Potahované dorty - volná diskuse
- Otevřená skupina
Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (608)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Alenko, forma pěkná, ale jak píšeš, za 400,–! To raději ty misky. Jinak já mám z ještě po rodičích formu na srdce, podkovu a kruh. Pekla jsem i barbínu ve formě a bábovku a na to jsem posadila korpus z misky a dovnitř panenku, jen to potažení nic moc.
Přikládám fotky mých pokusů.
Traktory k druhým narozeninám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pat a mat ke třetím narozeninám. Fotka nic moc, fotila neteř, druhého už jsme ani nestihli, děti se o ně málem popraly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marlenko, pěkné dorty! ![]()
S těmi nerezovými miskami by mě to teda nenapadlo
. Fakt se v tom dá péct? A jak potom odhadneš množství těsta? Vím, že tu byl odkaz na výpočet, ale byly tam jen klasické formy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Heluso, dá se v tom péct dobře, já mám takové obyč z kauflandu, klasicky vymazat, vysypat. Těsto dávám odhadem, mám recept na korpus do dortové formy 23 cm průměr a buď dávku zdvojnásobím (když peču víc, třeba na tu panenku) nebo peču jen z půlky, prostě leju do misky tak do 3/4, něco nabude, kopeček seříznu a děti se o něj postarají.
Já jsem z potahovek nadšená, vždycky mám nějakou představu a pak se divím, jak mi to nejde. Dělám falešná marcipán ze salka a sušeného mléka s trochou vody. Ale dám na vás a zkusím tu z tím sirupem od Ariel. Jen je škoda, že to pak málokdo jí (teda ten vršek).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marlenko, na kopeček jsem někde vyčetla, že se položí prkýnko nebo plech (a něco navrch na zatížení), nechá se to tak chvíli a krásně se to slehne. Ale jestli bys měla děti ochudit o jejich mňamku, tak to dělej podle sebe
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marlenko, teda, dorty krásné, ale navíc ještě obdivuju, že má každý z kluků svůj osobní, to se mi moc líbí.
Pat a Mat mě zaujali nejvíc, taky u nás kdysi byli velký hit a tobě se moc povedli.
Co se marcipánu týče, u nás ho půlka rodiny jí a půlka ne, tak se to vždycky nějak podělí a nikdy se nevyhazuje. ![]()
Jinak já mám z forem jen klasickou kulatou, pak bábovku a autíčko.Uvažuju o tom srdci, to se dá dát komukoli, ale spíš asi ten peníz využiju jinak a budu improvizovat nebo použiju šablonu.Ty misky jsou moc dobrý nápad.
Na boule opravdu dávám prkýnko a lehce zatížím, krásně se to slehne (musí to být ještě teplé).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Judycum a nesrazí se to těsto, když to zatížíš? Já mám pocit, když to třeba vyklopím na desku, že se to jako zdrcne. Každopádně kluci a manžel vždycky , když jdu péct , tak se ptají,kdy už to bude, tak dostávají odkrojky.
Díky za pochvalu. Dva dorty jsou nutnost, jeden by na oslavě nestačil a navíc kluci si závidějí, třeba když mají svátek a má jen jeden z nich dortík. Teď mě čeká oslava Šimona a ten si objednal hasičské auto, chci zkusit potahovku z marschmalow bonbónů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak se sem stěhuju i já, jestli teda můžu
…
Marlenko … dortíky máš moc povedené a ty modeláže figurek ![]()
Heluso … taky peču v nerez miskách obyč z Tesca
… a do misky odhaduju množství těsta tak jak ti psala Marlenka - cca do 3/4 ![]()
Judy … na srdce jsem si udělala raději šablonu
, přesně proto, abych neutrácela penízky
… ještě jsem Ti chtěla říct, že Kovandovi u nás koupíš v Tescu - tak pokud máš nějaké poblíž, tak prubni ![]()
Jo a odkrojky využití u nás mají - dělám z nich punčovinu a tou pak dotvarovávám dortíky … a teď ji využiju jako jeden druh cukroví - kuličky obalené v kokosu
(chybí slintací smajlík), nebo namočit do čokoládové polevy a ozdobit cukrářským sypáním ![]()
Punčovina : odkrojky z korpusů (klíďo i mix), zbytek krému, marmeládka, možno trochu strouhaných oříšků a i troška rumu … spatlat do jednolité hmoty - je to moooooooc dobré !!!!
