Potahované dorty - volná diskuse

• Otevřená skupina

Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3470
17.11.09 20:07

Alenko, forma pěkná, ale jak píšeš, za 400,–! To raději ty misky. Jinak já mám z ještě po rodičích formu na srdce, podkovu a kruh. Pekla jsem i barbínu ve formě a bábovku a na to jsem posadila korpus z misky a dovnitř panenku, jen to potažení nic moc.
Přikládám fotky mých pokusů.
Traktory k druhým narozeninám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
17.11.09 20:07

Opět traktory:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
17.11.09 20:08

Na křtiny pro dcerku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
17.11.09 20:10

Pat a mat ke třetím narozeninám. Fotka nic moc, fotila neteř, druhého už jsme ani nestihli, děti se o ně málem popraly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
17.11.09 21:10

Marlenko, pěkné dorty! :lol:
S těmi nerezovými miskami by mě to teda nenapadlo 8O. Fakt se v tom dá péct? A jak potom odhadneš množství těsta? Vím, že tu byl odkaz na výpočet, ale byly tam jen klasické formy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
17.11.09 21:51

Heluso, dá se v tom péct dobře, já mám takové obyč z kauflandu, klasicky vymazat, vysypat. Těsto dávám odhadem, mám recept na korpus do dortové formy 23 cm průměr a buď dávku zdvojnásobím (když peču víc, třeba na tu panenku) nebo peču jen z půlky, prostě leju do misky tak do 3/4, něco nabude, kopeček seříznu a děti se o něj postarají.
Já jsem z potahovek nadšená, vždycky mám nějakou představu a pak se divím, jak mi to nejde. Dělám falešná marcipán ze salka a sušeného mléka s trochou vody. Ale dám na vás a zkusím tu z tím sirupem od Ariel. Jen je škoda, že to pak málokdo jí (teda ten vršek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
17.11.09 22:22

Marlenko, na kopeček jsem někde vyčetla, že se položí prkýnko nebo plech (a něco navrch na zatížení), nechá se to tak chvíli a krásně se to slehne. Ale jestli bys měla děti ochudit o jejich mňamku, tak to dělej podle sebe :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
18.11.09 08:40

Marlenko, teda, dorty krásné, ale navíc ještě obdivuju, že má každý z kluků svůj osobní, to se mi moc líbí. :wink: Pat a Mat mě zaujali nejvíc, taky u nás kdysi byli velký hit a tobě se moc povedli.
Co se marcipánu týče, u nás ho půlka rodiny jí a půlka ne, tak se to vždycky nějak podělí a nikdy se nevyhazuje. 8-)

Jinak já mám z forem jen klasickou kulatou, pak bábovku a autíčko.Uvažuju o tom srdci, to se dá dát komukoli, ale spíš asi ten peníz využiju jinak a budu improvizovat nebo použiju šablonu.Ty misky jsou moc dobrý nápad.

Na boule opravdu dávám prkýnko a lehce zatížím, krásně se to slehne (musí to být ještě teplé).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
18.11.09 09:28

Judycum a nesrazí se to těsto, když to zatížíš? Já mám pocit, když to třeba vyklopím na desku, že se to jako zdrcne. Každopádně kluci a manžel vždycky , když jdu péct , tak se ptají,kdy už to bude, tak dostávají odkrojky.
Díky za pochvalu. Dva dorty jsou nutnost, jeden by na oslavě nestačil a navíc kluci si závidějí, třeba když mají svátek a má jen jeden z nich dortík. Teď mě čeká oslava Šimona a ten si objednal hasičské auto, chci zkusit potahovku z marschmalow bonbónů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
18.11.09 17:14

Ahoj holky, tak se sem stěhuju i já, jestli teda můžu :oops: …

Marlenko … dortíky máš moc povedené a ty modeláže figurek :potlesk:

Heluso … taky peču v nerez miskách obyč z Tesca :wink: … a do misky odhaduju množství těsta tak jak ti psala Marlenka - cca do 3/4 :palec:

Judy … na srdce jsem si udělala raději šablonu :think: , přesně proto, abych neutrácela penízky :oops: :lol: … ještě jsem Ti chtěla říct, že Kovandovi u nás koupíš v Tescu - tak pokud máš nějaké poblíž, tak prubni :wink:

Jo a odkrojky využití u nás mají - dělám z nich punčovinu a tou pak dotvarovávám dortíky … a teď ji využiju jako jeden druh cukroví - kuličky obalené v kokosu :palec: (chybí slintací smajlík), nebo namočit do čokoládové polevy a ozdobit cukrářským sypáním :pankac:

Punčovina : odkrojky z korpusů (klíďo i mix), zbytek krému, marmeládka, možno trochu strouhaných oříšků a i troška rumu … spatlat do jednolité hmoty - je to moooooooc dobré !!!!

No a já mám za sebou jeden dortík, ale je krémový a ne potažený, tudíž foto nevkládám :think: , ale mám nachystáno na potažený na tento pátek, tak pak přibude i foto :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.11.09 17:40

Děcka, vkládám vám tu teda tu moji slanou ozoru, prosím, moc se nesmějte, ale těžce mě to nasalo :lol: :lol: :lol: Chuťově byl ale super, můžu doporučit. A ten sýr teda doporučuju tavit v plátcích, rozvalovat už to v životě nebudu zkoušet :lol: [ https://data.emimino.cz/…80/38002.jpg *]

Recept je z MMB , paní se teda povedl o poznání víc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janac_ek
18.11.09 18:36

haha, škopek je SUPER!! :pankac:

jinak co se týče těch forem tak já mám zato, že jde pect v cemkoli. Já jsem pekla v hrncu, pac jsem svoji formu nekomu pujcila..a nevim komu :zed:
dort šel vyplknout pekne, vybouleny nebyl..i když je pravda, že při se při chladnutí trošku sprdl..cjápete co myslím, že? Zas někdo by třeba zrovinka chtěl mát vyboulenec (= míč) :lol: :lol:

:mavam:

Janac

• Citovat
  • Upravit
3470
18.11.09 20:49

Angua - pěkné, hned bych si kousla :lol: :potlesk:
Já jsem kdysi dávno rozvalovala sýr na sýrovou roládu, chce to pořádně prohřát ve vodní lázni. Ale válet plátkáč by mě nenapadlo :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
18.11.09 21:18

Anguo, ten dortik me teda docela zaujal, jen takova vecna, jak se to prosim ji?? Da se to vubec nakrajet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.11.09 21:39

Marlenko - ten plátkový se právě naskládá vedle sebe, aby se lehce překrývaly kraje a lupne se to na chvíli do trouby „zapéct“ - spojit. Vodní lázeň mě nenapadla, paní radila mikrovlnku a to byla katastrofa :roll:

Alenko, krájela jsem to jak normální dort, trochu se to bortilo, ale zas ne nijak extrémně - s trochou šikovnosti se to dalo i přehodit na talíř :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny