Stalo se někomu, že začal rodit bez poslíčků/kontrakcí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102543
4.3.26 12:30
@Kryptozoo píše: Více

Ti nevim, ja teda nezamenila az par poslednich… Nestopnput me v porodnici na kontrole, ze uz jsem otevrena na 8 cm, tak je první narozené doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32044
4.3.26 12:39

Poslicky jsem nemela zadne, mam za sebou 3 tehotenstvi. Jen v prvnim mi tvrdlo bricho, ale to uz pred 30.tt. (Pri prvnim porodu 40+5tt jsem jela do porodnice, kdyz mi praskla voda, skoncil akutnim SC, kontrakce jsem normalne mela, dalsi dva byly planovane SC 38+2tt a 38+0tt.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5457
4.3.26 12:46

Já poslíčky dopředu neměla. Asi měsíc před porodem mi odešla zátka.
V sedm mi praskla voda, ještě jsem stihla sprchu a v devět byl na světě.
Ty kontrakce samotné před porodem začaly tak po té osmé hodině. Ale to už zafungovaly všechny ty hormony, takže asi kdybych čekala na poslíčky a kontrakce, tak rodím doma. Žádné aktivity na podpoření porodu jsem nedělala…
Každé tělo je originál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.26 12:53
@Palosanto píše: Více

Porod jsem teda měla vyvolávaný ale nezaznamenala jsem ani před termínem nic. Žádné poslíčky, tvrdnutí. Dokonce mi přišlo, že i břicho je pořád na svém místě.
Co se týče samotného vyvolávání taky jsem neměla pocit, že by se něco extra dělo. Všechno začalo až s prasknutím vody. To šlo současně s první kontrakci.
Kamarádka neměla taky žádný náznak. Večer ji doma praskla voda a nic. Nedělo se vůbec nic ani kontrakci neměla. Po třech dnech vyvolání šla na císaře.

• Citovat
  • Upravit
3131
4.3.26 13:02

Pred prvnim obcas nejake tvrdnuti, absolutne bez bolesti, na kontrole jsem tvrdila, ze nic necitim, az mi najednou PA sahla na bricho a rika, tohle mam na mysli :lol: Poznala.to lepe nez ja. Ale rodila jsem ve 36+2.
Pred druhym jsem pak uz mela i bolestive, par dni, vzdy jsem je zaspala, ze tu jednu noc uz jsou opravdove jsem si uvedomila v momente, kdy mi praskla voda, coz je indikace sama o sobe, ale taky nabraly intenzitu, ze moc pochyb nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1169
4.3.26 13:03

:mrgreen: Já si u druhého šla ještě po noční návštěvě wc lehnout, už jsem usínala, najedou lupnutí, postel zlitá plodovkou a to bylo pro další asi 3 hodiny vše.
Kdyby nerupla voda, tak malýho asi přivítáme doma v kruhu rodinném u snídaně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
4.3.26 13:06

Taky poslíčky neznám a rupla mi až voda…cca 2 hodiny před prasknutím mi bylo divně od žaludku, neměla jsdm chuť ani večeřet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19170
4.3.26 13:09
@Kryptozoo píše: Více

krizove bolesti byvaji z toho, ze ditko neni otocene jak ma. Nejlepsi postaveni je ze ‚kouka‘ do patere matky. Tak jak se to kresli v ucebnicich. Kdyz je pateri na pater, tak se to tam macka. Dost jsem se modlila, aby se mi krizove vyhnuly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3131
4.3.26 13:30
@hospodki píše: Více

Ja je mela u prvniho…peklicko. Nakonec jsem kvuli nim rodila na zadech presne, jak jsem nechtela, i kdyz se mnou PA zkousely cvicit z kazde strany…Zadnou jinou polohu jsem nezvladla tolerovat vic nez par minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9302
4.3.26 13:55

Neměla jsem poslíčky ani u jednoho těhotenství. Neznám ani tvrdnutí břicha. Mně vždycky lupla plodová voda a bylo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4281
4.3.26 14:02

Ja mam dvakrat zcela neocekavane prasknuti vody a jednou poslicky snad od 38+0, kdy jsem si parkrat myslela, ze pojedeme do porodnice, a dite se nakonec narodilo nejpozdeji ze vsech, 10 dni po terminu, tesne po dojezdu do porodnice, neb jsem nejakou chvili premitala, jestli to nejsou zase jen poslicci. Plyne z toho to, ze to proste nejak prijde a vubec se to neda odhadnut. Jen uplne nechapu, proc ma nekdo potrebu vyhanet dite v 38+3, ja bych to jeste nechala na nem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pujda
4.3.26 14:21
@Hibou píše: Více

A proč? Dítě už je momentálně plně donošené. Navíc babské rady porod nikdy nevyvolají, jen mohou ten proces podpořit a hlavně připraví tělo na samotný porod. Takže nikdo maliníkem ani napářkou “nevyžene” dítě proti jeho vůli.

• Citovat
  • Upravit
581
4.3.26 14:33
@Hibou píše: Více

Tak treba kdyz ma nekdo o tyden pozdeji planovane vyvolavani, tak to zkousi predtim podporit prirozene. Napriklad ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
4.3.26 14:41

Poslíčky jsem neměla, břicho se mi zdálo pořád stejné. Kontrola 36+6, nic doktor neříkal, 37+3 mi praskla voda, kontrakce začaly až 4 hodiny po prasknutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
4.3.26 14:43

To je sranda, já nedělala napářky (dokonce mě před tím PA varovala) ani masáž hráze (pro mě nepříjemné, ale PA to doporučovala), jen jsem cvičila s Aniballem (na doporučení kámošky) a 3× bez poranění. Tak tu máš fakt rady všeho druhu a vyber si. :lol:

Mimochodem, i v porodnici se stane, že ti jedna sestra řekne, ať děláš A a neděláš B a druhá naopak. Dokonce mě na to při příjmu ve srandě upozorňovali a říkali, ať z toho nejsem zmatená a kdyžtak ozvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí