Poslední MS

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69142
7.8.18 17:16

Tak trochu k lidskému tělu, učivo 7. třídy ZŠ. Přijde MS, která je následkem minulého cyklu (růst sliznice, pokles hormonů). Doktoři pro lepší přehled stanovili, že první den MS = první den cyklu. V době té MS tělo ještě vůbec netuší, kdy a jestli bude ovulace, jestli se s někým vyspíš… tudíž té MS je absolutně ukradené, jak bude následující cyklus vypadat.
Po té MS v těle dozrává folikul, ten posléze praská a dojde-li k příznivé shodě okolností, správně načasovanému pohlavnímu styku a tak vůbec, asi ve 20 % případů dochází k oplodnění, čistě tabulkově 14. den cyklu, čili 14 dní poté, co zde byla poslední MS. Za dalších tabulkových 14 dnů už další MS nedorazí a ženská zjistí, že je těhotná. Aby se to doktorům dobře počítalo, opět čistě tabulkově stanovili, že první den té poslední MS je prvním dnem těhotenství, v reálu je ale těhotenství o těch 14 dní mladší.
Ale z logiky věci, poslední MS v nejmenším nesouvisí s tím, zda ženská v následujícím cyklu otěhotní nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.18 09:14
@ugluk píše:
Tak trochu k lidskému tělu, učivo 7. třídy ZŠ. Přijde MS, která je následkem minulého cyklu (růst sliznice, pokles hormonů). Doktoři pro lepší přehled stanovili, že první den MS = první den cyklu. V době té MS tělo ještě vůbec netuší, kdy a jestli bude ovulace, jestli se s někým vyspíš… tudíž té MS je absolutně ukradené, jak bude následující cyklus vypadat.
Po té MS v těle dozrává folikul, ten posléze praská a dojde-li k příznivé shodě okolností, správně načasovanému pohlavnímu styku a tak vůbec, asi ve 20 % případů dochází k oplodnění, čistě tabulkově 14. den cyklu, čili 14 dní poté, co zde byla poslední MS. Za dalších tabulkových 14 dnů už další MS nedorazí a ženská zjistí, že je těhotná. Aby se to doktorům dobře počítalo, opět čistě tabulkově stanovili, že první den té poslední MS je prvním dnem těhotenství, v reálu je ale těhotenství o těch 14 dní mladší.
Ale z logiky věci, poslední MS v nejmenším nesouvisí s tím, zda ženská v následujícím cyklu otěhotní nebo ne.

Styk jsem mela přibližně 13,14,15, 16den po poslední MS. Nevím přesně ale vim ze to bylo okolo toho 14dnu. Je možné otěhotnění?

• Citovat
  • Upravit
69142
8.8.18 09:45

Při nechráněném styku je vždycky možné otěhotnění. Ale každá ženská je jiná, v reálu, někdo ovuluje 10. den a někdo 20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.24 22:47

Dobrý večer
Mám taky dotaz asi hloupý ale…
Když zadám špatně poslední MS gynekologovi tak podle utz to je schopný poznat jak je staré těhotenství.
Mám gynekologa který mě ještě neposlal na velký screening jsem 26 týden těhotenství. Ale podle té poslední MS bych měla být 31 týdnů
Teprve dnes sem přišla na to že sem udělala chybu když by vás pak zajímalo vysvětlím tu chybu ve výpočtu 🤦

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
29.12.24 10:43

@Angelika2015
Ahoj, no a na co se přesně ptas? Ano, OG vypočítáva tehu dle posl. terminu MS, pokud zadas spatne, spocita spatne. Ale ano, dle UZ by mel stari upresnit.
Na 1.SC taky určují stari dle UZ a je to výpočet nadrazeny obycejnemu vypoctu od OG, ktery pocita z MS. Pripadne jsou uvedene v papírech oba tyto terminy.
Na 2.SC se chodí mezi 20-22 tt, takže pro tebe uz je pozde. Byla jsi aspon v týdnech 24-28 tt na tehotenske cukrovce?
Co se tyce dalšího screeningu, muzes se zeptat na nejaky ten 3.SC. Ten nevim, kdy se presne dela, ale myslim, že nejak kolem 30 tt. :)

• Citovat
  • Upravit
29.12.24 13:05

Ano upřesním vám to změnila sem gynekologa protože sem nemohla dojíždět skrze cukrovku kterou mám bylo my strašně zle.
Poslední MS sem měla 1.6.-5.6.
A já myslela že se měla dávat očekávaná MS která nepřišla takže to tam mám napsané 28.6. že je poslední MS
Gynekolog co mám mě na nic neposlal ani na vyšetření srdíčka miminka i mě protože já osobně mám problém se srdcem ale ne tak vážný.
Tudíž mě zajímal právě ten Utz jestli to dokážou zjistit i když sem tedy zádala špatně PMS 🤦
Bohužel jsem si vybrala špatného gyn. Který vše odpíská a nedůvěřují mu a přejít k jinému můžu až za dva měsíce 😓 🤦 už jen to když vejdu dovnitř má tam všechno zastaralé lehátko počítač když sem se ho ptala kdy mě dá na velký UTZ do ústí či Hradce řekl my že tenhle UTZ dělá on že nikam nemusím jenže prostě už jen to když vejdete dovnitř tak to je jako z hororu ordinace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
29.12.24 14:29

@Angelika2015
Dobre, to je sice smutné, že mas zrovna takového gynekologa, ale na ten druhy velky SC je pozde.
Nemusíš se řídit pouze tím, co říká gynekolog. Najdi si na internetu na stránkách tvoji nemocnice, kam jezdíš do Usti nebo do Hradce gynekologické oddělení nebo centrum fetální medicíny a zavolej si tam sama. Můžeš jim vysvětlit svou situaci a zeptat se jich, co by ti doporučili. Jestli te třeba vezmou na ten dalsi UZ kolem toho 30 tt.
No a jak budes moct tak jeste změníš toho gynekologa a snad budes spokojenější ;)

• Citovat
  • Upravit
29.12.24 15:39

@Mandarinka104
To jsem nevěděla ale zkusím to děkuji mockrát.
Hodně jste mě uklidnila :smiling_face_with3_hearts:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital