Náhlý úbytek spánku u 9měsíčního miminka

195
10.5.13 19:57

Náhlý úbytek spánku u 9M miminka

Hezký večer, maminky,
minulý týden dostala naše 9M dceruška šestou nemoc a od té doby začala spát přes den daleko míň. Byla zvyklá spávat v kočáře na balkoně či u okna dopoledne a odpoledne, celkem to denně dalo cca 2-3 hodiny, pokaždé jinak, ale málkody méně. Od té doby, co měla horečky, se začal denní spánek rapidně zkracovat ovšem ne, že by to dceři stačilo, probouzela se třeba už po půl hodině unavená a ukňouraná. Nejdřív jsem si říkala, hjestli to není rýmou, kterou měla dost ošklivou.
V posledních dnech spí dvakrát denně po půl hodině, ale to je horor, nic ji nebaví, chce pořád nosit, večer je absolutně přetažená, ale potřetí prostě neusne, tak chodí aspoň trochu dřív, ale v 6 ji nebudu dvat spát na noc.. :oops: Máte s tím prosím někdo zkušenosti? Je to jen období, nebo prostě zkracuje dobu spánku? Ale tak rychle a najednou?? :nevim: Moc děkuji všem za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1803
10.5.13 20:26

Ahoj, syn ma 8M a spi mi nekolik dni taky uz jen 2× denne po pul hodinach… Pred tydnem aspon 3×… Ale chodi spat kolem pul sedme vecer a spi celou noc do 5.30. Snazila jsem se to posunout, ale asi na to jeste nebyl spravny vek… Takze nic neni na tom, kdyz das ditko spat proste driv na noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
10.5.13 20:33

Přesně tak spal můj syn 2× denně po 40 ti minutách, já byla zoufalá, páč se budil s tím, že je nevyspalý..až teď se mu povede usnout po obědě i na 2 hodiny, ale to je cca 2× do týdne..spí 2× denně dopo a odpo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
10.5.13 20:42

Díky za reakce!

Čím to ale je, že prostě nespí dýl, když se pak vzbudí nevyspalí? :dance:

No jo, ale když jí dál spát dřív, tak se mi vzbudí dřív a to bude stále to samé, akorát s posunem o hodinu dřív.. :,( Navíc u nás se ani nespí celou noc v kuse, budí se, pokud nejsou nemoci ani zuby, tak tak 3×, teď v době nemoci klidně 2 hodiny prosvrtí, takže by to o to víc měla dospat přes den, ale houby!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
10.5.13 20:46

@pampeliš a co dělá tvoje beruška v bdělém stavu? Jaká je její činnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
10.5.13 20:53

@berry4 v bdělém stavu se plazí svým ležérním tempem, válí sudy, pohupuje se na čtyřech, hraje si s čímkoliv. co se nabídne, málokdy sama, to jen když je dobře vyspalá. No a když se pak trochu unaví, tak čteme, děláme paci paci pacičky nebo nosím v nosítku, k tomu zpívám, tak různě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
10.5.13 21:03

Ahoj, tak tohle jsme měli taky jen o něco dýl. V deseti měsících prodělal šestou nemoc a pak přes den přestal skoro spát. Spal 2× tak po půl hodině a byl to děs. Nemohla jsem ho uspat a byl pořád protivný. Tak jsme najeli jen na jedno spaní po obědě a spí mi tak 2 až 2,5 hodiny, ale je fakt, že v noci spí od půl osmé do půl osmé - tak těch 12 hodin. Mám pocit, že potřeboval víc unavit a pak byl schopný spát dýl přes den. Ale ten přechod byl náročný. Ráno jsem ho pořád dokola uspával, aby si zvykl a vydržel do oběda. Ale zvykl si. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
10.5.13 21:11

@pampeliš a co tak být víc venku? Najet na jedno spaní denně- po obědě a bez vytáček? Píšeš málokdy sama- to taky ení úplně v pohodě, dítě v jejím věku už by se mělo vcelku umět samo bavit. Já pouštěla děti do étéru, měly po bytě různě hrací plochy, ale všude něco k dispozici. A nejlepší stejně byla kuch. linka a nádobí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
11.5.13 08:16

@anykam To si teda nedovedu představit, že bude spát jen jednou, protože ráno je po dvou hodinách pěkně utahaná a dvě až dvě a půl hodiny po prvním spánku totéž :think:
@berry4 Joo, zapomněla jsem napsat, že když je zdravá, chodíme ven dvakrát denně, po prvním spaní a pak navečer. Poslední dobou taky jezdíme na výlety ke kamarádkám, kde býváme celý den, to se to pak spí určitě líp. Hraje si sama, pokud má dostatek spánku, to je pak pohoda, ale takhle.. :zed:
Ale na jeden spánek podle mě ještě zralá není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
20.5.14 09:22

Holky, chci se zeptat malý má 9m.. doteď spával dopo 2h a odpo 2h.. poslední dny se mu dopo těžko usíná, dneska jsem ho uspala v šátku, kde zaručeně trvdě usne a vzbudil se po 15min a plný energie.. zkusím mu tedy dát oběd už na 11 a pak ho dát spinkat.
máte to tak někdo že už vám děti spí jen jednou denně..
jinak večer chodí v 19,00 a spí do 6,30 ;)

děkuji za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
20.5.14 09:27

@NikSo Mně v tomto věku začala dcera spát jednou denně cca 1 hodinu. Ale ona spí celkově málo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aff
1267
20.5.14 10:32

@NikSo :Tak mě malá spí dvakrát přes dopolko, dvakrát přes odpoledne.Ale ona nespí dvě hodiny v kuse, ale max hodinu a v kočárku taky..ale co si pamatuju u kluka, tak spal kolem roku už jen jednou za den třeba tři hodiny a stačilo mu to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
20.5.14 12:14

Nas spi od 20 do 6, pak dopoledne v prumeru 2 hodky a odpoledne PRESNE 30 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
20.5.14 13:52

Já se omlouvám, ale budu parazitovat se svým dotazem.Od doby, kdy došlo ke změně času ze zimního na letní se mi z hodného a spícího miminka stal ďáblík. Přes den si zachovat svůj standard, vstává kolem šesté, kolem deváté je vyřízenýusne a spí tak do jedenácti, pak jde spát v jednu a spí tak do dvou, když ho chci uspat kolem páté, protože je protivný a šudlí se, neusne ani kdybych se na hlavu postavila, v šest odpadá a spí jak kdy-někdy do osmi, někdy do jedenácti-pak se probudí a tři hodiny řádív noci se budí, co hodinu-už jsem rezignovala a spí se mnou v posteli, ale celkově v noci moc nespí, začíná to být pro mě celkem únavné, spím v průměru čtyři hodiny denně, poraďte jak ho nanoc zklidnit, aby se tolik nebudil nebo ho donutit kolem páté usnout, aby se do šesti prospal a mohl jít v devět na noční spaní. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
20.5.14 14:22

Mě Sára od 10 m spala jednou denně, nejprve 1,5 h cca a později i déle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie