Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@S.Ivanka
![]()
A nejvíc nedočkaví jsou důchodci, co nemají celý den nic na práci a furt na poštu volají, kde jako ta doručovatelka je ![]()
@chatwenna Pokud máš problém s balíky, tak to je jiná sorta lidí víš?
S doručovatelkama dopisů nejsou skoro žádné potíže ![]()
Jo a práci na poště bych doporučila všem rádoby chytrákům. A ne, nestěžuji si na tu práci, já ji mám ráda. Taky jsem tam makala až dokonce, tahala 30kilový balíky a pracovala od 06:00 do 19:00 a taky na mě nikdo s pupkem nebral ohledy jestli jsem jedla nebo pila ![]()
@lazy_cat Spatne jsem to vyjadrila… Myslela jsem obycejne (doporucene psani), ale ve forme maleho balicku…
Vim, ze baliky rozvazeji odpoledne, dela to znamy… A s balikarema jsem nikdy problemy nemela…
@chatwenna píše:
@kattkka No, podivej, mne jako zakaznika zajima kvalita sluzeb… A ne neci svacina. To at si postacky resi na vedeni.Tobe by se taky nelibilo, kdybych ti donesla lattecko az za pul hodinu, protoze obedvam.
Tak to proste je. Zakonik prace rika neco jineho, ja vim, ale bohuzel, kdyz chce clovek praci a je za ni placeny, tak ma makat…
Ja delala cisnici, za mesic 230 hodin, az do konce sedmeho mesice tehotenstvi.
Kdyz se to nekomu nelibi, muze jit na pracak…
A myslis, ze nekoho zajima, jestli uz jsem jedla??? Ne, nezajima.. A ja si vazim prace a penez.
@aprazanda Tehotenstvi neni nemoc… ![]()
Ale to tady nemuzu rikat, protoze se na me sesype osm kancelarskych krys, co slo ve tretim mesici na rizikove…
@chatwenna píše:
@aprazanda Tehotenstvi neni nemoc…Ale to tady nemuzu rikat, protoze se na me sesype osm kancelarskych krys, co slo ve tretim mesici na rizikove…
Ne, těhotenství není nemoc, ale v mém případě, kdybych od 5. měsíce neležela, tak bych děti nedonosila. Proto v některých povoláních to riziko vidím.
@aprazanda Jenze ty jsi lezela, protoze jsi musela…
Ja jsem nemusela, tak jsem nelezela…
Samozrejme, ze kdybych se necitila dobre, delat nemusim…
Gyndar vedel, co delam, takze jsem mela castejsi prohlidky, ale to je vse..
Jak zacaly horka a fotbal v televizi, tak jsem sla na materskou… ![]()
@S.Ivanka píše:
Nechápu, přijde mi že kažá druhá na mateřský se baví objednáváním hovadin po netu, aby mohla psát o tom jak jí přišel dárek zadara do schránky a nedejBože kdyby to tak koza z pošty nedonesla. I mě chodí balíčky a dopisy, s poštačkouvycházím normálně, když jsem jí řekla že v pondělí jdu do nemocnice na týden, tak další týden mi nosila poštu až ke dveřím do 2 patra, byť máme výtah, protože jí asi došlo že sotva lezu. Nevím proč bych jí měla závidět že si sem tam zajde na kafe a že přijde jednou v 9 a jednou v 11. Celá tahle diskuze je jen o tom, že se někdo nudí a proto chce kecat o blbostech, když jsem byla na mateřský já, denně jsem musela vyžehlit 30 plen a to nejen 6ti nedělí ale 6 měsíců, protože jsem první měla dceru, nebyly vymoženosti typu flaštičky v supermatketu, takže se denně vařila čerstvá zelenina a nějak nevím jestli jsem večer nepadala na hubu. Díky za vymoženosti, moje dcera může při mateřské i podnikat.
a co jsi tím jako chtěla říct? Že když jsem na mateřské, tak si nemám nakupovat materiál poštou a nebo si nestěžovat, když mi pošťačka opakovaně nezazvoní?
