Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Existuje pojem „skinny fat“. Člověk má nízkou hmotnost, ale zároveň nízký podíl svalové hmoty a víc tuku.
Pomůže cvičení. Pak může vypadat hubenější i s váhou o 7 kilo vyšši.
Ruzni lide maji ruzne postavy
Pokud se ti tvoje postava nezamlouva, zacni cvicit. Jinak vypada na kostech 60 kilo tuku a jinak 60 kilo svalu.
Záleží jak ta postava vypadá.
Já měřím 151cm a váhu mám 44kg.
Takhle, když je to napsané, tak to vypadá, že musím být krásně štíhlá. No když si vemu oversize mikinu, tak i tak vypadám.
Ale jak si vezmu legíny a obtáhlé tričko, tak to úplně na obdiv není ![]()
Já na vysku 160 Cm vážím 52 kg a pripada mi to akorát. Kdybych vážila tolik co ty, tak si připadám taky oplacana. Dříve jsem vážila kolem 48 a to jsem se cítila opravdu dobre. Po 43roce najednou 3-4kg nahoru a dost mě to štvalo, ale hlídám se abych nepřinesla víc. Pokud se necitis dobre, tak zhubni..
Já mám 158cm a 46kg. Při 60 bych byla jak bečka… moje tchyne měří 165, ma 60kg a je macata… ![]()
@Alušáček Takze by bylo dobry tak tech 52kg? Ty se citis dobre a prijdes si hubenaa? ![]()
Každému bylo dáno do vínku nějaké postavy. Pokud se svou nejste spokojena, zkuste kondiční cvičení, přerušovaný půst, kalorické tabulky…
Pokud by se vám do budoucna ukládal tuk především v centrální oblasti trupu, na bocích a stehnech, může být příčina i v hormonech. Hormonální problém se štítnou žlázou by vám ukládal tuk spíše po celém tělě nějak tak rovnoměrně. Ale ve jmenovaných partiích se ukládá více tuku při dlouhodobém stresu a nadbytku kortizolu, při nadbytku estrogenu a tzv estrogenové dominanci a i při nadbytku testosteronu. Tyto hormonální nerovnováhy s sebou nesou i jiné průvodní jevy a problémy a nejlépe stav zjistíte hormonálním profilem. Na jeho základě je pak možné stravou, bylinami či doplňky nerovnováhy korigovat, je však třeba průběžně, třeba v horizontu 3 měsíců změny sledovat následnými testy a korekce upravovat.
@Tajemnadama Já si teda tlustá nepřijdu…
Řekla bych, že se mi tuk ukláda spíš do stehen a zadku. Ale tlustán nejsem ![]()
162 cm a cca 55 kg, jsem štíhlá. Vážila jsem až 63 kg a tlustá jsem si nepřipadala (ano, v těhotenství jsem měla ještě víc, to nepočítám). Zpětně, když vidím své fotky z toho 63kg období, tak bych řekla „plnoštíhlá“, ale prostě žádná bečka, tlustá určitě ne, BMI taky v normě, velikost 36/38. Teď nosím 34/36. Výsledná postava není dána jen váhou, ale i poměrem svalů, tuku, vody, rozložením tuku, kvalitou kostí, a držením těla. Hodně se dá kouzlit s oblečením a doplňky. Důležité je zdraví, nepřetěžovat srdce, klouby, vykašlat se na zázračné tabletky atd. Dost je toho v hlavě ![]()
@Anonymní píše:
@Tajemnadama Já si teda tlustá nepřijdu…Řekla bych, že se mi tuk ukláda spíš do stehen a zadku. Ale tlustán nejsem
Já bych si oplacnuta prisla. Vidím to prave i na okolí. Ale každý máme jinou postavu. ![]()
Já mám 157 cm. Teď jsem pár měsíců po porodu a mám 56 kilo. 6 chci ještě dolů, tak snad se podaří. Pod padesát si už prijdu moc hubená. Ale já mám postavu přesýpacích hodin a nevypadam nějak tlustě ani teď ![]()
@Anonymní píše:
@Alušáček Takze by bylo dobry tak tech 52kg? Ty se citis dobre a prijdes si hubenaa?
Cítím se dobre, připadám si akorát.
@Anonymní píše:
@Tajemnadama Oplácana jo, ale ne tlustá
O co ti jde když se vlastně pořád obhajujes?
Za mě to není hezká postava na takovou výšku.
Ahoj, chtěla bych s vámi probrat něco, ohledně váhy.
Je to takové složité… Jsem menší a měřím 159cm a strašně mě to štve, chtěla bych být vyšší. Ale tak, bohužel…
A moje váha je 59-60kg. Číslem bych řekla, že to zní hezky nebo alespoň normálně, co myslíte vy? Ruce nemám větší, ani hubené, takové normální, si myslím. Bříško malé. (jako každá) nemám úplně ploché bříško, ale není velké, spíš tak 3% z 10
Ale problém je v tom, že mám tuhle váhu a pořád si prijdu oplacana. Boky mám 91, pas-71cca, prsa- 93. Tuk se mi ukládá hodně do stehen a na zadek a na boky…
Hodně mě štve, že holky s váhou jako já a přibližnou výškou mají jinou postavu
. Co si myslíte o tomto typu postavy? Měla bych ještě zhubnout nebo ne? Nejsem tlustá, ani moc hubená. Takový střed. V BMI se mi taky ukazuje, že mám normální váhu. Děkuji za rady a typy. 
Příspěvek upraven 14.02.24 v 12:52