Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@S.Ivanka píše:
@kattkka no za 9 čistýho, z daní nic nemá a co vím tak ani v Plzni víc nemá, protože mají zkrácené úvazky, tedy ofiko, přesto že makají i 10 hodin, ofiko maj 6,5 - 7 hodin, někdo chytrej jim spočítal že asi s RedBullem se lítá rychlejc
V Brne to bylo 13tisic hrubeho takze 11 cisteho ale z toho mohli 2000 strhnout. Takze jsi byla na 9000cisteho. I tak des hruza na to ze jsi v praci od 6 do 17 pomalu a klidne i dyl…
@MBrno píše:
@kattkka Lisen, Vinohrady to same.Krom toho, ze musi lidem vnucovat ruzne doplnkove produkty, podobne jako na okynku primo na poste, maji omezeni na vysi penez, ktere mohou nosit. Takze v dobe duchodu se na postu vraci i nekolikrat, ne vsichni duchodci maji totiz bankovni ucet (ta povinnost je az u novych duchodcu par let). Takze pokud chodi v oblasti, kde je spousta starsich spoluobcanu, navic pokud je tato oblast vzdalenejsi od posty, muze se zdrzet.
Krom toho, napr. v Brne probehly velke reorganizace. Vyhazely se postacky, ktere uz byly zabehane, znaly rajony, mely uz svoji praci dobre zorganizovanou. Misto nich se nabrali brigadnici a ono jim to holt „trosku“ trva.
Jinak klobouk dolu, musi litat i desitky kilometru denne, v zime, v desti, atd. A za ty penize, co za to maji. No, radeji na kasu do Albika, nez tohle. Jesteze jsem se upichla jinde, nez u teto firmy.
To, ze chodi pozde mi rozhodne vadi mene oproti tomu kdyz jsem cely den doma a stejne najdu ve schrance listek na vyzvednuti dopisu, s tim, ze adresat nezastizen
Omyl oni utekli hodne. No des bes jako. Mam zivotni zazitek s CP jeste ted jsem nastvana ale uz se tim zacinam bavit zaroven ale i tak.
@Regina Hero Hele jen malá rada - můžeš si změnit ukládací poštu na tu, která ti bude vyhovovat při vyzvednutí zásilky
Stačí zajít na poštu a podepsat tam papír ![]()
Tak jsem si dnes ráno odchytla naši pošťačku… na mou otázku odpověděla, že u nás nezvoní, protože dědovi dlouho trvá, než dojde dolů otevřít… a že zvoní, ale nemá čas čekat…
A pro ty, co tu psali o těžkých taškách a batozích, co nosí, tak paní pošťačka měla jen takovou docela malou „kabelku“, takže se nedivím, asi tam polovinu věcí nemá… nicméně obě dvě zásilky, co mi dnes přišly, mám už tady na stole, takže aspoň něco… pro tu minulou ale stejně musím znovu na poštu… tak uvidíme, co bude příští týden, ještě pár kousků má dojít…
@Regina Hero Na poštu pro ni nechoď a zavolej si, že chceš znovu doručit zásilku, pošťačka ti ji přinést musí
Tel. číslo máš na výzvě.
@lazy_cat
jednou jsem to tak udělala volala na poštu že je moc prosím a prej jestli opravdu si pro to nemůžu dojít že toho mají moc
a jak to dopadlo já byla doma poštačka nic a ve schránce dopis že mě nezastihla ![]()
@lazy_cat jo, ale až v pondělí, a já to potřebuji už teď o víkendu… takže si tam jít musím, ale manžel tam má taky dopis a balík, a ten tu přes týden nebude, takže to vezmeme cestou na nákup, co jiného nám zbývá…
A zase si říkám, že když to dovezou znovu a nezazvoní, tak co potom? Pak bych musela čekat zase na další den…
@Regina Hero Ja jen k tomu, jak jsi vyplnovala ten papir, ktery meli odevzdat vedouci… kde sis stezovala, ze ti nedorucili balik. Tak ti jen poradim, abys tam priste dopsala, ze chces pisemne vyjadreni a odpoved na tvoji stiznost. Ja to takhle udelala jednou a uz si balikova nelajzla mi domu nedorucit balik a jen mi hodit listek.
@74paja díky za radu, to jsem tam fakt neuváděla… příště to tak udělám, jestli bude potřeba…
@Almira-Alm píše:
@Regina Hero Hele jen malá rada - můžeš si změnit ukládací poštu na tu, která ti bude vyhovovat při vyzvednutí zásilkyStačí zajít na poštu a podepsat tam papír
To mas sice pravdu. Jenomze to by musela ceska posta fungovat jak ma.
@kattkka píše:
V Brne to bylo 13tisic hrubeho takze 11 cisteho ale z toho mohli 2000 strhnout. Takze jsi byla na 9000cisteho. I tak des hruza na to ze jsi v praci od 6 do 17 pomalu a klidne i dyl…
No pokud jim dají plných 8 hodin tak asi i těch 11, ale pokud mají zkrácený úvazky a na to teď jedou snad všude, tak tch 9, ptala jsem se včera té naší a prý nikdo tu nemá celých 8 hodin, i když dělají mnohem více,
jinak t těm taškám - netaškám, mají opravdu moc těžké batohy, či tašky na kolečkách, ale většinou jsou domluvení, že je nechávají na začátku ulice třeba v trafice, nebo někde ve vchodě, kde mají jistotu že se jim nic neztratí, je totiž blbost táhnout to pořád s sebou, když třeba to je poště až z konce rajónu. Nedivím se jim ani trochu
@S.Ivanka píše:
No pokud jim dají plných 8 hodin tak asi i těch 11, ale pokud mají zkrácený úvazky a na to teď jedou snad všude, tak tch 9, ptala jsem se včera té naší a prý nikdo tu nemá celých 8 hodin, i když dělají mnohem více,
jinak t těm taškám - netaškám, mají opravdu moc těžké batohy, či tašky na kolečkách, ale většinou jsou domluvení, že je nechávají na začátku ulice třeba v trafice, nebo někde ve vchodě, kde mají jistotu že se jim nic neztratí, je totiž blbost táhnout to pořád s sebou, když třeba to je poště až z konce rajónu. Nedivím se jim ani trochu
Nechce se mi hledat smlouva.Mela jsem uvazek asi normalni 37,5 hodin tydne.
@S.Ivanka píše:
A nevim jak kde ale v Brne jsi vysla a nevracela jsi se takze ty tasky jsi tahala porad a po ceste sis brala dalsi postu ze schrany a pokracovala jsi dalsi ulicou…Takze kdyz byla plna taska na koleckach na jednu ulici tak to byl zahul.
@kattkka Třeba v Havl. Brodě na poště jsou tašky na kolečkách asi 3 tak se o ně střídají a ostatní mají jen batohy na záda..
No, mne to moc nezajima, jaky ma kdo strasti v praci… ![]()
Proste jsou za to placene a maji to delat poradne…