Potahované dorty - volná diskuse

• Otevřená skupina

Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2457
3.12.09 15:04

Tei, vítej. Myslím, že by to mělo stačit. Bohužel s pravým marcipánem zkušenost nemám. Teď jsem ho dělala, protože chci na vánoce dělat mozartovy koule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
3.12.09 20:37

S pravym marcipanem jsem potahovala a rekla bych, ze je o neco choulostivejsi jako ten mlecny (i kdyz s nim nemam zkusenosti, ale uz jsem ho jedla), ale urcite to jde. Ja ho udelala moc tenky a pri potahovani se sem tam natrhl, tak bych udelala silnejsi (cca 4 mm). Taky mi v lednici dost zmekl, a to byl primo na testu a lednicka valila naplno, ale porad to bylo v pohode. Kilo stacit bude, ja mela necele a jeste vyslo na ozdubky, ale ted bych to udelala silnejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
4.12.09 10:56

Ahoj holky,tak se jdu pochlubit svym vcerejsim vytvorem :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.12.09 11:04

Myško, parádní, moc dobrý nápad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tei
1546
4.12.09 11:16

Díky moc za rady,
mimochodem, ty vaše výtvory jsou fakt krásný :palec:
Hezký den,
 T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
4.12.09 13:07

Mysko, dortík je nádherný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
4.12.09 13:13

Myško, kytka je nádherná! :palec: Dělalas to jako roládu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
4.12.09 14:23

Dukuju za pochvalu!!!
HELI-puvodne jsem chtela roladu,ale pak jsem z lenosti :oops: udelala srnci hrbet :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
4.12.09 14:39

Mysko, moc pekny :palec: Dobrej napad!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
4.12.09 15:19

Jeste jednou dekuju za pochvalu!!Neni to muj napad mela jsem inspiraci na netu,timto dekuju vsem pekarkam za inspiraci a za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
5.12.09 09:05

Holky, tak budu asi dneska dělat ten slávistickej dres :roll:. Poraďte mi ještě s jedním. Plníte a zdobíte dort už přímo na táce nebo ho pak nějak přenášíte?
Já to zatím vždy dělala přímo na táce, na papíře, jenže to mám pak vždycky zapatlaný :roll:. Máte na to nějakou fintu??
Napadlo mě obložit to folií a pak jí sundat. Ale jestli to nebude moc složitý kolem toho dresu vystříhat :roll:.
Díky předem za rady a nápady :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
5.12.09 12:06

Helusko, já to dělám na tácu a pak to okolo otřu papírovou útěrkou. Při přenášení bych měla strach, že si někde potahovku trhnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
5.12.09 14:56

Heli, já to dělám tak, že si ustřihnu z pečícího papíru 4 pruhy, ty položim na tác kolem dokola (tak ay byla uprostřed „díra“ pro dort, na to skládám korpus, který zrovna plním, zdobím… Až to mám hotové, tak zprasený pečící papír vytáhnu a mám čistý tác :wink:

Není to teda můj vynález, kdesi jsem to vyčetla, ale je to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
5.12.09 20:33

Helus, ja ten tac pak ocistila. Hlavne se pochlub s tim dresem, mam v planu taky neco takovyho, tak at se inspiruju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
5.12.09 22:31

No jo, holky, samotnej tác očistím taky, ale když tam chci dát ten krajkovej papír, tak je to na prd :lol:.

Dort už je hotovej. Není to tak, jak jsem si to představovala, ale nebylo moc času a já nějak neměla trpělivost. Fotku vám sem určitě dám, ale teď to nejde. Manžel sedí vedle mě a viděl by to :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny