Postýlka a co do nej?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14309
11.5.13 17:53

Postýlka a co do nej?

Ahoj holky,

postielku sme si už kúpili, ale teraz nastala otázka, čo do nej.:-)

Neviem sa nejako popasovat s matracou, perinkou a polštářkom. Mantinelami? Klinkami?
Matrace-kokos alebo pohanka? Co by mala splnovat? Ma tam byt i molitan? Alebo celokokosove?
Perinka a polstar-ake? cim plnene? Od akej doby sa používa?
Povlečení-z čoho?
Prosteradlo-frote? bavlna alebo?
Mantinel-je potrebny? vyhoda/nevyhoda?
Klinky-ake?
A co tam este nacpat?:-)

ďakujem za odpovede. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2383
11.5.13 17:57

Schválně si také počkám na příspěvky, já už mám vše nachystáno, tak snad to máme v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
11.5.13 18:09

Ahoj,
ohledně matrace- no nevím každý výrobce vychvaluje to své, my máme pro děti kokosový sendvič- kokos-pěna-kokos. Jsou docela tvrdé, když se náhodou počůrají, docela dobře vysychají, ale blbě se svlékají z obalu-ten kokos je jako suchý zip.
Peřinku a polštář bych radila z dutého vlákna (na peří a ovčí vlnu bývají často alergie). Polštářek by maličké dítě mít pod hlavou ze začátku vůbec nemělo- kvůli páteři a pokud budeš mít měkčí hrozí i udušení dítěte při poloze na boku a zádech. Peřinka nám vyhovuje z Ikey- mají skoro čtvercový tvar a naši kluci jsou hodně kutálecí, takže z klasického tvaru obdélníku se vždy vykutáleli a byla jim zima. Nevýhodou je povlečení- musíš pak kupovat jen to jejich Ikeácké.
Prostěradlo mám raději bavlnu- už jsem psala, že jsou kluci kutálecí a nemám ráda, když měli obtisknuté froté na držtičkách. :D
V odplenkovávacím období se vyplatilo prostěradlo nepropustné, ale dost se mi kluci potili.
Mantinel se radí pro mimča aby měli ten prostor uzavřený, mají rádi klubíčkování, my ho máme na postýlce kolem 3 stran- nefouká do ní a na prcka vidím.
Klínek pod hlavu jsem využila hodně-všichni kluci se dlouho trápili s refluxem-ublinkáváním.
Snad jsem poradila. ;) :mavam:

Příspěvek upraven 11.05.13 v 18:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
11.5.13 18:10

Mantinely - ano- náš miláček má tendence vrážet hlavou do příček v čele postele
Matrace kokos/molitan u babičky má s pohankou - nevidím v tom žádný výrazný rozdíl :nevim:
Peřina a polštář - jak bylo zmiňováno - optimální duté vlákno
prostěradlo - máme froté i bavlnu - nějak to neřeším

• více bych tam asi věcí necpala :lol: jo, máme tam přivázané hrací leporelo od Lamaze (velmi oblíbené)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.5.13 18:11

Matraci máme na mimino molitan, stačí, mimčo je lehký, tak není potřeba tak tuhou. Mantinely, máme, celkem se to osvědčuje, už třeba jen proto, že se teď točí na břicho a z břicha občas přepadne zpátky, tak aspoň trochu má ten pád změkčený.
polštářek používá až skorodvouleťák, do roka bych nedávala a i pak mají tenké polštáře.
Prostěradlo bavlněné Jersey, froté nemám ráda, zachytí každý chlup.
Když o tom přemýšlím, tak celá postýlka je vybavená z ikey, povlečení máme mimo jiné bavlněný satén a ten je skvělej, drží už třetí dítě a je krásně měkoučký.

edit: Jinak čím méně věcí v postýlce je, tím lépe, ideálně jen prostěradlo a lehkou peřinku z dutého vlákna, když se začne dítě různě posunovat, tak mantinel a jinak nic, v postýlce se spí, takže maximálně nějakého muchláčka nebo kolotoč

Příspěvek upraven 11.05.13 v 18:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
11.5.13 18:14

@miisenka

Matrace-kokos alebo pohanka? Co by mala splnovat? Ma tam byt i molitan? Alebo celokokosove? - kokos nebo pohanka jsou hygienictejsi, ale tvrdsi.. musis osahat a poradit se v krame… ;) My mame obyc… ;)
Perinka a polstar-ake? cim plnene? Od akej doby sa používa? - perinku a polstar mame v sade z normalniho detskeho obchodu, snad dute vlakno, nemam uz obal, ale standartni, co prodavaji. My polstarek nepouzili snad do roka (u vetsiho, mala nema zatim nic, jenom latkovou plenu pod hlavou) a perinku od zacatku (meli jsme doma chladneji, u male pouzivam normos deku)
Povlečení-z čoho? - nam se osvedcilo flanelove, kdyz je chladneji a bavlnene, kdyz je teplo
Prosteradlo-frote? bavlna alebo? - prosteradlo jsem kupovala frote… i me je prijemnejsi a ze zacatku davala pod maleho, kdyz spal bez kalhot (jenom v plence), latkovou plenu nebo velkou latkovou osusku
Mantinel-je potrebny? vyhoda/nevyhoda? - mantinel nam se osvedcil, kdyz byl maly vetsi, neomlacoval se tolik o postylku (o zbrdlinka)… Byla to dobra vec. Lepsi nez tam cpat potom deku nebo neco takoveho.
Klinky-ake? - klinky, u maleho nepotrebne uplne (nebyl blinkaci), u male jsem podlozila postylku na jedne strane, takze je vys hlavou nez nohama a jde to i bez klinku.. ;)
A co tam este nacpat?:-) - jeste nejake hracky, az si zacne hrat (po tretim mesici)..

slozeni nasi postylky je nasledujici: matrace, na ni frote prosteradlo, na nem latkova tetra osuska (kvuli eventualnimu poceni), pod hlavickou latkova plenka (slozena), na tom dite a na diteti lehka deka (larysa). Hracky: zavesne, retezy (prodavaji na kocarky), zavesena guma (do kalhot) a na tom navesene hracky (podle potreby obmenujeme).. ;)

snad jsem trochu pomohla… ;)

• Citovat
  • Upravit
1567
11.5.13 18:14

Pro novorozence jsem měla:

• matrace kokosova s molitanem uprostřed
  • polyuretanová ochrana matrace
  • hladké bavlněné prostěradlo
  • mantinely

Peřinu a polštář z dutého vlákna, ale to je potřeba až později, polštář až od 1 roku. Peřinu jsem dávala až tak od 9měs, napřed jsem měla zavinovačku a pak spací pytel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
11.5.13 18:36

Tak pro uplne male mimco nema byt v postylce nic, co neni nutne - takze matrace a prosteradlo (pod to nepromokavy chranic).
mantinel je na tobe, az se zacne prevalovat, tak je fajn, ze se neprasti hlavou, u tech uplne malych to nehrozi, takze je to spis pscyhologicke „uzavreni“ postylky - mimco nema pocit, ze lezi v otevrenem prostoru.
hracky zadne, pozdeji kolotoc nad postylku.

jinak nam se osvedcil kapsar zvenku postylku - na bavlnenou plinku, dudlik, moskytieru atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
11.5.13 18:38

Mockrát ďakujem.. :lol:
pomohli ste mi, este teraz sa preluskat tymi netovymi obchodami a bude to ok..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
11.5.13 18:44

Madraci - molitan+kokos
klín - Týna se začala točit do luku a po sundání klínu se do týdne stovnala
Kája Mařík pod nožičky stačí a nedám dopustit :mrgreen:
prostěradla - bavlna
povlečení - bavlna
mantinel - ano obě holky cestují
peřinka - až kolem 6m zatím přikrývám zavinovačkou
polštář - koupila jsem v 18m DORMEO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2918
11.5.13 18:48

Mantinel se mi zda jako velmi prakticka vec. Mame kolem uplne cele postylky i ted, kdyz ja malej uz velkej :) Neustale kolem sebe mlati rukama, nohama i hlavickou, tak to ma trochu bezpecnejsi. Pro mala miminka se mi zda mantinel vhodny kvuli pripadnemu pruvanu nebo chladu.

Polstarek a perinku jsem dala az tak ve 14mesicich. Do te doby spinkal ve spacacku. To je skvela vec proti odkopavani :) Muj syn nenavidel byt zavinuty v zavinovacce, tak byl spacacek dobrou alternativou. Kdyz bylo chladneji, jeste jsem pres nej hodila tenci deku…

Napromokavou podlozku jsem zatim nevyuzila vubec. Nikdy jsme nemeli nehodu. Malej ani neublinkaval. Takze to bude hodne individualni. Asi ji vyuzijeme az ted budeme odplekovavat.

Co se tyce materialu, je mi sympatictejsi vse bavlenene. Frote byva takove hrubsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
985
11.5.13 18:53

Ja mam vybranou madraci pohanka kokos stred molitan kokos a zas pohanka hlavne kvuli tomu sundavani potahu ale na trhu je velky az neprehledny vyber, deku stopro antialergeni taky velky vyber, polstarek zbytecny, podlozku nebo gumove prosteradlo pod latkove stopro usetri praci, nektery mimca jsou radci ze zacatku v zavinovacce, no prosteradla sou i z jedne strany rovnou pogumovana, pokud si porizujes kojici polstar mas moznost i z klinem nebo rovnou takovi ktery tam ma pevny klina miminko do 3 mesice vnem muze spat to je fajn pokud blinka a chces ho myt treba v kosi a nechces kupovat dalsi madraci, povleceni asi bavlna a na zimu mikrovlakno pokud chces aby mohlo spinkat z holima nozickama jen v ponozeckach leto staci decka, a ze zacatku muzes pouzivat osusku kdyz je telplo nebo velkou plenu, kolotoc taky ruzne typy hrajou sviti, no vsechno mozne pak na www.deticky.cz maji svetilko z odupuzovacem komaru na ultrazvukovem principu pak uz asi jen slintaci decku z poutkem na dudlik ad se ty v noci lepe hleda a i mimi ho najde snaz, jinak jde pouzit bud ergonomicka podlozka ci podhlavnik kdybys moc chtela neco jako polstar, preju stasnou ruku pri vyberu a hodne stesti pri porodu zdrave a klidne miminko vam vsem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
11.5.13 18:58

Vše co bylo řečeno plus já tam mám kojící polštář o který ji opírám aby spala na boku, máme 3 týdenní a na zádech se bojím…

• Citovat
  • Upravit
medvidekmyval
11.5.13 19:13

Vše až na matraci jsem koupila v setu na mamitati.cz přišel mi jako nejlevnější a nejpřehlednější e-shop

• Citovat
  • Upravit
_Kaczenkaa_
11.5.13 19:18

Ahoj,

my máme matraci kokos, prostěradla bavlna, povlečení taktéž, peřinku v postýlce mám a používám občas, ze začátku jsem spíš využívala zavinovačky, na polštářek času dost a mantinely jsme dokupovali až po porodu a jsou stejně k ničemu, koupili jsme takový ty na půl postýlky a potřebovali bychom přes celou, malá dost cestuje… :roll:

Teda a s klínama do postýlky jste mě dostaly, my chytráci převrtali postrýlku :lol:, jsem netušila, že se něco takového dělá… :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510