Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím, mám takový problém a zajímalo by mě zdali se i některým z vás už něco takového stalo. Celkem dost posílám obyčejná psaní. Už dvakrát se mi stalo, že dopis vůbec nedorazil k příjemci. Děje se to i jinde nebo u nás na poště někdo krade dopisy?
Může se stát že se ztratí, proto je lepší posílat doporučeně- tam při ztrátě zásilky pošta hledá, když nenajde, proplatí obsah. Ztrácí se nejen dopisy a balíčky, ale i složenky apod.
Je to už pár let, jedny prázdniny snad na poště uklízeli, nebo spíš zaměstnávali brigádníky, přišlo spoustu dopisů starých, patřili lidem co už tady nebydlí, nebo i nežijou, byly nastavěné po schránkách( teď už to prý listonoška dávat na schránky nesmí)Nám jich přišlo taky několik, pohled od známých od moře kolik let starý, velikonoční pohled od někoho před lety, největší pecka, dopis od kamarádky, kde mi psala že byla s dcerkou u zápisu do školy a ta holčina v té době vycházela z devítky
Mělo to všechno dávno neplatné známky nižší hodnoty.Tak nebojte, všechno jednou dojde ![]()
Nám se to stalo, když jsme se přestěhovali, pošťačka nám úmyslně neházela dopisy do schránky, protože jí bylo divné, že chodí na jiné jméno, než tam byla zvyklá nosit, to prostě nevymyslíš… Takže bych to moc za spolehlivou službu nepovažovala ![]()