Potahované dorty - volná diskuse
- Otevřená skupina
Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (608)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Marlenko, zatížíš to jen na chvilku a ne ničím moc těžkým, stačí lehce přitlačit prkýnkem.A pak se to nesrazí.
Ta potahovací hmota z bonbónů mě zaujala, ale bojím se, že to nebude tak chuťově dobré .Pak musíš napsat, jestli to bylo k jídlu. ![]()
Nonino, tady u nás Tesco není,ale vypravím se tam, stejně mě čekají vánoční nákupy.Díky za radu.
A ta punčovina, něco o tom psala Lentilka, dotvářela tím dort, musí to být moc dobré.Díky za recept.
A pochlub se i krémovým dortem, to nevadí, že není potahovaný.Jsem zvědavá…
Anguo, já se přiznám, že jsem se smála
…ale neber si to osobně, náhodou na poprvé to není tak špatné, je poznat, co to má být…a hlavně že chutnal. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Judy, jenom se směj, mně to neva, vím, že je srandovní
Ale nejdůležitější je chuť, já to říkám furt
A aspoň vím pro příště co a jak s tím sýrem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anguo … náhodou ten dortík nevypadá tak špatně!!!
… bych si ho dala … a opravdu je poznat co má představovat … co tomu říkala rodina?
Judy … tak potahovka s maršmeláků už prošla i mou zkouškou , ale na náš vkus je moc sladká - přece jenom jsou to bonbony a spousta cukru … ale někdo to má rád ![]()
A teda vložím fotečku krémového štěněte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Noni, ale jo, myslím, že se jim líbil - oni spíš hleděli na tu konzumní stránku věci - jaké to je, z čeho to je, kdo to proboha všecko sní… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, doufam, ze nevadi, ze vam se lezu, ale je to fakt moc zajimave tema
Chystam se Matyskovi udelat k narozeninam nejaky pekny potahovany dort a chtela jsem se zeptat, jestli jste nektera nezkousely ten psenicny sirup (hmota Ariel) nahradit javorovym a co si o tom myslite a jestli by to treba i slo. Ja mam doma javoroveho sirupu vecne hektolitry a ten psenicny se mi nechce zhanet, tak jestli si treba nejsou podobne. Jak je ten psenicny husty? Diky za nazor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pajuleno, PRÝ je ten javorový na to moc řídký, ale vyzkoušené to nemám. Ten pšeničný je hustý hodně, určitě hustší než med…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda pekařinky ![]()
Anguo … myslíš, že bys mohla odhadnout na kolik tě vyšli suroviny na ten slaný dortík? … já jenom, ať mám přehled
… jo a ještě kolik vás na něj bylo? (a snědli jste to?) - jsem děsná, co? ![]()
Pajuleno … klíďo sem nakukuj … o toho tady diskuze je
… a jak psala Angua, javorový sirup bych nepoužila z důvodu, že je moc tekutý (ale taky to nemám odzkoušeno ) - ten pšeničný není vůbec drahý a ve zdravé výživě ho určo koupíš
… nebo bych možná prubla udělat zkušební menší dávku marcipánu a dala do něj o něco méně vody - když je ten sirup tak řídký - vodu můžeš potom pokaždé přidat tím, že si namočíš ruce a zapracuješ do marcoše ![]()
A vkládám fotku mého nejnovějšího „výtvoru“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak můžu to zkusit… Ještě že schovávám účtenky ![]()
Toastové chleby - 28,–
Tavený sýr - 111,–
Pomazánkové máslo - 42,–
Vajíčka - 30,–
Máslo - 13,–
Tvrdý sýr - 66,–
Poličan - 37,–
Šunkový salám - 27,–
Celkem - 354,–
Joo + klobása na ucho, ta fakt nevím, kolik stála…
Nepočítám trochu hořčice, česnek, okurky, co jsem měla už doma. Bylo nás 7, na první krájení padla asi čtvrtina dortu. Dělala jsem to na minulou neděli a poslední zbytek dojídala včera - ale je fakt, že pak už na to byli v podstatě jenom naši - 2 lidi, taťka to 3 dny po sobě večeřel. Jako je to veliké, ale zase to vydrží a je to dobré i za pár dní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, nakukuju a přidávám fotky dvou posledních výtvorů.
Na potahování používám mléčnou mandlovou hmotu. Prodávají jí u nás v cukrárně, tak se s ní nepatlám. Kdysi než jsem se přestěhovala jsem si jí dělávala doma.
Příště se chystám použít varnu. Receptík hodím do potahových hmot.
A teď ty fotky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Týjo, holky, vy jste všechny tak šikovný!!
Moc pěkné dortíky! ![]()
Já furt laboruju, co udělám tomu mýmu muži k narozeninám. Do tý motorky se mi zatím moc nechce, ale teď jsem vymyslela, že mu udělám něco s logem Slavie. To bude moc nadšený
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Heluso, slavistyckej dort jsem nekde videla, byla tam vlajka tusim..
