Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@chatwenna Já průzkum nedělala, takže nevím kdo víc se snaží procpat na rizikáč. Je pravda, že většinou to jsou ty, co makat nechtějí.
Pošťačkám práci nezávidím, nechtěla bych ji dělat a dělala bych ji snad jen v nouzi. A chápu, že po x hodinovém chození a tahání toho všeho, jim nemusí být dobře a je potřeba se napít, něco zakousnout a ráda jim tu pauzičku dopřeji a na dopis si počkám. Něco jiného je x hodinové vysedávání, vyplkávání někde a neplnění své práce, ale to se opět najde všude.
Valím spát a ráno do práce - pauzu si půl hodiny nedělám
celou dobu pracuji a u toho se občerstvuji ![]()
@AngelLilly Pockej, ale u me nebyla rec o tom, kdy prijde… To je mi fuk ![]()
Mne vadi to vhazovani listecku do schranky, kdyz jsem cely den doma..
Jako kdyz prijde na vec, at si zbasti treba kachnu…
Ale slecna, co jsem to s ni probirala tvrdila, ze to maji tezke a ze prece nebudou vsechno tahat s sebou a ze kdyby zvonily poctive, tak roznasi do vecera a ani svacinu by nestihly, blablabla…
@chatwenna Je teda pravda, že já s pošťačkou zatím problém neměla a vše je ok. Asi je to taky tím, že se tam nějak známe, známe se tu vlastně všichni, alespoň od vidění
něco jinýho to bude ve velkých městech, i když věřím, že i tam je těžký se někdy dozvonit a tak bych neházela vinu jen na ně. Ale zase i tady bude platit - je to pošťačka od pošťačky ![]()
dobrou ![]()
@chatwenna píše:
@AngelLilly Pockej, ale u me nebyla rec o tom, kdy prijde… To je mi fuk![]()
Mne vadi to vhazovani listecku do schranky, kdyz jsem cely den doma..
Jako kdyz prijde na vec, at si zbasti treba kachnu…
Ale slecna, co jsem to s ni probirala tvrdila, ze to maji tezke a ze prece nebudou vsechno tahat s sebou a ze kdyby zvonily poctive, tak roznasi do vecera a ani svacinu by nestihly, blablabla…
No na druhou stranu pokud jsi stou postackou mluvila tak by si mohla zapamatovat ze ma utebe zvonit kdyz ne jinde to veci dalsi.Nic mene i prestoze ja si musim na postu dojet tak je mi jedno jestli mam listek ze jsem nebyla doma a byla jsem opravdu tohle neresim a navic tedy zkus si to nechat dat na druhe doruceni.
A jinak souhlasim s Angell prijdes mi zahorkla taky…
Pošťáků se hoodně zastáuvám ale je jasné, že zvonit prostě MUSÍ! To si klidně stěžujte - je to skutečně jejich práce.. Můj muž dělá na poště a nedovolil by si házet jenom oznámení do schránky!
Mě vadí, když jim někdo vyčítá 20ti minutovou svačinu - do toho nikomu nic není.. Pokud neplní svou práci tak si stěžujte..
Na poště dělá polovina mojí rodiny. Nejhorší jsou skutečně ženský na mateřský, který když si jdou převzít dopis tak vykouknou z okna, že si musí obléknout dítě ať si pošťák čeká, ženská oblékne mimino, které by klidně vydrželo tu chvíli v postýlce/ohrádce a jde teprv přebírat dopis..
Jsou tu i umělci co si dali na schránku lístek, že se nemá zvonit protože jim spí dítě, že se má volat na tel. číslo: xxx xxx xxx tak tam se hází automaticky lístek - pošťák ze svého přeci nebude volat, že nese dopis, když je zákaz zvonění..
Kolikrát se po pošťácích chce i to, aby házeli letáky do scránek lidem co mají jasně na schránce nalepeno:,, nevhazovat reklamu" ale firmy si platí, aby i přesto tam jejich leták byl vhozen, pak to kontrolují a odnese to pošťák - pokud nevhodí tak dostane výtku v práci a pokud vhodí tak si budou stěžovat lidi.. ![]()
Ale ta práce je pěkná! Ta práce jako taková je hezká a hodně lidí baví jen ty podmínky jsou horší a horší..
@Almira-Alm píše:
Kolikrát se po pošťácích chce i to, aby házeli letáky do scránek lidem co mají jasně na schránce nalepeno:,, nevhazovat reklamu" ale firmy si platí, aby i přesto tam jejich leták byl vhozen, pak to kontrolují a odnese to pošťák - pokud nevhodí tak dostane výtku v práci a pokud vhodí tak si budou stěžovat lidi..
Podle zákona o regulaci reklamy § 2 odst. 1 písm. e) se zakazuje šíření nevyžádané reklamy, pokud vede k výdajům adresáta nebo pokud adresáta obtěžuje; na šíření reklamy elektronickými prostředky a jeho omezení se vztahuje zvláštní právní předpis, za reklamu, která obtěžuje, se považuje reklama směřující ke konkrétnímu adresátovi za podmínky, že adresát dal předem jasně a srozumitelně najevo, že si nepřeje, aby vůči němu byla nevyžádaná reklama šířena.
No… takže se po pošťácích chce, aby porušovali zákon a nelze vyčítat tomu, jehož práva byla tím porušením zákona dotčena, že si stěžuje.
