Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jinak ja si myslim, ze kdyz u nekoho takhle dlouho trci, tak prave nekomu nabizi nejaky „produkt“ Ceske posty. Buhvi, co ted krome roznaseni dopisu a duchodu maji vsechno na starosti.
@74paja Mimo produktů ještě losy, noviny a jiné blbosti ( pastelky, omalovánky…) ![]()
Tato diskuze je snad vtip
To nemůže nikdo myslet vážně… Chudák pošťačka… Kdykoliv jsem přemýšlela nad tím, jaké práce bych nikdy nechtěla dělat, byla mezi niki právě pošťačka.. To je těžká práce ve věčně nevyhovujícím počasí, s protivnými lidmi, tahání těžkých lejster apod… Zakladatelko, styď se, liskla bych ti! ![]()
Práce je to hezká ale ne tak jak to na ně vedení nakládá..
Zajímavé počtení o současné realitě České Pošty je třeba zde
Mě je třeba jedno kdy tu poštu donese.Ale jedno mě není že neustále mám ve schránce dopisy sousedů ti zase moje jedno mě není že čekám balík a ani nezazvoní ani výzva nic a nejvíš mě se. e že se do zvonku opře a zvoní dokud nedojdu a když mě malý spí to jí pak málem vyliskám a musím se držet abych to neudělala ![]()
Zakladatelce bych doporučila jedno - vyzkoušet si tu práci. To že pošťačkám každý měsíc reorganizují (rozuměj přidávají) rajony, to že tahají batohy který určitě váží víc něž 15 kilo a že jim nezaplatí ani minutu navíc (Máš uvazek na tolik hodin, jo ty nestíháš protože je toho hodně. No a?) vidí jen ten kdo chce vidět. Zajímalo by mě jak dlouho by to vydržela.
@ncc1701 Po novu začínají znovu. Známá si domů nesla dva kartony aby splnili jako pošta kvótu ![]()
Takovýhle starosti bych fakt chtěla mít, sledovat pošťačku kde je jak dlouho. Placená od hodin není, a když poštu roznese, tak je jedno jestli v jednu nebo ve 4.
@kattkka no za 9 čistýho, z daní nic nemá a co vím tak ani v Plzni víc nemá, protože mají zkrácené úvazky, tedy ofiko, přesto že makají i 10 hodin, ofiko maj 6,5 - 7 hodin, někdo chytrej jim spočítal že asi s RedBullem se lítá rychlejc
@Regina Hero píše:
Chtěla bych mít starosti s tím, že mi pošťačka donese poštu později… poslední dobou nemůžu přijít pošťákům na jméno, protože vytrvale ignorují pokusit se opravdu doručit zásilky, prostě to ani nezkusí, nezazvoní a automaticky háže do schránky lístek, že jsem nebyla zastižena… dvakrát to udělala balíková, dvakrát pošťačka při běžné obchůzce… pokaždé jsem na poště u okénka sepsala s paní nějaký papír, který údajně předá jejímu vedoucímu a zdá se, že to bylo na dvě věci… dva dny a mám v ruce další tři lístky… kdyby se to vše nestalo během deseti dnů, tak bych nad tím mávla rukou… ale sedm zásilek během devíti pracovních dnů je už trochu moc… zvlášť, když vím, že mi to vezou a schválně čekám doma… zvonek zvoní, doma jsem byla nejen já… takže co bych dala za opožděnou poštu…
Chápu, že chodit pro všechno na poštu je naprd, ale tahat ty obří batohy taky, když vidim s čim vylejzají z tramvaje, tak přemýšlím, jestli jim tu tramvajenku platí, protože chodit pěšky až k nám, šla by sem asi hodinu a už by neměla sílu to rozházet.
