Poslouchají vaši 3-4leťáci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mišanila
16.5.12 13:30
@kvaček píše:
Holky jak byste reaagovaly, kdyby vaše dítě říkalo to nej slovo - pi.. a nevědělo, že je to nesmí..
Malý mi začal to samé jak s jazykem tak říkat pi.. pi.. já zatím neříkám nic nevím, jestli ví, že je to nadávka a nebo to prostě slyšel.. Říká to teprve druhý den, že si třeba sedne a jak básničku.. Pi.., pi.. pi.. třikrát si to řekne..

Syn 4,5 přinesl z hřiště nedávno „ty pič…“ a když mu manžel montoval novou motorku z merkura, tak uznale řekl „ty pi, to bude ale suprácká motorka“ :mrgreen:
Tak tomu jsme se akorát zasmáli, ne před ním teda. On tomu nerozumí a ještě rozumět nemůže, ještě ani nedokáže posoudit, jak moc je to „hustá“ nadávka. Takže akorát opakujeme, že tohle je ošklivé a neříká se to a jen doufáme, že takhle „nepochválí“ paní učitelku ve školce :-) Čím víc se tomu věnuje pozornost, tím je to víc nutí to opakovat, takže nedělat kolem toho žádný čóro.

• Citovat
  • Upravit
8647
17.5.12 12:36

Myslím,že takové to vzdorovité chování různý úžasný výrazy nosí děti ze školky :roll:
Aspon u nás to tak je. Kolikrát úplně žasnu,kde k těm výrazům přišla.. :mrgreen:
Když jsem ji vychovávala sama doma,tak jsem si všechno ohlídala,ted už není bohužel jen 100%tně na mě,hodně záleží i na učitelkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
18.5.12 07:59

Nám pomáhá říct - fuj, tobě smrdí z pusy když říkáš taková ošklivá slova! Honem si běž vypláchnout pusu a umýt zuby ať je nemáš z těch zkažených slov také zkažené! Máme necelé 4 roky a tohle zabírá skvěle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lady_KS
18.5.12 09:53

Holčiny, tak my máme doma cácorku co bude mít za 2,5 měsíce 3 roky a zatím je andílek. Poslouchá nezlobí, samozřejmě, že se taky najde chvíle kdy se nechce oblíkat či jít ven, ale není to ten vzdor, ale spíš že u toho teď dělá dalších 1000 činností a neví co dřív.
Ale jak to tady pročítám, tak mne děsí školka. Jak jsem byla ráda, že jsme ji nakonec dostali, protože je společenská a potřebuje mezi děti, tak se bojím toho jaké návyky si ze školky přinese, aby celá naše výchova nebyla následně k ničemu. Teď už má krásně zažité návyky co se smí a nesmí, dokonce o tom poučuje i děti na hřišti a v parku a přece jen dětský kolektiv ji jednoznačně ovlivní. ˇAt už v dobrém tak i v tom špatném.

• Citovat
  • Upravit
8911
18.5.12 10:34
@Lady_KS píše: …tak se bojím toho jaké návyky si ze školky přinese, aby celá naše výchova nebyla následně k ničemu. Teď už má krásně zažité návyky co se smí a nesmí, dokonce o tom poučuje i děti na hřišti a v parku a přece jen dětský kolektiv ji jednoznačně ovlivní. ˇAt už v dobrém tak i v tom špatném.

Co ti na to říct? :nevim: To je zkrátka další „level“ výchovy. Dítě zjistí, že se věci dělají i jinak a my mu musíme vysvětlit a ukázat, proč u nás takto a to jinak je špatně. Tím se vlastně také učí… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.7.12 09:59

Ahoj Jano, chtěla jsem se Vás zeptat jak jste dopadla u psycholožky s dcerou. Když jsem si četla váš příspěvek jak neposlouchá, tak mě připadalo, že jsem ho snad psala já. Uvažuji již také o návštěvě dětského psychola, člověk neví zda reaguje správně na dceřiný výlevy vzteku a neposlušnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
5.7.12 20:23

Moje dcera měla šílené vztekací období a celkově období vzdoru asi od 1,5 roku do 2,5 roku. Myslela jsem, že už přežít nemůžu občas. Ano, tohle byl ten pravý vzdor. Jsem ráda, že to prožila takhle maličká. TE´D bude mít tři roky a je to už úplně jiná osoba, obrovská změna v chování. Dá se s ní téměř na všem domluvit, fungujeme spolu moc dobře. Řekla bych, že dcera „už“ tak nezlobí, teď už jen zkouší ty hranice, co je a co není únosné. Platí to, že musím být nesmírně důsledná a hlavně když se mi něco nelíbí, tak jí to říct hodně hodně srozumitelně, když je v klidu. Ona dělá že jako nic, ale moc dobře si to pamatuje. Máme teď nádherný vztah, kéž by nám vydržel. Ale jsou samozřejmě dny, kdy ji napůl nesu, napůl táhnu po zemi, protože ji neunesu, když ji něco přeletí přes noc a dokáže udělat takovou scénu, že se otáčí všichni kolem, ale to k dětem patří, tím se uklidňuju.
Takže na tvou otázku ANO poslouchá, ale obávám se, že od září nástupem do školky, budu zase řešit další nové situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí