Postupně přicházím na dluhy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4535
28.12.15 17:42
@Anonymní píše:
Ahoj holky, dámy, ženské.
Jdu se sem jen tak vypovídat, popřípadě si precist vaše názory. Dluhy, to není zrovna úsměvné těma, takze cekam i narážky a zensky který si na mne tady poradně smlsnou :) jak to tady bývá zvykem.
Jde o to ze jsem začal a s ptitelem bydlet a postupně zjistuju dluhy, ba i vic exekuce. Na stránce ceerc jsem zjistila ze ma dve exekuce, ale asi to tam neaktualizuji, nebo jsou tam částky bez soudních výloh, ale částky nesedí. Spisove značky ano. Dneska jsem zjistila ze ma třetí exekuci která v ceerc neni napsana… Ma otázka zní, kde zjistim podrobný výpis dluhu?? Solus asi pracuje na stejném principu. Chci uz bezpevne vedet kde co je. Podotikam ze si je přítel udělal z blbosti a ted platime mesicne okolo 10.000 aby jsme to měli z krku. :( ale vždy jak doplatime neco, ukáže se další. Pošta mu chodí na utad a ma odnasku na postu… Tak se do mne dejte. Ja vim ze si každá vybirame chlapy, ze je to vul atd… A ze. S nim budu drz budu, ale copak vy samy jste nikdy neměly dluhy? Ja dluhy mam ale všechny platil tak jak mam. Sama bych nemohla spat, kdybych byla ve skluzu.

Promluvit si s ním narovinu, at ti přizná vše a řešit to konsolidací a jednou splátkou. Jinak můj chlap měl taky dluhy, co si poctivě splácel, tam 30tis. tam si půjčil na auto 120tis. řekla jsem stop, at přizná vše a začali jsme šetřit a šetřit, za 5 let vztahu jsme bez dluhů, máme vlastní byt bez hypotéky a šetříme, abysme mohli bez hypošky do většího. Jde to, ale musí s pravdou ven, jinak tam budou naskakovat penále. Exekuci jsme neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.15 17:52

Holka…nůž na krk, ať přizná kde co má!!!ať se to začne co nejdřív řešit. Nevím, jak velké dluhy to jsou..ty asi taky ne, ale buď se pokusit sjednotit do jedné, pokud to půjde, nebo os. bankrot(tam jsou ale jistá pravidla, který musí splňovat)
Také jsem byla v podobné situaci, sice exe nebyly, ale i tak to bylo hodně psych. náročný
Kdybych na to nepřišla, nevím, jak by to dopadlo..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.15 20:19

Nevlastní náhodou nějakou nemovitost? v katastru je uplně vše napsané, takhle muž taky přišel na jeden dluh, měl už vše doplaceno a plomba na katastru pořád, tak si nechal udělat komplet výpis a něco tam vykouklo, naštěstí to má už všechno z krku, ale chce to se opravdu hodně omezit a jen odpinkávat dluhy ;) vydrž bude líp :)

• Citovat
  • Upravit
1799
28.12.15 21:06

Anonymní

@Anonymní píše:
Nevlastní náhodou nějakou nemovitost? v katastru je uplně vše napsané, takhle muž taky přišel na jeden dluh, měl už vše doplaceno a plomba na katastru pořád, tak si nechal udělat komplet výpis a něco tam vykouklo, naštěstí to má už všechno z krku, ale chce to se opravdu hodně omezit a jen odpinkávat dluhy ;) vydrž bude líp :)

Plomba v katastru znamená vždy dluh jako takový nebo to může být i hypo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
28.12.15 21:09
@Slečna Ferka píše:
Hele zakladatelko, mezi radama, že máš toho chlapa kopnout do zadele (s čímž souhlasím), zapadlo to hlavní.

Ne, registr půjček nikde není.

Prověřila bych si Solus, CBCB, CNCB - ale myslím, že o výpisy musí zažádat chlap sám.

Jinak popravdě, pokud chlapík nemá přehled, kde co dluží, tak je to cesta do pekel. A pokud má, a neřekne Ti všechno, tak ještě rychlejší.

Pořádně si promysli, jestli si ho necháš doma, kór jestli máš děcka.
:think:

Nevíš jak to dělají v bankách, když prověřují klienta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
28.12.15 22:03

Za mě rychle od něj pryč, ty na dluhy přicházíš postupně, na mě se před dvěma roky sesypaly během čtrnácti dní. Nadělal je bývalý na moje jméno ( já blbka ho tolik milovala a věřila mu, že jsem mu dala veškerá práva k účtům, včetně podnikatelského).Pak jsem je dva roky splácela a i po splacení to má pokračování. Pokud je má jen on sám na sebe pryč dokud je čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
28.12.15 22:07

@Jitulinaja
Teda to je uprimnost :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
29.12.15 07:20

@minoe No v bankách jdou do těchto registrů, to je základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.15 09:34

@Monik29 ono je to i na netu výslovně napsané: nařízená exekuce, zahájená exekuce, předpokládám že hypo je napsána jako zástavní právo ;)

• Citovat
  • Upravit
631
29.12.15 11:03
@Anonymní píše:
@Monik29 ono je to i na netu výslovně napsané: nařízená exekuce, zahájená exekuce, předpokládám že hypo je napsána jako zástavní právo ;)

Ano, hypoteka je zapsana jako zastavni pravo smluvni plus tam jsou udaje o bance;) Nelze prehlednout. Taky tam jsou zapsana vecna bremena, na ty bacha!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
29.12.15 12:08

LucianS

Děkuju moc :-) Mám se s nějvětší pravděpodobností stěhovat a v katastru se objevilo: Zástavní právo smluvní a Objekt je dotčen změnou právního vztahu. Po rozkliknutí je tam: Komerční banka, a. s. - Zástavní věřitel, a pak jméno majitele a vedle - Navrhovatel, Zástavce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
29.12.15 13:59

@Monik29 Jj, proto si to clovek musi overit. Jinak prodat byt nebo dum s hypotekou neni dneska zadny problem. Hodne papirovani, ale jde to. Pokud je na nemovitosti hypo a kupujici chce kupovat taky na hypo, tak si to banky dokazi vyridit mezi sebou;) Ale pokud se stehujete do najmu a nevedela jste, ze je tam hypo, pak bych spozornela. Ja jsem na to teda naferovku sve najemce upozornila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
29.12.15 14:04

LucianS

Ano jedná se o podnájem, 21.12. jsem s pánem mluvila a 22.12. toto přibylo na internetu. Já si vždy kontroluji vše na katastru (nebo je i RUIAN), od té doby, co jsem zjistila, že to lze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
29.12.15 14:20
@Anonymní píše:
Nestradame…jen nevíme kde je co… Všechno,.. A kolik toho je…

No, zkus si to po sobě přečíst… Jinak dá se zjistit, kolik má exekucí (to lze asi za 30 Kč na netu), ale celkový dluhy z tvé pozice asi ne (většinou si věřitel počká, až penále naroste tak, že se mu exekuce vyplatí). Tihle lidé nechtějí pomoc, jen vyždímají okolí a jdou dál (a zase narazí na někoho, kdo je polituje a omluví). Pokud se někdo opravdu změní, sám si vše vyřeší (většinou konsolidace, oddlužení…) a nestane se, že se postupně objevují další dluhy. Já bych energii vrazila spíše do vykopnutí miláčka z bytu než do zjišťování dluhů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
29.12.15 15:10

LauraLolaLauraLola

:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...