Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Další diskuze pro pobavení.
Tak jak to máte s jídlem 24. prosince? Uzobáváte? Nejíte nic?
Asi takhle, snahou to začíná a snahou to končí.
Ale jako dětem nám taťka dělal prasátka, když jsme to splnili, to byla legrace.
Ráno mám vánočku a panettone. K obědu ostatní jí vinnou klobásu, já ji nerada tak si vždy něco uklohním
a k večeři štědrovečerní. Pokud mám během dne ještě hlad, tak si dám na co mám chuť.
Pokud jsem hladová, tak kolabuju a jsem protivná. Jelikož má být štědrý den hlavně o rodinné pohodě, jím úplně normálně.
Jím méně, ale jím. Nechci skončit s brutální migrénou z hladu.
Snídame vánočku, k obědu máme jen hustou knedlickovou polívku, v mezičase trochu cukroví ke kafi. Večer klasika salát, ryba, řízek.
My jsme měli vždycky jen ráno vanocku a pak nic až do vecere a nikdy jsem nechapala, jaký má byt smysl tohoto počínání
teď si to dělám po svým a jíme normálně ![]()
Příspěvek upraven 12.12.22 v 08:32
U nás jsou Vánoce o atmosféře, stromečku, pohodě, dárcích. Nemají pro nás duchovní rozměr, nejsme věřící. Tudíž půst by způsobil akorát to, že by po baráku běhalo 5 nas. raných vrčících lidí ![]()
Ne, nepostíme, snídame vanočku a curoví, na oběd máme chlebíčky a polívku a na večeři rybu a br salát a na druhou večeři ještě většinou řízky a salát.
Já když jsem hladová, tak jsem hrozně protivná. Takže jím normálně od rána.
Kdepak, uzobávám cukroví od rána. Letos jako těhotná jim vpodstatě soustavně něco, takže představa, že se postim, jdu do mdlob.
@bjetuschka tak těhotné a kojici a ještě děti do určitého věku mívají z těch náboženských půstů výjimku vždy, ne? Třeba u židů to tak je.
Právě na Štědrý den si vychutnam dobré jídlo. Celý den se těším na večeři, takže přes den musím střídmě, protože bych pak večeři nesnedla, ale uzobávám všechno co mi chutná.
@Semtex píše:
@bjetuschka tak těhotné a kojici a ještě děti do určitého věku mívají z těch náboženských půstů výjimku vždy, ne? Třeba u židů to tak je.
Vůbec netuším, u nás doma se to nedrželo nikdy. Ke snídani normoš Vánočka, pak k obědu máma něco uklohnila (už ani nevím, co dělala, já vařím Kubu, manžel ho má rád) a samozřejmě během dne se uzobává pořád něco. ![]()