Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím maminky a tatínkové, jen mě zajímá jak to máte s vánočními dárky pro vaše ratolesti. Já mám dva kluky 3 a 5 let. Dohromady letos dostanou jeden dražší daleek a pak každý pár menších. Jak to řešíte vy?
Anketa nedává smysl. Určitě hodně nebo určitě málo? Jestli to můžeš změnit, tak tam přidej čísla nebo změň otázku.
U nás dáváme kolem 10 dárků každému dítěti. Je tam vždycky něco, co z toho co napsali, pak je tam knížka, měkký dárek. Balíme i drobnosti.
Asi 3, které si přeje, pak 3 nebo 4, které rozvíjí a jednu společenskou hru a pak tričko s bagry, čepici se světýlkem a knížky. + hračky od prarodičů a kolo. Jedno dítě.
Doufám, že se vlezeme do 12 dárků od celé rodiny. Máme dvě děti, holku a kluka a pokojíček nám praská ve šveh. Nepodporuji mánii, mám na to, tak to koupím, i když to ve finále bude ležet v koutě.
Ten velky tak do deseti tisic, ten maly asi za pet tisic. Plus drobnosti od pribuzenstva.
Starsi dostane tri, mladsi tri a jeden spolecny. Maji toho mraky, od kazde babicky a teticky dostanou dalsich x veci, starsi uz zacina pekne materialne rozmazlena, cas zpomalit.
20-30 ks u nas, 2× 10 ks u babicek. Jsou v tom 3 darky hodnoty cca tisic kazdy, jinak blbustky typu sampon z DM za 30kc. Hlavne at je co vybalovat, tesi se na to cely rok a vybalit jeden dva darky a pak co…
6-7 od nás a s prarodiči dohromady do 10 se vejdeme. Tam koupi na čem se domluvíme a pak nějakou totální blbost. Třeba knizku o krtkovi pro skoro 4 lete dítě. To je to zamrznuti - za nás byl krtecek a nic jiného tak mysli, ze to miluji i nactileti. Naši mi daji peníze pro děti tak koupím co mi prijde super a taky kvalitní … no a pak dostane nějaký skoro se rozpadající plast v krabičce. Když měl kluk dva roky tak jsme to nekorigovali a on už u třetího dárku ztratil zájem o ostatní, ale byl nucen rozbalovat, aby si prarodiče přišli na své a přesto se málo radoval
takže se držíme do 10. A ještě vek: 4,5 roku a 6m. Vidím u příbuzenstva, jak vždy po Vánocích mají vyskladane tuny dárku, ale fakt blbosti a kyce jen aby tam něco bylo ![]()
Příspěvek upraven 12.12.22 v 07:54
Dcera 6 let dostane tři dražší hračky… každá za cca 1tis. A pak oblečení za cca 2000. Je to i dokupy od dvou babiček a od nás (obě babičky jsou u nás na štědrý den, tak jsou dárky pod jedním stromečkem). Pak u třetí babičky bude dárek za cca 1500. I tak si myslím že je to až až.. bude to mít cca ve 12ti balíčkách u nás doma.
Kupuji darky i za babicky, takze nase deti dostavaji 3 - za nas, za jednu babicku, za druhu babicku. Plus neco maleho dava svagr. Takto to mame nastavene od zacatku. Ted uz jsou starsi, tak si i navzajem davaji nejake drobnosti.
Pro nekoho malo, pro me tak akorat.
![]()
@Zvonielka píše:
20-30 ks u nas, 2× 10 ks u babicek. Jsou v tom 3 darky hodnoty cca tisic kazdy, jinak blbustky typu sampon z DM za 30kc. Hlavne at je co vybalovat, tesi se na to cely rok a vybalit jeden dva darky a pak co…
Bych nevěděla co nakupovat… 30 dárku… a baví je to rozbalovat takové množství? U nás mi příjde že kolem těch 10ti dárku i stačí.
Mám 2 holky 2,5 a 8 let. Chtěla jsem dát každý 5 dárků nakonec mám pro každou 8 a přijde mi to celkem dost. Ještě dostanou každá 1 od každé babičky a po 1 od mýho táty, naši jsou rozvedení. Starší si psala o 3 dárky, dostane z toho 2, ten jeden byl nereálný ![]()
@zuza92 No jo no. Ten živý dinosaurus se shání těžko
taky nedostane vsechno