Pokaždé když se jí něco většího nevejde do schránky, tak mi automaticky hodí lístek, protože ví že z 50% to ponese zpátky, doma nejsem pořád a za veře to dát nesmí…tohle jim za zlé nemám, ze začátku vždy zazvonila a když jsem byla doma, omluvila se že to nechala na poště, jeikož jem jí vysvětlila že tohle chápu, tak už nezvoní. A balíkář jezdí mezi 11 a 14 hod, takže taky má většinou smůlu ![]()
@kattkka Lisen, Vinohrady to same.
Krom toho, ze musi lidem vnucovat ruzne doplnkove produkty, podobne jako na okynku primo na poste, maji omezeni na vysi penez, ktere mohou nosit. Takze v dobe duchodu se na postu vraci i nekolikrat, ne vsichni duchodci maji totiz bankovni ucet (ta povinnost je az u novych duchodcu par let). Takze pokud chodi v oblasti, kde je spousta starsich spoluobcanu, navic pokud je tato oblast vzdalenejsi od posty, muze se zdrzet.
Krom toho, napr. v Brne probehly velke reorganizace. Vyhazely se postacky, ktere uz byly zabehane, znaly rajony, mely uz svoji praci dobre zorganizovanou. Misto nich se nabrali brigadnici a ono jim to holt „trosku“ trva.
Jinak klobouk dolu, musi litat i desitky kilometru denne, v zime, v desti, atd. A za ty penize, co za to maji. No, radeji na kasu do Albika, nez tohle. Jesteze jsem se upichla jinde, nez u teto firmy.
To, ze chodi pozde mi rozhodne vadi mene oproti tomu kdyz jsem cely den doma a stejne najdu ve schrance listek na vyzvednuti dopisu, s tim, ze adresat nezastizen ![]()
Na jesdu stranu je chápu na druhou ne tak například mě vůbec nejde do hlavy proč mě ráno zvoní poštačka a dává doporučený dopis a ten samý den nějaký brigádník odpoledne zase další to je pak složité a zbytečné podle mě
od té doby co v Brně na Osové udělali rekonstrukci pošty tak je to děs
@S.Ivanka píše:
Chápu, že chodit pro všechno na poštu je naprd, ale tahat ty obří batohy taky, když vidim s čim vylejzají z tramvaje, tak přemýšlím, jestli jim tu tramvajenku platí, protože chodit pěšky až k nám, šla by sem asi hodinu a už by neměla sílu to rozházet.
Pokaždé když se jí něco většího nevejde do schránky, tak mi automaticky hodí lístek, protože ví že z 50% to ponese zpátky, doma nejsem pořád a za veře to dát nesmí…tohle jim za zlé nemám, ze začátku vždy zazvonila a když jsem byla doma, omluvila se že to nechala na poště, jeikož jem jí vysvětlila že tohle chápu, tak už nezvoní. A balíkář jezdí mezi 11 a 14 hod, takže taky má většinou smůlu
Balíková pošta jezdí autem, takže se s tím zase tak moc nenadře, navíc to moje byly docela malé balíčky, v autě je naložené měli, takže jediné, co by museli udělat, když už k nám před dům dojeli a hodili lístek do schránky, je zazvonit a předat… a když už jsem třikrát za čtyři dny s paní za přepážkou sepisovala stížnost na to, že pošták či pošťačka nezvoní, tak jsem fakt doufala, že o dva dny později zazvoní a já si zásilku vyzvednu hned od nich… omyl… ani popáté, pošesté a posedmé se tak v následujích pěti dnech nestalo… a doma jsem byla… navíc jsem na to čekala, takže jsem skoro vyhlížela pošťáky z okna… ale bohužel nemůžu sedět celé dopoledne a odpoledne na parapetu a čumět ven, jestli už nejdou… a o to víc mě to štve, protože musím pak na tu naši doručovací poštu, kterou nějak nemám po ruce, a ještě tam mají schody a dveře, co se velmi ztěžka zavírají a většinou cvaknou kočár v půlce, než stihnu projet dovnitř… nájezd pro kočárky tam bohužel není… a ještě mi tam nutí pojištění nebo nějaké ty blbosti a věci se čtyřlístkem pro děti, hry a podobně… takže jsem nadšená na druhou…