Nejsi jediná, kdo pral a žehlil látkové pleny a už vůbec nechápu, co to má co do činění s tím, když pošťačka nedělá svou práci tak, jak má… a nedá se s ní domluvit, prostě na to kašle…
A myslím, že je úplně jedno, jestli v takovém případě jde o pošťačku, prodavačku, zdravotní sestru nebo nějakou jinou profesi… vždy je to jen a jen o člověku a o tom, jak dělá svou práci… jo, někdo dělá za víc peněz, jiný za méně… ale to už je taky o něčem úplně jiném…
@chatwenna píše:
@aprazanda Tehotenstvi neni nemoc…Ale to tady nemuzu rikat, protoze se na me sesype osm kancelarskych krys, co slo ve tretim mesici na rizikove…
jediná zahořklá jsi tu ty a to už v několikáté diskuzi ![]()
@chatwenna píše:
@AngelLilly Usuzujes z ceho?
Zřejmě z obsahu tvých příspěvků? ![]()
@AngelLilly To neni moc konretni… Ale budiz. Nejspis mas problem s argumentaci..
@chatwenna píše:
@AngelLilly To neni moc konretni… Ale budiz. Nejspis mas problem s argumentaci..
Hele, už jsem ti to jednou psala a nebudu ted dohledávat všechny diskuze.
Ale tak třeba zde:@chatwenna píše:Ale to tady nemuzu rikat, protoze se na me sesype osm kancelarskych krys, co slo ve tretim mesici na rizikove…
Asi jsi zahořklá třeba i proto, že někdo jiný dělá tu kancelářskou krysu, kde má lepší plat než nějaká servírka bez přestávky na jídlo a s x hodinama navíc a to nemluvím o tom, že ta krysa má možná i chlapa…
EDIT: ale to jsme mimo téma, omlouvám se ostatním ![]()
K tématu pošťačky a jejich pauza na sváču - pokud má zaměstnanec šanci mít tu pauzu na svačinu, tak si ji prostě udělá a je jedno jestli je to úředník, pošťačka, barmanka či kdokoliv jiný. A je mi upřímně jedno, jestli mi pošťačka donese dopis ve 13 hodin nebo 13:30, takže vážně nevidím důvod, proč by zrovna pošťačka tu pauzu mít nemohla.
Příspěvek upraven 17.03.13 v 23:28
@AngelLilly To neni zahorknuti, ale hola fakta… Zkus si ty diskuze najit, kde si maminky notuji, jak to udelat, aby jim doktor napsal rizikac a co nejdelsi vychazky. ![]()
Servirky maji prestavky na jidlo, dokonce i kavu i cigaretu, ovsem kdyz nejsou lidi. Tak by to ale melo byt vsude, to jen ve statnich podnicich a statni sfere nefunguje „nas zakaznik - nas pan“… Kdyz prace je, ma se makat.
Pokud je pro tebe „mit chlapa“ zivotne dulezite a citis se bez nej menecenna, tak te opravdu lituju.
A jeste posledni vyvedeni z omylu - u nas maji holky v kanclu prumerne 12 000 Kč… A za to bych fakt delat nesla ![]()
@chatwenna Mít chlapa pro mě životně důležité není, to vůbec. Ale Ty jsi na ně dost vysazená a zahořklá a hraješ si tu na hrdinku samotnou.
Jinak pauzy mají být všude a je jedno jestli jde o soukromníka nebo o státní podnik. Máš trošku převrácený a „poškozený“ pohled na svět - že by to bylo tvou životní situací? ![]()
A nejen ty tvoje kancelářské krysy se snaží dostat na rizikáč, snaží se o to ženy ze všech různých pozic. I ty servírky ![]()
@S.Ivanka Nejsi trochu zahorkla, babi??