Potahované dorty - volná diskuse

• Otevřená skupina

Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

9867
16.11.09 20:53

Potahované dorty - volná diskuse

A pokračujeme - doufám - tady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5021
16.11.09 21:05

Nešlo by třeba tu starou zamknout a tady hodit odkaz, aby se dalo případně podívat, pokud by někdo chtěl zapátrat po nějakém odkazu, fotce atd.? Ale třeba je to i zbytečné… 8-) Jen taková myšlenka.

Za novou diskuzi díky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
16.11.09 21:10

Holky, uplne jste me nadchly, takze letos se dort objednavat nebude a neco upecu. Bude to uz pristi tyden, tak ale protoze tam mate tajne sifry..jako budu to potahovat hmotou od Ariel…prosim prosim, napiste mi co se vam osvedcilo na potahovani, co dovnitr?? Starou diskuzi vzdycky zacnu cist, ale je to strasne dlouhy, pak se zahrabu do odkazu a je pulnoc, tak ve sprse jeste premyslim a za par dnu je to zas stejny a nevim nic!! :zed: A kde se co da v Brne sehnat, jake mate zkusenosti… Tento tyden budu delat medovnik, udajne pry jeden z nejlepsich, tak jestli se povede, dam Vam recept :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
16.11.09 21:24

Alenko, dělala jsem potahované dorty dva, oba se povedly, byly výborné.Dělala jsem mramorový korpus , potahovací hmotu od Ariel a na krémy se zkus podívat sem
Prozkoumej skupinu na téma Potahované dorty-dobré rady a klidně se ptej i tady. :wink:

Jinak pro mě byl největší problém sehnat pšeničný sirup do potahovací hmoty (nakonec jsem ho splašila v malém bioobchodě, dá se i sehnat přes net, ale je dražší poštovné než samotný sirup) a moc mi nejde hmotu obarvit tak, aby měla všude stejný odstín.Ale jinak se to dělá moc dobře a je to návykové. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
16.11.09 22:15

A čím jsi to obarvila? Zase jsem se zacetla, teda to bude hotova maturita ten dort…teda hlavne ta hmota na potazeni 8-o Ale ja to dokazu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
16.11.09 22:45

Dalsi dotaz, jak vyplnite ty ruzne tvary, vybrala jsem si, ze asi udelam balon, protoze ty ma chlapecek rad. No a to mam ten korpus nejak vytvarovat do balonu nebo jak? No asi jo, ze :lol: Ale hlava mi to nebere…Jsem holt tezky amater :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
16.11.09 22:52

Ahoj holky, jdu se k vám připojit :lol:. Moc se mi diskuse o dortech líbí ;). Potřebuju nějakou inspiraci.
Tady jsou moje výtvory. Zatím 2 potahované dorty dceři ke 4 měsícům a k půlroku. Korpus dělám mramorovej, už tu na něj taky byly odkazy. Sice mě zdržuje to patlání po lžících, ale výsledek stojí za to. Na potahování jsem použila falešnej marcipán a taky to šlo. Akorát vždycky nevím, jak to nazdobit :oops:.
Za 3 týdny chci udělat manželovi k narozeninám. Líbilo by se mi něco s tématem motorky. Ale nevím jak na to? :nevim: Poradíte mi něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
16.11.09 22:54

Jo, tady je ten dort ke 4 měsícům (můj úplně první pokus tohoto typu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
16.11.09 22:56

A ještě ten půlroční ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
16.11.09 22:56

A ještě ten půlroční ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
16.11.09 23:02
Alenka píše:
A čím jsi to obarvila? Zase jsem se zacetla, teda to bude hotova maturita ten dort…teda hlavne ta hmota na potazeni 8-o Ale ja to dokazu :pankac:

Alenko, já barvím normální potravinářskou barvou Kovandovi. Líp se mi to obarví, když je to jakoby mokré, to se ta barva pěkně rozpustí a hmota se obarví. Jinak to musím hodně propracovat.

Alenka píše:
Dalsi dotaz, jak vyplnite ty ruzne tvary, vybrala jsem si, ze asi udelam balon, protoze ty ma chlapecek rad. No a to mam ten korpus nejak vytvarovat do balonu nebo jak? No asi jo, ze :lol: Ale hlava mi to nebere…Jsem holt tezky amater :oops:

A tohle by mě taky zajímalo, tak doufám, že někdo poradí :lol:. Viděla jsem sice v obchodě formy ve tvaru srdce, medvídka, apod., ale to se mi zase nechce kupovat tolik forem (za chvíli bych to neměla kam dávat) a stejně si určitě vymyslím dort, na který prostě forma neexistuje. Třeba ta motorka :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
17.11.09 12:29

Alenko, já měla nějaké obyčejné barvy v prášku z dorgerie a pak gelové, ale mě to barvení nějak nejde.Barvy v prášku Kovandovi všichni chválí, já je nesehnala, ale asi je objednám přes net.Protože to barvení je jediné, co se mi nedaří.Ale našla jsem návod, který přece jen pomohl. :wink:
Jak obarvit marcipán

Co se tvarů týče, já dělala zatím potahované jen kulaté, ale dá se upéct korpus na plech, udělat z kartónu šablona (medvídek, srdce, nebo třeba ta motorka, cokoli) a oříznout.Zbytky se pak dají použít na domodelování korpusu…ale třeba na balón je tuším speciální forma.

Heluso, podle těch dortů pro dcerku soudím, že hravě zvládneš i motorku.Určitě se pak pochlub, jsem zvědavá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
17.11.09 17:43

Judy, ten návod na barvení je super. To příště zkusím :D. Ty barvy já mám už poměrně dlouho a určitě jsem je kupovala v nějakým obchodě jako je Globus, apod. Rozhodně to nebylo nic speciálního. Dělala jsem tenkrát tříbarevnou bábovku ;). A jsou normálně v papírovém pytlíčku.

A ta šablona mě napadla taky. (Poté, co jsem viděla ten dort s koněm, co vkládala janac :lol:). No je to výzva! :mrgreen: Určitě se pochlubím, jestli bude čím :roll: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
17.11.09 19:01

Holky, ráda bych se k vám přidala. Později hodím fotky mých výtvorů, teď jdu uspávat prcky. Balon (míč) se dá udělat tak, že upečeš korpus v nerez miskách, pak se to postaví na sebe širšími kruhy a dořeže. Snad je to k pochopení…
 Zatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
17.11.09 19:42

Jee Marlen, to jsi me potesila, radej koupim nerezovou misku nez formu za 400!! Jinak jsem si delala plany, jak pristi rok manzelovym kulatinam udelam hokejovy dort a on mi dnes oznamil, ze marcipan nesnasi, ze mu to nechutna 8-o Tak budu muset kremovej, no treba po svym dilku budu nakonec rada. Jinak ty formy atd jsem nasla tady http://eshop.timidekor.cz/…orma-kopacak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny