Postýlka a co do nej?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
medvidekmyval
11.5.13 19:13

Vše až na matraci jsem koupila v setu na mamitati.cz přišel mi jako nejlevnější a nejpřehlednější e-shop

• Citovat
  • Upravit
_Kaczenkaa_
11.5.13 19:18

Ahoj,

my máme matraci kokos, prostěradla bavlna, povlečení taktéž, peřinku v postýlce mám a používám občas, ze začátku jsem spíš využívala zavinovačky, na polštářek času dost a mantinely jsme dokupovali až po porodu a jsou stejně k ničemu, koupili jsme takový ty na půl postýlky a potřebovali bychom přes celou, malá dost cestuje… :roll:

Teda a s klínama do postýlky jste mě dostaly, my chytráci převrtali postrýlku :lol:, jsem netušila, že se něco takového dělá… :roll:

• Citovat
  • Upravit
14309
11.5.13 19:26
@_Kaczenkaa_
Teda a s klínama do postýlky jste mě dostaly, my chytráci převrtali postrýlku :lol:, jsem netušila, že se něco takového dělá… :roll:

tiež riešenie..oni existuju aj nadstavce na postielku..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
11.5.13 20:00

Matraci jsme měli a máme celokokosovou. Je dost pevná, někdo teda tvrdí, že plesniví, ale my ten problém nemáme a nikdy jsme neměli. Máme na ní nepromokavou podložku, pravidelně ji otáčím.

Placatý polštář dostal syn někdy kolem roku, peřinu mnohem dříve, ale prvních pár měsíců spával jen v zavince nebo pod dekou (narodil se v červnu). Obojí jsme kupovali v Ikea, s výplní z polyesteru.

Povlečení máme klasickou bavlnu a jsem spokojená, oceňuji hlavně zipy, nikde neleze peřina ven. Prostěradla mám všechny froté, ani jsem nad tím nijak nikdy nepřemýšlela a vzala to, co v shopu měli.

Mantinel jsem neměla, máme postýlku se stahovací bočnicí, mě osobně se to moc nelíbí, takže jsme se celé dva roky bez toho obešli naprosto v pohodě. Fajn to určitě je kvůli dudlíkům, člověk je pak po nocích asi neloví po zemi, ale jen někde po postýlce.

Klín jsem neměla, osvědčil se mi ale podhlavník „na placatou hlavou“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
11.5.13 20:09

Matrace-kokos alebo pohanka? Co by mala splnovat? Ma tam byt i molitan? Alebo celokokosove? nekde si to osahej…pohanka i kokos jsou desne tvrdy…za me obyc molitan pro cerstvouse ideal! kokos je dobrej…ale az u velkych…a nemel by byt nahore.
Perinka a polstar-ake? cim plnene? Od akej doby sa používa? polstar sem davala cca od roka..perinku dute vlakno.
Povlečení-z čoho? povleceni bavlneny.
Prosteradlo-frote? bavlna alebo? povleceni sem mela nepropustny…frote i bavlneny.
Mantinel-je potrebny? vyhoda/nevyhoda? mantinel jsem kupovala az pozdeji…az kdyz se mala v noci moc mlela a mlatila se o sprusle.
Klinky-ake? to nevim čo je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
11.5.13 20:20

Ja jen dodam, ze misto jakekoli deky spi maly jen ve spacim pytlicku.On si totiz deku vzdycky pretahuje pres hlavu a ja umirala strachy, jestli dycha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
11.5.13 20:22

Mantinely z Ikea
matrace molitan+kokos za 4 stovky, slouží skvěle
nepropustná podložka z Ikea
prostěradla napínací z Ikea

ze začátku byla dvojčata v zavinovačkách, pod hlavou plínka, pak šla do spacích pytlů.

Polštář jsem dávala asi až v roce a půl (Ikea), peřinku zatím vůbec - do povlečení jsem dala fleecovou deku a používala v zimě. Povlečení a peřinka Ikea.

Nesmysly typu nebesa, kapsář, vysoký mantinel jsem neměla.

Toť vše, víc toho v postelích nemají.

Příspěvek upraven 11.05.13 v 20:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_
11.5.13 20:22

@miisenka
Njn, když i to potřebovali hned jak jsme přijeli z porodky zvednout a ani mě nenapadlo to hledat, ač jsme ho v porodnici měly… :zed:
Tak třeba příště… :lol:

• Citovat
  • Upravit
14309
11.5.13 20:43

@mikitaa
dakujem, ja to osaham..:-)..len mi pride ze v kazdom obchode sa snazia predat to co sa im hodi a nejako neriesia funcnost a pod..
klinek je toto:
http://www.mamitati.cz/…in-4227.html
:pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
11.5.13 20:43

@_Kaczenkaa_ človek sa stále dozvedá nové a nové poznatky..:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
11.5.13 20:44

@sovicka1
dakujem..tiez netrpim na nezmysly typu nebesa.. :cert:
ale sto ludi, sto chuti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
11.5.13 20:57

Ahoj-vše tu bylo popsáno, ale ještě jeden poznatek-pro malé miminko kup slabší matraci - kvůli monitoru dechu (aby správně fungoval)Miminko je lehké a stačí mu. Po roce jsme kupovali novou matraci, silnější a monitor jsme dali pryč. Oni to přímo v návodu na monitory píší, jak slabá či silná matrace je vhodná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25146
11.5.13 21:16

Měla jsem peřinku a polštářek - použily jsme až později. Matraci máme nějakou obyč molitanovou. Mantinely máme a dokonce jsem později šila mantinely na celou výšku postýlky. A já ještě hodně uvítala na postýlce kapsář.
Povlečení balvněné, ale nebála bych se ani krepu. A prostěradlo máme obyč froté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
12.5.13 16:20
@miisenka píše:
@mikitaa
dakujem, ja to osaham..:-)..len mi pride ze v kazdom obchode sa snazia predat to co sa im hodi a nejako neriesia funcnost a pod..
klinek je toto:
http://www.mamitati.cz/…in-4227.html :pankac:

ajo..tak to jsem nepotrebovala..to ani nevim ze existuje :-) a je to presne jak rikas…kazdy prodejce prodava to co ma a rika ze je to nejlepsi…ja prodavam taky nabytek i matrace…ale kazdymu vyhovuje neco jinyho…nikdy bych si nedovolila tvrdit ze to co mame je nejlepsi..pac kazdy spi rad jinak. my treba kokos ani pohanku nepozivame…me osobne to neni prijemny…ale chapu ze nekomu to vyhovuje…navic je to dobre i z hygienickeho hlediska…ale male cestve mimco bych na to ja osobne nedala a prijde mi idealni obycejny molitan…ale fakt si nekam zajdi a vyber si sama co ti bude prijemne…druhou otazkou pak je jak to bude prijemne tomu mimcu :mrgreen:
@Minutet ..jj to mas pravdu..pro ty co maji predcasnaky a pouzivaji monitor je to dulezity…ovsem dopredu to nikdo vetsinou nevi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25146
12.5.13 21:59

@miisenka Tak ten my bysme použily, ale máme postýlku, která tak šla napolohovat. Malá byla hodně blinkací a šikmo měla matraci asi do půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí