se jí to trochu prodraží, ale s tím asi počítala. ![]()
Achjo, na epipi je vždycky všecko špatně… člověk nemá peníze na zaplacení, je to špatně (což logické je), ale když má na zaplacení je to taky špatně
Některý ženský musí prostě nadávat na všecko furt. To je ta česká povaha ![]()
Pro zakl. nevím jak poradit, doufám, že to dobře dopadne a ty budeš bez dluhů ![]()
@Walburga píše:
Achjo, na epipi je vždycky všecko špatně… člověk nemá peníze na zaplacení, je to špatně (což logické je), ale když má na zaplacení je to taky špatně![]()
![]()
Některý ženský musí prostě nadávat na všecko furt. To je ta česká povaha
Pro zakl. nevím jak poradit, doufám, že to dobře dopadne a ty budeš bez dluhů
EHE?
To bylo k tomu, že když ty peníze MÁ, tak je číčovina nechat to dojet do exekuce (dluh - upomínka - předžalobní výzva - sudní řízení - pravmocný rozsudek - lhůuta pro zaplacení - ignroace - exekuce)
Takže ano, přístup zalkl. JE špatně.
Zřejmě si tu částku budeš muset někde půjčit, abys ji hned zaplatila.
Loni mi ex dlužil slušnou sumičku za výživné. Ptala jsem se právničky, kde má vzít peníze, když má obstavené účty a tam mi řekla, že si musí půjčit.
Přijde mi to nelogické, zvlášť, když na účtu na to ty peníze máš…
Možná jde domluvit si s exekutorem, aby mu to v bance hned odeslali, ale nevím, jak se to dělá. Nebo si půjčit od někoho…
Já bych místo do banky volala exekutorovi, nikdo ti to líp neřekne než on.
Zakladatelka nejspíš nereagovala na výzvu k zaplacení, na upomínky…a nyní když nereaguje druhá strana, tak se rozčiluje.
Mě od dětství učili, že když mám něco zaplatit, tak to musím zaplatit. A bylo by mě trapné někomu něco dlužit. Nechápu, jak někdo s kliným svědomím ignoruje svoje dluhy. Proč ty 2 tisíce měsíčně nešly na pokrytí dluhu?
@Walburga píše:
Achjo, na epipi je vždycky všecko špatně… člověk nemá peníze na zaplacení, je to špatně (což logické je), ale když má na zaplacení je to taky špatně![]()
![]()
Některý ženský musí prostě nadávat na všecko furt. To je ta česká povaha
Pro zakl. nevím jak poradit, doufám, že to dobře dopadne a ty budeš bez dluhů
pockej, tobe jako prijde normalni, ze nekdo dluzi penize, nesplaci ale sestri si 2000 mesicne?
proc ty 2000 radsi neplatila tomu komu dluzila? ![]()