Potahované dorty - volná diskuse

• Otevřená skupina

Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7053
29.11.09 16:25

Alenko - dortík úžasnej - jaké nedostatky? Přiznej se,že není první? :mrgreen: To se teda musím hodně snažit,ale jak bude sirup,jdu do toho. 8-)
Noni - pšeničný je lepší než kukuřičný?Netlačíš mě do ničeho - jen jestli se ti s ním líp dělá,tak radši koupím tenhle. :wink: Ráda si nechám poradit,ať se tu můžu pochlubit s dortíkem. :oops: :lol:
Teď koukám na recept od Ariell a nevím,proč jsem si zafixovala kukuřičný,když tam má být ten pšeničný,to jsem ale moula :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
29.11.09 17:29

Holky, dekuji za ody chvaly, vskutku je to prvni dort :wink: Nicmene babicka byla cukrarka, tak to mam mozna v krvi, ani o tom nevim :lol: Jeste jsem se chtela zeptat, jak se vam jako podari ten spodek pri potahovani? Me tam proste zustalo dost nakrabatene hmoty a jak jsem blbec vytahla studeny dort z lednicky tesne pred potahovanim, tak mi hmota dost rychle tuhla pri priplacavani. Ale jak vychytat tu hmotu nevim. Koukala jsem na video a jim to tam slo tak hezky a me to teda neni jasny. Jediny, co me napada, ze jsem to mela dost stuhly, mekci hmota by asi lip pracovala. Jo a jeste technicka? Kdyz davate barvy, tak mate rukavice? Ja byla po zbytek oslavy zelena 8-o Jo a manzel najednou prisel s tim, ze mu ta hmota docela chutna, dala jsem tam citronovy dochucovac, tak mozna bude v breznu kometackej dort :potlesk: V lednu budu delat dort mamine a ona je svadlenka, nemate nejakej napad? Neco jako jehelnicek nebo tak :lol:

Nellys: dortik se povede, kdyz se to povedlo me :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
29.11.09 18:18

Alenko, s tvým talentem bych se nebála udělat švadleně šicí stroj :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
30.11.09 12:27
Helusa píše:
Alenko, s tvým talentem bych se nebála udělat švadleně šicí stroj :lol:.

:lol: Joo, taky me to napadlo, ale nejak me neni jasny, jak bych udelala tu podperu s jehlou. S dortem pak pojedeme a nevim nevim, jak by prezil behem tech otresu.. No do ledna casu dost, tak treba me neco napadne, kazdopadne by se mamka z toho po.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7053
30.11.09 16:09

Alenko - a co udělat něco jako krejčovskou panu a okolo nějaké látky a jehelníček?
No asi by to bylo hodně piplačka. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
30.11.09 21:35
Nellys píše:
Alenko - a co udělat něco jako krejčovskou panu a okolo nějaké látky a jehelníček?
No asi by to bylo hodně piplačka. :think:

Nelys cece, to udelam radsi ten sici stroj :think: To by byla piplacka jako blazen :-o Uz vidim, jak delam mansester a pepito :lol: Zlatej setiuhelnik na balonu :lol: No premyslim nad tim sicim strojem, tak jsem neco vyhledala http://www.haluze.cz/…-dorty/1296/ a sici stroj je asi uprostred, ale na to nemam. Asi pujdu do moderny a sici stroj holt nebude na stojaka, ale na lezaka :think: Kdyz nad tim tak premyslim, preci jen, kdybych mamine dala ten dort, co tam je a rekla ji, ze je to moje dilo, tak by asi dostala infarkt 8-o Takze v zajmu jejiho zdravi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
30.11.09 21:49

Tady jsem nasla jeste nejaky zajimavy napady, treba se nekomu muze hodit, ja rozhodne prostuduju..http://jakodoma.webgarden.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
30.11.09 21:51

Alenko, já jsem si ho právě představovala na ležáka. Ale ten stojací vypadá fakt dobře. No určitě bys to musela propíchat špejlema, aby se ti to nesesunulo. A tím by se vyřešila i ta podpěra s jehlou :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
30.11.09 22:42

Alenko, ten první odkaz je super.

Šicí stroj bych tady asi dělala na ležáka. I tak to nebude jednoduché potahování protože je členitý. Doufám, že pak dáš foto. Ještě mně napadlo, naaranžovat na dortík látku, pak přidat špulku s nití, jehly jahelníček, metr.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.11.09 22:49

Ten první odkaz je parádní, už mám uloženo :palec:

Ty látky - já bych se nedělala s manžestrem, pepitem a spol., normálně bych udělala několik kusů jednobarevných látek, též to bude super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
1.12.09 13:14

Mno a ted jeste premyslim, mamina je taky velka zahradkarka, tak jestli ji neudelam zahradku :lol: To bude asi jednodusii :mrgreen: Ale ten stroj, ten ji jednou udelam urco, uz mi fakt lezi v hlave, ten jehelnicek uplne vidim, na druhym odkazu psala pani, jak se delaji jehly apod.. Jeste to proberu doma, manzela to taky celkem chytlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
2.12.09 18:50

Alenko, :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Je dokonalej.
Geny se nezapřou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
2.12.09 19:51
Marlenka11 píše:
Alenko, :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Je dokonalej.
Geny se nezapřou!

Oooó díky :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7053
2.12.09 22:25

Alenko - já myslela tu panu naležato - ve stoje by mě to ani nenapadlo a látky - obarvit jen čtverečky hmoty jako látky.
Každopádně se těším co nakonec vymyslíš,pže jsi šikula. :wink:

Já už si konečně koupila pšeničný sirup a stál jen 30,– jsem byla dost překvapená. :lol:
Tak teď šmejdím po odkazech a hledám inspiraci. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tei
1546
3.12.09 14:02

Zdravím všechny dortařky,
mohu k Vám na radu?

Vždycky (no, dvakát ;-)) jsem potahovala dortíky domácí mléčnou hmotou (receptík s pšeničným sirupem)…chtěla jsem se zeptat, nemáte zkušenosti, jak se daří potahování a modelování figurek z pravého marcipánu?
Babi mi dotáhla od nějaké známé cukrářky pravý marcipán, z mandlí, mám ho ještě origoš zabalen, tak nevím…
A ještě dotaz, je ho kilo, bude to stačit na klasický dort? žádné roztodivné tvary, klasická dortová forma…(cca 26cm průměr) na to pak spáchám nějaké blbiny.

Díky za rady
T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny