Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Budu dělat, že nejsi trol, jo? Za a) emimi je od 16, za b) proč se neporadíš s maminkou? za c) těžko ti někdo poradí, když neznáme velikost porcí, tvůj energeticky výdej, zdravotní stav… jinak obecně jídelníček dost bída, nevidím tam ovoce, zeleninu
Nenapsala jsi, kolik měříš a vážíš. Někdo „žere“, jak protržený a je jak tyčka, protože rychle spaluje a jiný jí podstatně méně a váží dvakrát tolik, protože si jeho tělo vše uloží. Mimo jiné jsi ve věku, kdy je normální, že má dítě vyšší spotřebu jídla. Já v tvém věku jedla za dva a přitom jsem vypadala, jak když mě doma moří hladem. Je to individuální.
Asi rosteš, tak potřebuješ víc a kvalitněji jíst. Víc bílkovin -tvarohy, skyry, syrečky, maso, to pak není ani takový vlčí hlad. Dost zeleniny, ovoce. Ale pamatuju si, že mě taky v tomhle období puberty přepadal hrozný hlad.
****Ahoj všichni potřebuju poradit. Je mi 14 let a poslední dobou jsem začala více jíst než dříve.**** A také když třeba sedím ve škole, tak mi z ničeho nic začne břicho vydávat divný zvuky, dalo by se to přirovnat k bouřce. Ale není to kručení, to bych poznala. A tyto zvuky mám třeba každý den. A k tomu jídlu, já si třeba na svačinu do školy vezmu 4 rohlíky a i tak mi to přijde málo. Pak si dám ještě oběd, doma něco sladkého, třeba ještě svačinu a večeři si většinou přidám. Nebo dneska jsem měla dva chleby s máslem, polévku, bonbóny, malou čokoládu, polévku, brambory s masem, asi 10kusu sushi, zase polévku a ještě bych si něco dala. A pak jsem měla ještě piškot se šlehačkou. Jako já nevím jestli je to normální nebo ne. Řekl by mi někdo na to svůj názor? Prosím