Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám prosím dotaz. Beru HA, ale zapomněla jsem si paty den po pauze vzít pilulku. Den na to jsme měli s přítelem sex. Beru i antibiotika a bohužel jsem si v te chvíli neuvědomila, ze snižují účinnost antikoncepce, takze jsem mela velky strach z otěhotnění a užila jsem dnes postinor. Nemate některá zkušenost, jak ted užívat antikoncepci? Jestli normálně užívat dal nebo počkat na MS a pote začít az brát? Děkuji
Příspěvek upraven 24.02.17 v 16:34
Brát dál. Ty máś při braní ha plodné dny? Asi ti nefunguje správně.
Je mi 16 a mívám pravidelný cyklus, kdy menstruace trvá 4 dny. V lednu jsem měla 1. pohlavní styk a po něm užila Postinor 2. V lednu přišla menstruace přesně podle kalendáře. V únoru se mi zpozdila o 7 dní a trvala 6 dní. Po té jsem měla opět nechráněný styk, kdy jsem do 2 hodin užila Postinor 2. Menstruace přišla o 9 dní dříve(7 dní po styku), ale byla velmi slabá a trvala necelé 2 dny. Také jsem 1. den menstruace nasadila HA(Sidreta), ale druhý den už menstruace skoro nebyla. Čím ta zpožděná a i předčasná menstruace může být způsobena? Jsou to příznaky těhotenství? A mám dobrat HA normálně? Poraďte, prosím. Děkuji.
Ahojky mám dotaz. Po sedmidenní pauze jsem si vzala první piluluku z platicka až po cca po 14-15 hodinách a brala jsem dál pravidelně, jenže tři dny na to jsem měla ps. Po ps jsem radši užila postinor do tři dnů tak, jak je v letáku. Poté jsem přesně po 11 dnech( prascich) měla další ps u kterého už jsem tedy chráněná byla ne? A nemůže postinor nějak ovlivnit antikoncepci? Aspoň to není napsáno v příbalovém letáku… poté jsem menstruaci dostala na den přesně jen ten první den byla trochu silnější a to bylo asi z postinoru jinak vše v normálu…prosím poraďte teď bych to měla za týden dostat a vím, ze plaším ale chci i jiné názory…děkuji moc ![]()