Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Věrka.. já to nemyslela jako že to dítě zabije
, ale spíš jen potlačí problém, ato může být problém veliký, protože to je pak začarovaný kruh.
Ahoj. Já používám Locoid 0,1(kortikoidy) jen když je to hodně nutné. A pokud to má už pod kolínky rozškrabné tak bych tu mast od kožního asi použila. Nebo dojdi za dětskou ať ti tedy napíše něco slabšího. Nám Lipobase nepomohla.Je hodně mastná a malá se po ní hrozně škrabala. Lepší je možná Lipobase repair. Momentálně používám A-dermu exomegu emolienční krém a Dermalibour a ekzém se dá zvládnout. Mažu jí 2×denně. Když jsme ten ekzém měli hodně akutní, tak jsem jí hrozná místa namazala Locoidem a na to dala Exomegu. Ekzém zmizel a i potom, co jsem vysadila ten locoid tak se jen tak nevrátil. Jinak kortikoidy se nemůže mazat pořád. Max. tak 7dní a pak třeba mazat pár dní obden. Při častým požívání poškozuje kůži. A kolik je malému? Máte na něco alergii?
A kdyby to měl z ovoce, za jak dlouho po vysazení ovoce se to zklidní?
Určitě tedˇmazat tou mastí od kožního, jakmile uvidíš zlepšení, tak začni mazat obden cca 3 dny, pak jednou za 2 dny,3 dny…Kůže si potřebuje vytvořit novou ochrannou bariéru, bez toho to v tomhle stavu bohužel tedˇjinak nepůjde.
A mazat, mazat mazat…Já holky mažu vazelínou s měsíčkem zDM, stojí kolem 50 ti korun, měsíček je hojivý. Nebo se mi osvědčilo střídat s konopným mazáním.
Ty vločky opatrně, jestli to má živé, spíš uškodíš, než pomůžeš, ne každé dítko na to reaguje dobře!
V tomto případě bych poslechla dětského lékaře a snažila se najít jinou alternativu viz odkaz na Hádka.
Kortikoidy neléčí, vyřeší jen akutní problém, ale jak je přestaneš dávat, zase se objeví a dlouhodobě se kortikoidy dávat nesmí.
Holky děkuju
a k tomu alergologovi můžu sama nebo mi musí napsat dětská doporučení'?
Mně pomáhá konopná kosmetika cannaderm- dělají celou řadu pro děti.
Ahoj suricato, v první řadě bych si vybrala kožní kde ti všechno podrobně vysvětlí a budou s tebou spolupracovat dlouhodobě, protože jestli máš doma atopika, ekzém se bule lepšit ale bude mít k němu sklony pořád resp. zaléčíte ho, ale úplně se ho nezbavíte-v kůži bude zakódován pořád. mám doma atopiky dva, tak vím jak a co. určitě bych věřila více kožnímu než dětské doktorce. jinak s těma kortikoidama-měly by se mazat max. týden potom by mělo být zlepšení a nasedá promazávací období. Linola, balmandol, vitaminové masti…Taky jsou dobré obklady např yarisch(ted nevim, jestli se to takhle píše ![]()
určitě upravit stravu-nic ostrého(rajčata, exotické ovoce…) přeji aby bylo brzo lépe ![]()
Ahoj, taky bych zkusila nazor jeste i jineho lekare(alergologa, kozniho), a vyzkousela jeste par znacek jine kosmetiky(poohlidla bych se i po prirodnich produktech), na kazdeho funguje neco jineho. na stravu bych dala pozor v tom smyslu: i v ovocnem jogurtu muzou byt veci drazdive(ja treba prestala davat jahodovou holandii protoze mi smrdela po plesnivych jahodach), radsi jim jogurt prisladim domaci marmeladou, agave sirupem, starsi dam trochu granka. snazim se kupovat jen potraviny nestrikane a vypestovane prirozene( zeleninu, brambory i ovoce), coz ted v zime bylo na dva mesice docela tezke(babickam taky dosli zasoby), mleko kupujeme v mlekomatu- vsechny lahvove jsou pasterizovane a trvanlive je dokonce jeste vetsi svinstvo, obilniny a lusteniny se snazim zase bio(i kdyz ani tam neni zarucene, ze jsou lidi poctivy). eliminovat vsechno skodlive co do sebe dostane, uz dost, ze vzduch clovek nevycisti…tohle jaro je na alergie vseho druhu uplne strasne, clovek se tesi, ze prezije zimu se vsemi kasly a rymami a pak ho nakonec skoli alergie nebo ve vasem pripade atopicky ekzem, ten muze byt taky zhorsovany i pyly…
Já jsem tak pro kožní… sama si viděla vysledek když jsi ho nemazala… bobka to musí šíleně bolet… Segra měla taky ekzém dokonce až takoveho rozměru že vypadala jak kdyby byla popálená… ted jí je 11 a nemá žadné následky (hizvy) maž co nejvíc… asi to bude běh na dlouhou trat (tuším že sestra se toho zbavila az po roce a pul) ![]()
samorejmě nevím jaké masti jsou vhodné… a jestli ty korkoidy jsou hodně špatné… maminka nejsem jen to tu komentuju, protože jsem měla zkušenost se střičkou…měla přímo namíchaný krém z lékarny…
Příspěvek upraven 16.05.13 v 09:30
@suricata Kortikoidy by se měly mazat fakt jenom 3 dny a pak pauza, mezitím hodně promazávat. Nám pomáhá elobase mast a krém, excipial, basic krém a taky domácí mast z konopí, jestli máš možnost někde sehnat, vyzkoušej.
K tomu alergologovi zajdi, žádanku ti vypíše dětská.
Ještě k té stravě, kromě ovoce to zhoršují taky ořechy
Přemýšlela jsem, co jsme dělali nového a byl na písku a z toho to prý nemá a pak jsem mu dávala syrová jablka a mošt, ale ten už mu týden nedávám a furt je to na prd, zkusím vyřadit ovocné jogurty a dám bílý, protože umělé mlíko nepije ani kaše, bobek malý
@suricata POKUD CHCEŠ VYSADIT MLÉČNÉ ÝROBKY TAK VŠECNY…Mám dítě s ABKM… moc bych za to nedala že se zlepší.
@Petra2829 počkej ale nějaké mlíko musí ne? vždyt je ještě malinkej ![]()