No ja uz si koupila ten sirup, meli ho hned v prvni zdrave vyzive. Ale porad resim, je tu nekdo, kdo nema doma pekarnu a dela tu hmotu v ruce?? Jestli me jako ty moje pacinky neupadnou?? Zitra budu krajet ten medovnik, teda ty platy synovi chutnali takovym zpusobem, ze delal hystericky sceny, ze chce dalsi a dalsi. Tak se z toho zitra asi uplne po
No i ja se na nej tesim, nikdy jsem to nepekla a bylo to teda strasne rychly a jednoduchy. Jo a jinak jsem objevila v Ikea uzasny nerezovy misky, myslim, ze to bude presne na ten muj kopacak ![]()
Jeste jsem se chtela zeptat, dort se bude krajet v sobotu, jak dopredu si vsechno delate? (Myslim za tyden ne zitra
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já dorty ve tvaru koule dělám z normálního plátu upečeného na plechu, pak vykrojím kruhy a ty pak promazávám krémem skládám do půlkulaté misky a doplnuji punčovinou. Budu muset kouknout po nějakých nerezových miskách.
Alenko, ve čtvrtek peču korpusy, a v pátek ho v průběhu dne dávám do kupy a v sobotu ho předávám dál. Manželova maminka ho většinou dělá během soboty a odpoledne ho nese oslavenci. Mně to přijde na rychlo, protože to nestihne vychladit.
Domácí pekárnu nemám a potahovku jsem vždycky dělala v ruce, proto si jí teď kupuji. Až budu zkoušet tu varnu tak si ručičky máknou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alenko, já dělám hmotu v ruce a v pohodě.Chce to dobře propracovat, ale opravdu to jde bez problémů.Když si ji dělám dopředu a ztvrdne, tak ji dám na malou chvilku do mikrovlnky, ono to povolí.
Jinak já myslím, že nejlepší je jeden den udělat a třeba i obarvit hmotu a upéct korpus, večer promazat a ráno potáhnout a zdobit.
Pajuleno, já bych spíš koupila ten správný sirup.Prvně jsem to zkoušela s ječmeným sladem (ten je naopak hustý) a nešlo to.S tím pšeničným sirupem je to vynikající a dobře se to dělá.
Alenko, dej recept na medovník.Nějaké už mám, ale ještě jsem je nevyzkoušela…ale mám ho moc ráda.
Dorty jdou krásné moc, ten kaktus je výborný nápad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Isand … teda, ty máš nádherné dortíky!!!
… varnu budeš zkoušet? - já teď viděla recept v časopise Dortománie a právě jsem uvažovala, že bych to zkusila, tak pak prosím poreferuj srovnání s marcošem, ju?
Alenko … dortíky dělám - středa korpusy (aby do dalšího dne vychladly a daly se líp krájet) čtvrtek dopoledne promazávám krémy , dávám řádně vychladit a stuhnout - odpoledne potahuji … pátek ráno kontroluju a odpo si chodí známí pro hotové
… jo a potahovku od Arielll jsem zatím nezkoušela, ale mrkni do potahovek - dávála jsem receptík na jednoduchý marcoš , který dělám já (jenom ručně) a který není nějak extra pracný ![]()
Anguo … děkuju za super přehled - ale ty brďo taveňáku za 111,–Kč
… jsi zlatá ![]()
Heluso … na MMB jě teď plno nápadů na dortíky s logama - zkus mrknout, určo najdeš inspiraci - nebo na dortománii ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- kubmaja02 , 8.12.24 12:50
- Emma24 , 31.3.23 17:42
- negra , 16.6.21 22:10
- 2424 , 15.1.21 19:20
- Olejnicka , 25.9.20 16:50
- Aduš8 , 23.6.20 12:02
- Karlíkovka , 21.1.20 07:27
- Matýsek21 , 11.4.19 14:19
- LadyLada , 24.2.19 14:03
- Ennny , 13.2.19 09:56
- Martasek001 , 14.7.18 20:01
- tedeira , 13.5.18 13:08
- Kattynka89 , 13.5.18 01:59
- Klopotkova , 15.2.18 22:14
- Marketa1976 , 15.1.18 00:33
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Kamarád mi dal pusu a já jsem zmatená
- 29.5.26 18:55
- Anonymní
- 38
Dědictví mezi sestrou a mnou, jak byste...
- 29.5.26 19:03
- alatheia1
- 159
Řešily jste někdy zvýšený kortizol?
- 29.5.26 15:51
- Oriseka
- 3
Kolagenové injekce na záda
- 29.5.26 10:51
- Tools
- 1
Jak byste řešili profil vašeho muže na...
- 29.5.26 18:00
- Catalina123
- 16
Potřebuji radu, manžel mi ubližuje, kam...
- 29.5.26 11:04
- Zvedava1
- 8
Miminku vypadává jídlo z úst
- 29.5.26 17:13
- ancovicka rybicka
- 4
Jak rozdělit SJM a nastavit výživné?
- 29.5.26 15:40
- LunaP
- 32
Holky, že je to negativní?
- 29.5.26 15:41
- kve-tinka
- 12
Chybí kondomy- nevěra?
- 29.5.26 18:49
- arinecka
- 126
Nové příspěvky
Co dnes vaříte?
- 29.5.26 19:08
- bse.pedro
- 65276
Kornelije - šetření 2020
- 29.5.26 19:07
- malákráličice
- 114054
Bilance ČT - nízká porodnost
- 29.5.26 19:06
- riccius
- 443
Dědictví mezi sestrou a mnou, jak byste...
- 29.5.26 19:03
- alatheia1
- 159
Snažení 2026
- 29.5.26 19:02
- Michaela 34
- 1364
Přijímačky na osmileté gymnázium 2023
- 29.5.26 19:01
- ugluk
- 11380
Milenky sem nová diskuze