Pokud v té smlouvě mezi poštou a objednatelem je uvedeno, že neadresovaná reklama má být vhazována i do takto označených schránek, je takové ustanovení smlouvy neplatné pro rozpor se zákonem.
Myslím, že není porušením pracovních povinností, pokud zaměstnanec nesplní příkaz nadřízeného, kterým by porušil zákon.
To by taky příště mohl nadřízený po pošťácích chtít, aby falšovali podpisy na doručenkách.
Sám uvažuju o tom, že si takovou samolepku na schránku nalepím, poněvadž dopisy jsou strčeny jen tak napůl do štěrbiny spolu s reklamou, takže se pak může stát, že je vítr vezme a nějaký důležitý dopis nebo avizo o uložení zásilky do vlastních rukou pak bude poletovat po dědině… hrůza domyslet. ![]()
@Regina Hero píše:
![]()
![]()
![]()
a co jsi tím jako chtěla říct? Že když jsem na mateřské, tak si nemám nakupovat materiál poštou a nebo si nestěžovat, když mi pošťačka opakovaně nezazvoní?
Nejsi jediná, kdo pral a žehlil látkové pleny a už vůbec nechápu, co to má co do činění s tím, když pošťačka nedělá svou práci tak, jak má… a nedá se s ní domluvit, prostě na to kašle…
A myslím, že je úplně jedno, jestli v takovém případě jde o pošťačku, prodavačku, zdravotní sestru nebo nějakou jinou profesi… vždy je to jen a jen o člověku a o tom, jak dělá svou práci… jo, někdo dělá za víc peněz, jiný za méně… ale to už je taky o něčem úplně jiném…
Ono je úplně jedno jak to kdo pochopil, píšu jen k tomu že stěžovat si že holka šla na kafe k sousedům je hovadina a je jen poš´tačky věc kde si na chvíli sedne a kdy to odnosí do schránek, starat se kde se zakoukala či zapovídala mi přijde jako starosti někoho kdo se evidentně nudí! A je mi zcela jedno na co čeká či nečeká, pokud jinak dělá práci dobře at mi choddí třeba v 6 večer. Nic jiného na mysli nemám
Zakladatelce: Kterou hodinu chodí pošťačka, to neřeším. Když přijde později odpoledne, tak vás spíš zastihne doma, ne?
@S.Ivanka píše:
Ono je úplně jedno jak to kdo pochopil, píšu jen k tomu že stěžovat si že holka šla na kafe k sousedům je hovadina a je jen poš´tačky věc kde si na chvíli sedne a kdy to odnosí do schránek, starat se kde se zakoukala či zapovídala mi přijde jako starosti někoho kdo se evidentně nudí! A je mi zcela jedno na co čeká či nečeká, pokud jinak dělá práci dobře at mi choddí třeba v 6 večer. Nic jiného na mysli nemám
Ano, pokud dělá svou práci dobře… co bych za to dala, kdyby někdy opravdu zazvonila a dopis mi předala… nebo ho aspoň dala dole do obchodu, kde vždycky někdo je, když už nic jiného… ale napsat na lístek, že jsme nebyli zastiženi v dobu, kdy doma jsme, to se prostě nedělá… tento týden čekám další tři zásilky, tak jsem moc zvědavá, co bude tentokrát…
Takže dneska se stalo to, čeho jsem se obával a o čem jsem psal, že se může stát 18.03.13 16:52. Pošťačky zastrčily reklamy spolu s dopisem (výpis z účtu penzijního pojištění) do štěrbiny schránky tak, že obojí vypadlo, část (včetně dopisu
) poletovala před vchodem domu a část po dvoře.
Zítra zajdu na poštu a budu si stěžovat.
Pokud se to bude opakovat, tak si budu stěžovat vejš.
V každém případě o té cedulce „Nevkládat reklamu“ uvažuju vážněji, než předtím.
Tak mě nedošel PIN ke kartě, který měl dojít cca 14.-15.3.
A jednou se mi tedy stalo, že jsem našla ležet dopis pro mě x metrů od domu na ulici…
Super služby české pošty… paní pošťačka mi asi vyhlásila válku… sice minulý doporučený dopis zazvonila, ale včera zase ve schránce papír, že mám na poště k vyzvednutí zásilku větších rozměrů… hádejte, co to bylo… Betynka, kterou mi už asi pět let nosí normálně do schránky… najednou prý že je to velké a do schránky se nevejde… takže k tomu nemám co dodat…
Včera jsem našla u nás zastrčený lístek o doporučeném psaní jenže správně bylo číspo baráku ale úplně jiná ulice chudák člověk komu to patří
@AngelLilly Jsem na chlapy vysazena, to je pravda…

O to min chapu tvuj prispevek, ze „krysy maji chlapa“, at maji treba tri, ja jim to nezavidim…
Na hrdinku si hrat nemusim, ja hrdinka jsem!
Jasne, ze maji byt pauzy - zalezi na tom, kdy si ji udelas
Ale pokud si tady nekdo stezuje, ze nestihaji svacinu, tak mi to proste prislo trochu mimo - protoze takovych zamestnani je spousty, ale ja vzdycky slysim narek jen od postacek, urednic apod…
Jasne, ze se na ten rizikac snazi dostat kdekdo, to nepopiram, ale co tak pozoruju, tak to jsou vzdycky ty, jejichz povolani patri mezi ty „fyzicky mene narocne“…
A muj pohled na svet??? Ja myslim, ze je ok.