No a já mám za sebou jeden dortík, ale je krémový a ne potažený, tudíž foto nevkládám
, ale mám nachystáno na potažený na tento pátek, tak pak přibude i foto ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děcka, vkládám vám tu teda tu moji slanou ozoru, prosím, moc se nesmějte, ale těžce mě to nasalo
Chuťově byl ale super, můžu doporučit. A ten sýr teda doporučuju tavit v plátcích, rozvalovat už to v životě nebudu zkoušet
[ https://data.emimino.cz/…80/38002.jpg *]
Recept je z MMB , paní se teda povedl o poznání víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
haha, škopek je SUPER!! ![]()
jinak co se týče těch forem tak já mám zato, že jde pect v cemkoli. Já jsem pekla v hrncu, pac jsem svoji formu nekomu pujcila..a nevim komu ![]()
dort šel vyplknout pekne, vybouleny nebyl..i když je pravda, že při se při chladnutí trošku sprdl..cjápete co myslím, že? Zas někdo by třeba zrovinka chtěl mát vyboulenec (= míč)
![]()
Janac
- Citovat
- Upravit
Angua - pěkné, hned bych si kousla
![]()
Já jsem kdysi dávno rozvalovala sýr na sýrovou roládu, chce to pořádně prohřát ve vodní lázni. Ale válet plátkáč by mě nenapadlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anguo, ten dortik me teda docela zaujal, jen takova vecna, jak se to prosim ji?? Da se to vubec nakrajet?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marlenko - ten plátkový se právě naskládá vedle sebe, aby se lehce překrývaly kraje a lupne se to na chvíli do trouby „zapéct“ - spojit. Vodní lázeň mě nenapadla, paní radila mikrovlnku a to byla katastrofa ![]()
Alenko, krájela jsem to jak normální dort, trochu se to bortilo, ale zas ne nijak extrémně - s trochou šikovnosti se to dalo i přehodit na talíř ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- kubmaja02 , 8.12.24 12:50
- Emma24 , 31.3.23 17:42
- negra , 16.6.21 22:10
- 2424 , 15.1.21 19:20
- Olejnicka , 25.9.20 16:50
- Aduš8 , 23.6.20 12:02
- Karlíkovka , 21.1.20 07:27
- Matýsek21 , 11.4.19 14:19
- LadyLada , 24.2.19 14:03
- Ennny , 13.2.19 09:56
- Martasek001 , 14.7.18 20:01
- tedeira , 13.5.18 13:08
- Kattynka89 , 13.5.18 01:59
- Klopotkova , 15.2.18 22:14
- Marketa1976 , 15.1.18 00:33
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Poděkování zubaři při odchodu do důchodu
- 18.5.26 23:28
- Klmarik
- 5
Léky na tachykardii - Concor Cor, Betaloc...
- 18.5.26 21:59
- ka2ka
- 4
Silná bolest s “mrtvým” zubem, čep, korunka.
- 18.5.26 22:39
- SOVIČKA93
- 5
Aplikace lítačka a kontrola
- 18.5.26 23:03
- ugluk
- 9
Očkování proti pneumokokům u miminek
- 19.5.26 05:36
- Lenka0505
- 8
Těhotenství a brigáda, šli byste tam ještě?
- 18.5.26 21:15
- Zuzanec
- 11
Angina? A boule vzadu na krku
- 18.5.26 21:20
- Lenika85
- 3
Přestup ze speciální MŠ do klasické s...
- 18.5.26 22:52
- Klmarik
- 3
Čím vás kdy nejvíce naštvala návštěva u...
- 19.5.26 05:29
- Liška32
- 65
Chtěl bych potisknout dvě propisky,...
- 18.5.26 20:21
- Dn0712
- 10
Nové příspěvky
Dodržujte zdravý životní styl?
- 19.5.26 05:38
- Menton
- 122
Očkování proti pneumokokům u miminek
- 19.5.26 05:36
- Lenka0505
- 8
Přijímačky na osmiletá gymnázia 2026
- 19.5.26 05:33
- zuzu224
- 2260
Čím vás kdy nejvíce naštvala návštěva u...
- 19.5.26 05:29
- Liška32
- 65
Milenky sem nová diskuze
- 19.5.26 05:20
- Fukitol
- 106135
Znáte dobrý vtip? Sem s ním!
- 19.5.26 05:05
- Betty MacDonald
- 43013
Muž bez sexuální touhy a chuti
- 19.5.26 04:51
- Andelskej_Satan
- 86
Snažení o miminko - měření bazální...
- 19.5.26 04:36
- Anonymní
- 33289
Doplatek rodičáku bez odpracovaných dnů
- 19.5.26 03:35
- Kristyn83
- 14
Plod je prý malý na 6tt – může to být...
- 19.5.26 01:49
- Patricie007
- 25